Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Πίσω από ένα μοναδικό στυλ μπορεί να κρύβεται μια μοναδική ιστορία!

Όταν παίζει ποδόσφαιρο η τάξη του, τον ξεχωρίζεις από μακριά. Αδύνατος, αχτένιστος, με τα χέρια μονίμως στις τσέπες. Να τρέχει σαν παλαβός πάνω –κάτω και να φωνάζει για πάσα. Με τα χέρια στις τσέπες. Να πανηγυρίζει, να θυμώνει, να παθιάζεται. Με τα χέρια στις τσέπες. Να παίζει σε όλες τις θέσεις δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Με τα χέρια στις τσέπες πάντα. Μα πάντα! Από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Και ενώ με την πρώτη ματιά μπορεί να τον θεωρήσεις «μάγκα» που το παίζει άνετος και κάνει φιγούρα στο γήπεδο, γρήγορα καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πάλη: Το μήνυμα 19χρονου Ουκρανού κωφού αθλητή

Ο 19χρονος Ντμίτρι και συνολικά τρεις οικογένειες κωφών από την Ουκρανία, άφησαν πίσω τους τον πόλεμο και φιλοξενούνται ήδη στη χώρα μας.

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ανάμεσά τους και ο 19χρονος Ντμίτρι που ασχολείται με την πάλη και είναι κωφός.

Σεμινάριο κριτών κολύμβησης ΑμεΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), διοργανώνει σεμινάριο κριτών κολύμβησης ΑμεΑ, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 (10:00-15:00) στην αίθουσα του Ψηφιακού Μουσείου Νέας Σμύρνης.

Νέο Δ.Σ. στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στη Δημόσια Ειδική Αγωγή

Το Σάββατο 12-03-2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΕΔΕΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στη Δημόσια Ειδική Αγωγή) και ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη διετία (2022--2024) .

Με χορό και πολύχρωμες κάλτσες το μήνυμα στήριξης για τα παιδιά με σύνδρομο DOWN

Φόρεσαν τις πολύχρωμες διαφορετικές κάλτσες τους, κράτησαν το μπαλόνι στα χέρια τους και με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, χόρεψαν στους ρυθμούς του τραγουδιού «Back on my feet», όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες 24 πόλεις της Ευρώπης. Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο DOWN η σημερινή και η παραλία της Θεσσαλονίκης πλημμύρησε με χαμόγελα, χρώμα και αγάπη προς αυτά τα ξεχωριστά παιδιά.

Ο Στανός δίπλα στον μικρό Ιωσήφ που νοσεί και χρειάζεται στήριξη

Ο μικρός Ιωσήφ-Χρυσός είναι μόλις ενός έτους και χρειάζεται τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου, καθώς ένα μήνα πριν διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα 4ου σταδίου το οποίο έχει εξαπλωθεί στον μυελό των οστών και στα κόκκαλα.

Μέχρι στιγμής παλεύει με όλη τη δύναμη που έχει, δίνοντας έναν άξιο αγώνα ζωής!

Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ διαπρέπει στη Γερμανία

Ο 26χρονος τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ, Αργύρης Κουμτζής από τη Θεσσαλονίκη διαπρέπει στη Γερμανία και στον τομέα της επιστήμης, δημιουργώντας με επιτυχία τον κώδικα για τον υπολογισμό του μαγνητικού πεδίου γύρω από τον ήλιο ο οποίος ανοίγει τον δρόμο για σημαντικά επιστημονικά δεδομένα. Σήμερα το απόγευμα, μάλιστα, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το επίτευγμά του στο πλαίσιο των ομιλιών «Next Generation Series».

Podcast: Το βραχιόλι - Ο Αμίρ κάνει ένα δώρο που γι' αυτόν σημαίνει πολλά

H σειρά podcast «Θα σου πω στο διάλειμμα» είναι μία σειρά για παιδιά. Είναι η ιστορία δύο παιδιών του δημοτικού, του Αμίρ (ή αλλιώς Άρη) και της Γιασεμής, που συναντιούνται στο διάλειμμα του σχολείου και ανακαλύπτουν τους δύο διαφορετικούς κόσμους από τους οποίους προέρχονται.

