Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα Μυρίζει

Έρευνα: Σε ποια ηλικία σταματούν τα παιδιά να πιστεύουν στον Αγιο Βασίλη

Περίπου στην ηλικία των 8 ετών, το πολύ στα 9, τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν ότι πράγματι υπάρχει ο Αγιος Βασίλης και είναι εκείνος που φέρνει τα δώρα.

Αυτό δείχνει νέα έρευνα που έγινε μεταξύ γονιών από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Ενας στους τρεις ενήλικες εύχονται να μπορούσαν να πιστεύουν ακόμη στον Αγιο Βασίλη, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, που έγινε με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Κρις Μπόιλ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ.

«ROBOGIRL»: Η πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τα παιδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής από την COSMOTE

Μία ομάδα, μία παρέα, μία απίθανη ιδέα! - Πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube & την COSMOTE TV - Με αφετηρία τα παιδιά, η COSMOTE επενδύει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους

Την πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας για την εκπαιδευτική ρομποτική και την εμπειρία των παιδιών που ασχολούνται με αυτή, παρουσιάζει η COSMOTE, που διαχρονικά στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας.

Energy@school: Πώς εφαρμόζεται το πρόγραμμα στα ουγγρικά σχολεία


Στο πρότζεκτ energy@school συμμετέχουν 41 σχολεία της Κεντρικής Ευρώπης. Προσφέρεται δωρεάν και είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό ίδρυμα σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και ενημέρωσης του κόσμου. Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου στο Ούσιλβας, Ίλντικο Σισάρνα Ζάκαρ μας εξηγεί πώς λειτουργεί:

Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες των παιδιών στα social media

Το να ανεβάζουμε φωτογραφίες ή πληροφορίες για τα παιδιά μας, μπορεί να είναι ένας ωραίος τρόπος να μοιραστούμε τις ιδιαίτερες στιγμές μας μαζί τους. Αλλά αξίζει να σκεφτούμε πώς αυτές οι πληροφορίες επηρεάζουν τη ζωή του. Όταν ποστάρετε φωτογραφίες, δημιουργείτε το ψηφιακό δαχτυλικό του αποτύπωμα και αποτελεί μέρος της μελλοντικής φήμης του. Επομένως, είναι σημαντικό να μάθετε πώς νιώθει το παιδί με αυτό.

Ελλάδα 2018: Σχολεία στο έλεος του ψύχους και της... ασυνεννοησίας

Με τα πανωφόρια τους αναγκάζονται να παρακολουθούν µαθήµατα τα παιδιά σε δεκάδες σχολεία γύρω από το κέντρο της Αθήνας

Το πρόβληµα έχει δύο πηγές: Σε ορισµένα σχολεία οι καυστήρες έχουν υποστεί βαριές βλάβες, ενώ καθυστέρησε η εισαγωγή κάποιων ανταλλακτικών τα οποία δεν ήταν σε απόθεµα. Στις περισσότερες σχολικές µονάδες, όµως, δεν έχει γίνει ακόµη η ετήσια συντήρηση και οι διευθυντές αρνούνται να θέσουν τα συστήµατα θέρµανσης σε λειτουργία για λόγους ασφαλείας, σύµφωνα µε αρµόδιες πηγές του ∆ήµου Αθηναίων.

Τα σχολεία του Πολύγυρου ανοίγουν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα

Καινούριοι μαθητές θα διαβούν τις πύλες των σχολείων του Πολύγυρου Χαλκιδικής. Πρόσφυγες που ζουν στον Πολύγυρο ως «ασυνόδευτοι» (κυρίως ορφανά) θα μοιραστούν σε Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ. Τα σχολεία του Πολυγύρου θα δεχτούν τα προσφυγόπουλα δημιουργώντας για τα παιδιά αυτά τις προϋποθέσεις μιας νέας ζωής.