Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Προβολή: Guest Room (Σύνδρομο Down και σεξουαλικότητα)

Πηγή
Η Lauren Potter πρωταγωνιστεί στο “Guest Room” (Ο Ξενώνας), μια ταινία για τη σεξουαλικότητα και το Σύνδρομο Down. Το “Guest Room” είναι μια βραβευμένη ταινία μικρού μήκους που εστιάζει στην σχέση ενός νεαρού ζευγαριού με Σύνδρομο Down και τις επιπλοκές που εμφανίζονται μετά από μια απρόοπτη εγκυμοσύνη. 

Γιατί είναι πιο υγιή τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο

Τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο, ακόμη κι αν έχουν φάει πρωινό στο σπίτι τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Augmented Reality στην εκπαίδευση

Aν και η τεχνολογία επαυξηµένης πραγµατικότητας [Augmented Reality] έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν είναι τόσο καινούρια. Ο όρος υπάρχει από το 1968, όταν δηµιουργήθηκε το πρώτο Head Mounted Display [HMD], περιορισµένο βέβαια από την τεχνολογία της εποχής του από άποψη γραφικών αλλά και φορητότητας, καθώς ήταν πολύ βαρύ. Παρότι η τεχνολογία ήταν σχεδόν µη εκµεταλλεύσιµη εκείνο τον καιρό για το καταναλωτικό κοινό λόγω κόστους, τα τελευταία χρονιά, µε τους φρενήρεις ρυθµούς ανάπτυξης της τεχνολογίας αλλά και τη διαρκώς αυξανόµενη ζήτηση για κάτι νέο, η επαυξηµένη πραγµατικότητα επανήλθε στο προσκήνιο.

Υποψήφιοι για τα βραβεία σε λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και νέους

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα βραβεία σε λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και νέους έκδοσης 2015 για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση.

Οι βραχείες λίστες, αλφαβητικά και ανά κατηγορία, είναι οι ακόλουθες:

To καταφύγιο για παιδιά που έχουν την «κατάρα»

Ταϊλάνδη: Ενα ορφανοτροφείο φιλοξενεί 54 αθώες ψυχούλες που είχαν την ατυχία να έρθουν στη ζωή από οροθετικούς γονείς.

Εχουν την «κατάρα», χωρίς κανένα από αυτά να έχει την παραμικρή ευθύνη γι' αυτό. Η ζωή τους θα έπρεπε να είναι ξέγνοιαστη, κοντά στις οικογένειές τους.

Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:

Bayer Ελλάς: Δωρεάν αντιπαρασιτική προστασία στους σκύλους οδηγούς τυφλών

Η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι δύσκολοι καιροί που διανύει η χώρα μας αναδεικνύουν καθημερινά προβλήματα τα οποία καθιστούν τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες για στήριξη, πιο επίκαιρες και αναγκαίες από ποτέ.

Μια ανάλογη πρόκληση έρχεται να αντιμετωπίσει η Bayer Ελλάς, κάνοντας για ακόμη μια φορά πράξη τη δέσμευσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσω της δωρεάς της στον φορέα Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».

Άνοιξη στο ΑΠΘ

Mε ένα διήμερο εκδηλώσεων για το περιβάλλον θα γιορτάσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τον ερχομό της Άνοιξης. Συγκεκριμένα, η εαρινή ισημερία, η Διεθνής Ημέρα Δασών και η Παγκόσμια Ημέρα Νερού θα εορταστούν στο ΑΠΘ τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Μαρτίου, με πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Η πρώτη Ημέρα Καριέρας για ΑμεΑ ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία

Το πρώτο Career Fair.4all ολοκληρώθηκε φέρνοντας κοντά πάνω από 250 άτομα με αναπηρία με περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις από το χώρο της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και του εμπορίου.