Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Το Σύνδρομο Asperger και το καλοκαίρι μου

Δεν αγαπούσα πάντα το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, για πολλά χρόνια, ήταν η εποχή που αγαπούσα λιγότερο. Το ξέρω. Είναι παράξενο, σωστά; Εννοώ ότι τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν το ότι δεν έχουν σχολείο, ότι περνάνε τις μέρες με τους φίλους τους και ότι πηγαίνουν διακοπές. Αλλά για μένα, το καλοκαίρι σήμαινε πάντα ένα διάλειμμα από την κανονικότητα όπου νιώθω άνετα. Λατρεύω τη δομή και τη ρουτίνα και όταν έρχεται το καλοκαίρι, δυστυχώς, αυτά τα δύο εξαφανίζονται. Και ενώ τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν να περνούν την ώρα τους στην πισίνα μαζί με τους φίλους τους, να πηγαίνουν για κάμπινγκ και να συνοδεύουν τις οικογένειές τους στις διακοπές, όταν ήμουν μικρότερος, όλες αυτές οι εμπειρίες που προκαλούσαν άγχος. Αλλά πριν από μερικά χρόνια, αυτό άλλαξε. Πώς;

ΗΠΑ: Τα άτομα με αναπηρία έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα ενός βίαιου εγκλήματος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Μάιο του 2015 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (U.S Department of Justice’s Bureau of Justice Statistics) διαπράχθησαν περίπου 1,3 εκατομμύρια μη θανατηφόρα βίαια εγκλήματα με θύματα άτομα με αναπηρία το 2013. 

Έρευνα του Χάρβαρντ για τις εργαζόμενες μητέρες

Η επιστροφή στη δουλειά μετά από την απόκτηση ενός παιδιού είναι πολύ μια δύσκολη απόφαση για όλες τις μητέρες.
Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η κίνηση αυτή μπορεί να έχει σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή των παιδιών αργότερα στη ζωή τους.

Σχολικό παζάρι από το Χαμόγελο του Παιδιού

Από την εκδήλωση στο facebook:
"Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα σχολικά του είδη στο Μετρό του Συντάγματος!

Σας περιμένουμε όλους στο σχολικό μας παζάρι στο Μετρό Συντάγματος από τις 30 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου!
Ώρες λειτουργίας: Κυριακή 30/8 από τις 09:30 έως τις 22:30 και τις καθημερινές (31/8-2/9) από τις 08:30 έως τις 22:30.

e-αποτύπωμα προστατεύει τα παιδιά

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ηλεκτρονικό «δακτυλικό αποτύπωμα» θα αποκτήσουν οι εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου με παιδιά, εμποδίζοντας έτσι τους παιδεραστές να τις ανταλλάσσουν μέσω Διαδικτύου.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτέλεσμα συνεργασίας του βρετανικού ιδρύματος IWF και των εταιρειών Google, Facebook και Twitter, θα βοηθήσει ώστε το υλικό αυτό να μη διεισδύει στις υπηρεσίες τους.

Ύπνος: Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μόνο στο κρεβάτι τους

Πολλοί γονείς συνηθίζουν να αφήνουν τα μωρά τους να κοιμούνται στο καροτσάκι, το καθισματάκι τους στο αυτοκίνητο ή σε κάποιο ανάλογο κάθισμα. Αυτό ίσως να μην είναι και η πιο σωστή πρακτική. Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποιούν πως τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μόνο στο κρεβατάκι τους.

Στη βικτωριανή εποχή επιστρέφει η Βρετανία

Ενα από τα πιο σημαντικά πειράματα της σύγχρονης εποχής ξεκίνησε στο Μπράντφορντ της Αγγλίας στις 17 Απριλίου 1907. Κρατικοί αξιωματούχοι πήγαν σε μία από τις πιο φτωχές περιοχές της πόλης, διάλεξαν 40 παιδιά που προέρχονταν από τις πιο φτωχές οικογένειες και στερούνταν βασικά αγαθά και άρχισαν να τους προσφέρουν πρωινό και βραδινό. Εδιναν στα παιδιά πόριτζ από βρώμη, ψωμί και γάλα. Ο πόλεμος των Μπόερ αύξησε τα περιστατικά υποσιτισμού στην εργατική τάξη, ιδίως ανάμεσα στα παιδιά των βρετανών στρατιωτών που πολεμούσαν στη Νότια Αφρική. Αυτό οδήγησε το κράτος στο να επιτρέψει στις τοπικές αρχές να δίνουν δωρεάν γεύματα σε φτωχά παιδιά.

O FDA εγκρίνει τη χρήση οπιοειδών παυσίπονων σε παιδιά ηλικίας 11 έως 16 ετών

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση δύο οπιοειδών παυσίπονων, του OxyContin και του επιθέματος Duragesic σε ασθενείς ηλικίας 11 έως 16 ετών, που δεν έχουν βρει επαρκή ανακούφιση από εναλλακτικές φαρμακευτικές λύσεις.