H Ιστορία Ενός Μικρού Παιδιού που Χρειάστηκε να Μείνει Μόνο του, Άστεγο στην Ομόνοια

Το VICE Greece δίνει βήμα σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα, με τη δημιουργία της στήλης «Ρισπέκτ», στην οποία κάθε εβδομάδα δημοσιεύονται προσωπικές ιστορίες, άρθρα άποψης, φωτογραφίες, ρεπορτάζ ή άλλες υποθέσεις που ενδιαφέρουν την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε το κοινό και να ανοίξουμε διάλογο για ζητήματα με τα οποία καταπιάνονται και αξίζουν την προσοχή όλων.

Το συγκεκριμένο άρθρο της HumanRights360 υπογράφει η Κατερίνα Μανούσου Αλεξίου, Δικηγόρος, Πρόγραμμα "Street Lawyering", HumanRights360°.

ΕΣΑμεΑ: Αδιανόητη η πιλοτική εφαρμογή Προσωπικού Βοηθού μόνο στην Αττική - Προτάσεις για την υλοποίησή του

Επιστολή με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ απέστειλε η Συνομοσπονδία στην αρμόδια υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδη, επί των δύο σχεδίων των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ):
«Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης Διεπιστημονικού Χαρακτήρα του άρθρου 36 παρ. 3 του ν. 4837/2021»
«Υλοποίηση του Πιλοτικού Προγράμματος ‘Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία’» .

Για την ΕΣΑμεΑ είναι αδιανόητη η επιλογή μόνο της Περιφέρειας Αττικής για την Πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος, αφού αποκλείει τα άτομα με αναπηρία που διαβούν στις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας.

Γάντι υψηλής τεχνολογίας με αίσθηση αφής έφτιαξε ελληνική startup

«Αγγιγμα στον κόσμο του μέλλοντος» επιχειρεί να κάνει το «μαγικό» εξωσκελετικό γάντι της startup Magos, η ομάδα της οποίας αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση του άγνωστου –μέχρι στιγμής– ψηφιακού μετασύμπαντος (metaverse). Η ελληνική νεοφυής εταιρεία, η οποία σήμερα λειτουργεί στο Athens Digital Lab στην Αθήνα και ιδρύθηκε το 2017, έχει αναπτύξει μία συσκευή που τοποθετείται στο ανθρώπινο χέρι προκειμένου να αναπαραστήσει ψηφιακά, σε ένα περιβάλλον εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, τις κινήσεις του.

Κλιματική αλλαγή: Παιδιά, αλλάξτε τα πάντα!

Η φράση κλιματική αλλαγή ακούγεται ολοένα και συχνότερα στην καθημερινότητά μας. Σε αυτήν αποδίδονται –άλλες φορές σωστά και άλλες καθ’ υπερβολή– ακραία καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τις ζωές όλων. Στη χώρα μας, μάλιστα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού σε Αττική και Βόρειο Εύβοια, η Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας αναβαθμίστηκε σε Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου «να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικότερο σύστημα αντιμετώπισης καταστροφικών φαινομένων για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης: Το πρόγραμμα των αγώνων

Με τη συμμετοχή τριών (3) ομάδων θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών ανδρών, το διήμερο 24 με 25 Μαρτίου 2022, στο Δημοτικό γήπεδο Καμινίων, Πειραιά.

Οι τρεις ομάδες που συμμετέχουν είναι οι: Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης «Μίνωας» (Α.Σ.Κ. Κρήτης «Μίνωας»), ο Α.Π.Ο.Κ.Μακεδονίας και Α.Σ. Κωφών-Βαρηκόων Ν/Δ.Ε

Το Heartstopper είναι η νέα συγκινητική gay teen σειρά του Netflix

Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για τη νέα του γκέι εφηβική ρομαντική σειρά Heartstopper – με τους θαυμαστές να αποκαλούν το κλιπ «συγκινητικό».

Η σειρά, προσαρμοσμένη από το graphic novel της Alice Oseman, περιγράφει λεπτομερώς τη φιλία μεταξύ δύο αγοριών –του Charlie και του Nick– στο γυμνάσιο, η οποία εξελίσσεται σε έναν απροσδόκητο ειδύλλιο.