«Μην πετάτε τα μολύβια, φυτέψτε τα!» είναι το σλόγκαν φοιτητών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), με αφορμή τη δημιουργία του Sprout. Πρόκειται για ένα οικολογικό μολύβι φτιαγμένο από ξύλο κέδρου, το οποίο στο κέντρο του έχει γραφίτη και άργιλο.
Σε πείσμα των καιρών και αυτών που θεωρούν την πολιτιστική δραστηριότητα ως πολυτέλεια, προχωρά η 13η διοργάνωση της Camera Zizanio γιατί… … τα όνειρα των νέων πως μπορούν να εγκλωβιστούν σε μνημόνια, τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογιστικά βιβλία; Δεν υπόκεινται σε ελέγχους οίκων αξιολόγησης. Δεν έχουν σύνορα. Ποτέ στην ιστορία δεν έγινε αυτό. Γιατί να γίνει τώρα; Η επόμενη διοργάνωση της Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου 2013. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Αθλητών με Τύφλωση & Προβλήματα Όρασης 2013, που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και τον Αθλητικό Σύλλογο ΣΑΚΟΥΡΑ Κατερίνης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στο πλαίσιο διεξαγωγής του Διεθνούς Τουρνουά ΣΑΚΟΥΡΑ Κατερίνης.
Μια δόση ζάχαρης η οποία χορηγείται σε μορφή τζελ στα πρόωρα βρέφη μπορεί να τα σώσει από τις εγκεφαλικές βλάβες, αναφέρουν ειδικοί από τη Νέα Ζηλανδία.
Η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια σημαίνει σίγουρα μεγάλη ευτυχία αλλά παράλληλα σημαίνει και μεγάλη... αϋπνία. Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι οι νέοι γονείς χάνουν περισσότερες από έξι εβδομάδες ύπνου μόνο μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού τους προκειμένου να το προσέχουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι γονείς παιδιών με χρόνια νόσο έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες καταστάσεις, που μπορούν να τους πιέσουν, ενώ προσπαθούν να ενσωματώσουν τις ανάγκες του παιδιού στην οικογενειακή ρουτίνα.
Τις φετινές φθινοπωρινές ξεχωριστές εκδηλώσεις του, απευθύνει το 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην τοπική κοινωνία, αφιερώνοντάς τες ταυτόχρονα στον Σύλλογο Γονέων παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Αναπηρία σημαίνει έλλειψη κάποιου σωματικού μέλους. Όχι όμως πνεύματος
Αντώνης Τσαπατάκης, Χανιώτης παραολυμπιονίκης
Συνέντευξη Ματθαίος Φραντζεσκάκης
-Πως ξεκίνησε η εμπλοκή σου με τον αθλητισμό;
Η εμπλοκή μου με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση, ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 1993 καθώς το κολυμβητήριο βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου θεωρώντας έτσι οι γονείς μου σωστό ότι είναι ένα καλό κίνητρο για ασχοληθώ με την κολύμβηση.
1. Το σχολείο, χώρος συναναστροφής κι επικοινωνίας
H πρώτη ευκαιρία για το παιδί να λειτουργήσει κοινωνικά σ’ ένα ευρύτερο περιβάλλον από αυτό της οικογένειας είναι το σχολείο. H επιτυχία του παιδιού στο σχολείο εξαρτάται από το αν έχει αυτοπεποίθηση και ενδιαφέρον, από το αν γνωρίζει τι είδους συμπεριφορά είναι αποδεκτή και πώς μπορεί να επιβάλλεται στην παρόρμηση του, ώστε να συμπεριφέρεται με κατάλληλο τρόπο. Επιπλέον, εξαρτάται από το αν μπορεί να κάνει υπομονή, να ακολουθεί οδηγίες και να στρέφεται στους δασκάλους του για βοήθεια, ενώ παράλληλα να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη και τις ανάγκες του, όταν συναναστρέφεται με άλλα παιδιά. Στους εφήβους υπάρχει η αντίληψη ότι ο εαυτός τους και οι απόψεις τους κινδυνεύουν από την παρέμβαση των ενηλίκων. Αυτό τους προκαλεί αγωνία και θυμό, τους κάνει να συγκρούονται συχνά με τους μεγάλους και να αναζητούν στηρίγματα ανάμεσα στους συνομήλικους τους.
Το έχουμε ξαναπεί. Ο μαθητής είναι σκληρά εργαζόμενος! Από το Σεπτέμβρη μέχρι το πέρας της σχολικής χρονιάς χρειάζεται να εργάζεται 6 ώρες περίπου στο σχολείο, ύστερα στο σπίτι για μικρή ανάπαυλα φαγητού, γιατί αμέσως μετά θα πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη σχολική ημέρα, για τα φροντιστηριακά μαθήματα (αν υπάρχουν) και την ή τις ξένες γλώσσες. Τέλος μένει και λίγος χρόνος όπου προτιμότερο είναι να αφιερωθεί στην άσκηση (ατομικό- συλλογικό σπορ, χορός κα) και στην πνευματική καλλιέργεια (μουσική, ζωγραφική κ.ά.).
Δείτε 33 περιπτώσεις καθηγητών που αντιμετωπίζουν με χιούμορ την εκπαιδευτική τους καθημερινότητα. Ακολουθεί το άρθρο 33 Teachers Who Got The Last Laugh
Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο κοινή διαταραχή σε θρεπτικές ουσίες στον κόσμο, ενώ τα βρέφη και τα παιδιά φαίνεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, λόγω της ταχείας ανάπτυξής τους και των περιορισμένων πηγών σιδήρου στη διατροφή τους. To 35% των παιδιών στην Ελλάδα εμφανίζουν σιδηροπενική αναιμία. Παρόλο που η δυσαπορρόφηση και η αιμορραγία αποτελούν αίτια για την έλλειψη σιδήρου, το κύριο αίτιο φαίνεται να είναι η μειωμένη πρόσληψη από τη διατροφή.
Πολλές φορές έχουμε μοιραστεί αναρτήσεις του καλωδιωμένου δ@σκ@λου ( Ars Longa Vita Brevis). Σήμερα διαβάσαμε τις σημειώσεις του για την εκπαίδευση στην ανάρτηση "Μπορεί να είναι γραφικό αλλά τούτες τις ζοφερές μέρες…". Ξεχωρίζουμε το παρακάτω "Σκόρπιες σκέψεις: Το 1984 ο Οδυσσέας Παπαχαραλαμπίδης, ο 1ος μου διευθυντής, διατύπωσε την άποψη ότι το μεγαλύτερο δεινό της εκπαίδευσης είναι ότι σχεδιάζεται ως ανάποδη πυραμίδα. Πρώτα σχεδιάζεται η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, μετά το Λύκειο, μετά το Γυμνάσιο κι ακολουθούν το Δημοτικό και τελευταίο το Νηπιαγωγείο."