Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πασχαλινή παρουσία της «ΑΜΥΜΩΝΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Γονείς, φίλοι και εθελοντές του Συλλόγου «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» θα βρίσκονται από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, στο Κέντρο της πόλης μας, στον πεζόδρομο Ικτίνου με Τσιμισκή, προβάλλοντας κατασκευές τους – προτάσεις για λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα δώρα.

Μάθετε στο παιδί σας τη σωστή ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική κατά την παιδική ηλικία και θα πρέπει οι γονείς να τη μαθαίνουν από πολύ νωρίς στα παιδιά τους. Γιατί όμως είναι τόσο απαραίτητο αυτό;

Δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους κατοίκους της περιφέρειας Αττικής

Πρόγραμμα παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων (ψηφιακή μαστογραφία και μαγνητική τομογραφία) για ανασφάλιστους πολίτες εκπονεί η περιφέρεια Αττικής , στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

Προβολή: Ανδρέας Σλάικχερ "Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα για να δημιουργήσετε καλύτερα σχολεία"



Φιλανθρωπική ποδηλατοδρομία



Το Family Fit διοργανώνει Φιλανθρωπική Ποδηλατοδρομία και Yoga την Κυριακή 28 Απριλίου στις 11:00. 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Αγίου Νικολάου. 

Ανακοίνωση εκπαίδευσης "Διατροφικές Διαταραχές σε παιδιά και εφήβους"

Εκπαίδευση για Επαγγελματίες Υγείας και συναφή επαγγέλματα που σχετίζονται με παιδιά και εφήβους

ΑΘΗΝΑ 11-12 ΜΑΙΟΥ 2013 (Δυνατότητα Διαδικτυακής Παρακολούθησης) Εταιρεία Διαπολιτισμικών Σπουδών, Λαμάχου 3, Πλάκα, 2ος όροφος
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013Ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου

Κατασκευή: Τιράντες

Πηγή: sewmamasew.com
Θέλετε να φτιάξετε τιράντες; Δείτε εδώ πόσο απλό είναι. Προμηθευτείτε τα υλικά που χρειάζεστε και δείτε βήμα-βήμα πώς κατασκευάζονται εδώ ή εδώ.

Action Art: Αφηγήσεις παραμυθιών

Ραντεβού με Αφηγήσεις Παραμυθιών από όλο τον κόσμο για παιδιά ηλικίας 5-7 χρονών και γονείς, συνδιοργανώνει το βιβλιοπωλείο IANOS και η Action Art/Εικαστική Δράση.
Οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Ροδάνθη Δημητρέση εικαστικό, αφηγήτρια και μέλη της ομάδας του εργαστηρίου αφήγησης της Action Art/Εικαστική Δράση . 

Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές με θέμα τον Κύριλλο και Μεθόδιο

Το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι διοργανώνει Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «The way of the two brothers », ο οποίος είναι αφιερωμένος στην 1150η επέτειο του εκχριστιανισμού των Σλάβων από τους Ισαποστόλους αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων ηλικίας 6 έως 11 ετών και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε αυτόν, εκτός από τους Τσέχους μαθητές, παιδιά από την Ελλάδα, την Σλοβακία, την Πολωνία και την Βουλγαρία.

Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης-Κλήρωση 2ου Μαραθωνίου Ανάγνωσης

Αγαπητές φίλες / Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε πως ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης με θέμα τον συναρπαστικό κόσμο της εικονογραφήγησης που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έφτασε στο τέλος του και η μεγάλη κλήρωση που θα αναδείξει τους τυχερούς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013, στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81), στη Θεσσαλονίκη, στις 5 το απόγευμα.

2ο Συνέδριο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση»

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων οργανώνει Συνέδριο με θέμα «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 29/11/2013, Σάββατο 30/11/2013 και Κυριακή 1/12/2013 στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αμφιθέατρο Δρακόπουλου (Προπύλαια) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μουσική για όλους

«20 Παρτιτούρες Ελλήνων Συνθετών σε Γραφή Μπράιγ» σε επιμέλεια του Μιχάλη Κεφάλα (δρος Μουσικής Σύνθεσης Παν/μίου Goldsmiths Λονδίνου) από το Φάρο Τυφλών Ελλάδας, υπό την επίβλεψη και του Μανώλη Μπασιά, μουσικού, γνώστη του music braille, νομικό και αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Φάρου.

Ανοίγει στη Δανία το πρώτο σχολείο Lego

Η Lego, η διάσημη βιομηχανία παιδικών παιχνιδιών της Δανίας, ανοίγει τον ερχόμενο Αύγουστο το δικό της σχολείο. Το Διεθνές Σχολείο του Μπίλουντ, όπως θα ονομάζεται, αφού θα εδρεύει στην ομώνυμη πόλη-έδρα της βιομηχανίας, 260 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης, θα συνδυάζει το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate -ΙΒ) που δίνει το δανικό εκπαιδευτικό σύστημα με την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδικών παιχνιδιών Lego, τα γνωστά «τουβλάκια».