Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Freedom Guide (ISL)


Στις 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία των European Disability Forum (EDF) και European Parliament Disability Intergroup, για να παρουσιαστεί δημοσίως το εγχειρίδιο "Freedom Guide",

Το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο ACSTAC από μαθητές για μαθητές και φέτος στο Κολλέγιο Ανατόλια!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού 1 ου Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει και φέτος, από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, το 2 ο επιστημονικό συνέδριο από μαθητές για μαθητές με τη συμμετοχή πάνω από 500 μαθητών 35 σχολείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για ανασφάλιστες από το Αρεταίειο

Δωρεάν γυναικολογική εξέταση, καθώς και εξέταση Παπανικολάου, θα προσφέρει σε ανασφάλιστες γυναίκες το Αρεταίειο Νοσοκομείο την Τετάρτη και την Πέμπτη, 7-8 Μαρτίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας (8/3).

Αιτήσεις στο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Α.με.Α. στις Νέες Τεχνολογίες

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Α.με.Α. στις Νέες Τεχνολογίες, προχώρησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία στις Νέες Τεχνολογίες» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία».

Μαραθώνιος ανάγνωσης στο Βαφοπούλειο

Πιστό στο ραντεβού του, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει Μαραθώνιο Ανάγνωσης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από μαθητές σχολείων αλλά και ενηλίκους.

Μεθαύριο, Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, τον Μαραθώνιο ξεκινούν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου. 

Μαθαίνω φυσική με σκίτσα

«Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, τότε δεν το καταλαβαίνεις αρκετά καλά », φέρεται να είπε ο Ernest Rutherford. Σωστά, αν και είναι δύσκολο να βρεις την χρυσή τομή μεταξύ του » κάνω ένα θέμα πιο απλό δηλαδή κατανοητό» και του «απλουστεύω την πληροφορία και χάνω την ουσία«. Το κανάλι “Minute Physics” του φυσικού CGP Grey κάνει πράξη αυτό το απόφθεγμα δημιουργώντας μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα βιντεάκια-σκίτσα, ενός λεπτού περίπου το καθένα, που εξηγούν θέματα όπως: 

Ιστότοπος: Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1954 ως Δημοτική, μερίμνη του τότε Δημάρχου Λεβαδέων Λουκά Νίκαινα και του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γεωρ. Γιανακοπούλου.

Ημέρα ενημέρωσης για σπουδές και έρευνα στην Ολλανδία

Με τη συμμετοχή Ολλανδικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων διεθνούς κύρους, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει, για άλλη μια χρονιά, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ημέρα Ενημέρωσης, με θέμα τις σπουδές και την έρευνα στην Ολλανδία.

Ανάλογα με τις...επιδόσεις τους θα πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί στη Χιλή

Η κυβέρνηση της Χιλής παρουσίασε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι αποδοχές των εκπαιδευτικών θα αυξάνονται ανάλογα με την επίδοσή τους, μετά από αξιολόγηση που θα γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Παρουσίαση: Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη

«Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη» είναι το θέμα της δραματοποιημένης παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.15, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο (Λύκειο) Αμπελοκήπων. Υπεύθυνος για την παράσταση είναι ο Καθηγητής Γιώργος Φράγκογλου.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2012 (η απόφαση)

Υπογράφτηκε σήμερα από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου η απόφαση με την οποία καθορίζεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων: - της Γ΄ τάξης ημερησίων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων, της Γ΄ τάξης ημερησίων και της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) σχολ έτους 2011-12, - μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄ ) για εισαγωγή στα ΑΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις ΑΣΤΕ, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και τις Σχολές Αστυφυλάκων ακ. έτους 2012-13.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Πηγή: esos

Τεχνική αυξάνει την επιτυχία της εξωσωματικής

Μια νέα μέθοδος διαχείρισης των γονιμοποιημένων ωαρίων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τεχνητής γονιμοποίησης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης κατά τουλάχιστον 25%. Αυτό υποστηρίζουν ειδικοί του Κέντρου Γονιμότητας του Νιουκάσλ που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Βρήκαν το γονίδιο του διαζυγίου!

Ακόμη και το διαζύγιο, όταν το ζητεί η γυναίκα, οφείλεται σε ένα γονίδιο - αν πιστέψουμε σουηδούς επιστήμονες. Πρόκειται για μετάλλαξη ενός κοινού γονιδίου το οποίο θεωρούν βασική αιτία ενός προβληματικού γάμου και όλως τυχαίως είναι κληρονομήσιμο μόνο στις γυναίκες.

Ημερίδα: Περιγεννητικοί κίνδυνοι, παράγοντες για την ανάπτυξη εγκεφαλικής παράλυσης - διάγνωση, πρόληψη, αντιμετώπιση

Περισσότερα εδώ

Αυτοκόλλητα νικοτίνης και εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με νέα μεγάλη κλινική έρευνα, τα αυτοκόλλητα νικοτίνης δεν δρουν όπως αναμένεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η ερευνητική ομάδα του  University of Nottingham που δημοσίευσε τα ευρήματά της στο New England Journal of Medicine. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Το Θέατρο Κωφών στο ελculture.gr

Το Θέατρο Κωφών ανέβασε πρόσφατα την παράσταση «41 Μέρες», βασισμένη σε βιβλίο-μαρτυρία της Κίττυ Αρσένη για τα βασανιστήρια στην Ασφάλεια επί δικτατορίας. Το θέατρο δραστηριοποιείται εδώ και 27 χρόνια στα θεατρικά εργαστήρια και στις παραστάσεις για μικτό κοινό – κωφούς και ακούοντες. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία και μια επαγγελματική παράσταση, που όπως μας είπαν και οι τρεις συνομιλητές μας δεν πρέπει κανείς να τη βλέπει με ψυχόπονη διάθεση και επιείκεια! Το ελculture συνομίλησε με την Κίττυ Αρσένη, τον Βασίλη Βηλαρά που σκηνοθέτησε την παράσταση και τη διερμηνέα του θεάτρου, Σοφία Ρομπόλη.

Σεμινάριο Δημιουργικής Κίνησης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, ηθοποιούς, δασκάλους χορού, μαθητές επαγγελματικών σχολών χορού και όσους θέλουν να διδάξουν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά του Δημοτικού ή σε σχολές χορού.