Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

15 συμβουλές σχετικά με το τι να κάνετε και τι να αποφεύγετε για να βοηθήσετε τους φίλους σας που έχουν άρρωστο παιδί στο νοσοκομείο.

Θέλετε να βοηθήσετε. Οι φίλοι σας έχουν το παιδί τους στο νοσοκομείο και η κατάσταση είναι σοβαρή. Δεν ξέρετε τι να κάνετε, αλλά θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε και να κάνετε κάτι για αυτούς. 
Σαν μητέρα ενός παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας, θα ήθελα να σας γράψω μερικά πράγματα από την εμπειρία μου – αυτά τα πράγματα που μας βοήθησαν να επιβιώσουμε τις πιο τρομακτικές μέρες. 
Ελπίζω με αυτό τον τρόπο να βοηθήσω και άλλους γονείς. 

Το Διαδίκτυο που Θέλουμε!

Το Διαδίκτυο που Θέλουμε (The Web We Want) είναι ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε εφήβους 13-16 ετών. Δημιουργήθηκε το 2013 από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (EUN) σε συνεργασία με το δίκτυο Insafe. Το περιεχόμενο και η προσέγγιση έχουν ως στόχο να προκαλέσουν προβληματισμό σχετικά με θέματα όπως τα ψηφιακά αποτυπώματα, η φήμη, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο.

Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Ιστορίας»

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει για τρίτη (3) συνεχή χρονιά το Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Ιστορίας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα Ιστορίας και Πολιτιστικών Θεμάτων. 

Πόδια σε σκύλο από 3D εκτυπωτή

Ο χαριτωμένος Ντέρμπι γεννήθηκε με ατελή μπροστινά άκρα, γεγονός που περιόριζε σημαντικά την κίνησή του. Δεν μπορούσε να τρέξει, να περπατήσει ή να κινηθεί επάνω σε σκληρές επιφάνειες καθώς πλήγωνε τα παραμορφωμένα, κοντά πόδια του.

Δικαστήριο ΕΕ: Η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία

Η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία αποφάσισε σήμερα Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν καθιστά δύσκολη την επαγγελματική ζωή του προσώπου που υποφέρει από αυτή.

Η απόφαση ελήφθη μετά την προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός δανέζικου δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεση ενός εργαζόμενου σε κέντρο φροντίδας παιδιών, ο οποίος κατήγγειλε ότι απολύθηκε από την εργασία του επειδή είναι παχύσαρκος

Γιατί το "Ψάχνοντας το Νέμο" είναι πιο τραυματικό από το "Pulp Fiction"

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι παιδικές ταινίες κινούμενων σχεδίων περιλαμβάνουν περισσότερες βίαιες σκηνές και βασανισμούς ακόμη και από τις πιο βίαιες ταινίες δράσεις, όπως είναι το "Pulp Fiction".

Παρόλο που ταινίες κινούμενων σχεδίων, όπως η ταινία "Ψάχνοντας το Νέμο" ή "Bambi", μοιάζουν να είναι αθώα παραμύθια, όπου το καλό στο τέλος θριαμβεύει αντί του κακού, περιλαμβάνουν τραυματικές σκηνές θανάτων που περνούν βίαια μηνύματα στο υποσυνείδητο των παιδιών.