Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου

Από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 έως το τέλος του χρόνου θα εκθέσουν οι εκπαιδευόμενοι του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου τις δημιουργίες τους και φέτος. Το bazaar θα λάβει χώρα στην οδό Μητροπόλεως 16, Αίγιο, σε έναν όμορφο χώρο παραχωρηθέντα από τους αφους Μεντζελόπουλοι.

Θεσσ…διαβάσματα! Θεσσ…ακούσματα!

H ομάδα εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη 2012» συνεχίζοντας την εκστρατεία `Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη` προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν στη δράση τους Θεσσ…διαβάσματα! Θεσσ…ακούσματα!

Πότε πρέπει να μας ανησυχούν τα συμπτώματα του παιδιού

Οποιος έχει μικρό παιδί ξέρει πολύ καλά πως τον χειμώνα αρρωσταίνει εύκολα έξι ή επτά φορές - με τον βήχα, τον πυρετό και το συνάχι να υπάρχουν σχεδόν σε ημερήσια διάταξη. Παρότι όμως η φυσική τάση των γονέων είναι να ανησυχούν όταν βλέπουν το παιδί τους να αρρωσταίνει, η αλήθεια είναι πως σε σπάνιες περιπτώσεις τα συμπτώματά του μπορεί να υποδηλώνουν κάτι εξαιρετικά σοβαρό ή και απειλητικό για τη ζωή του.

Κατασκευή: Cocoa Santas

Αη Βασίληδες να τους πιεις στο ποτήρι! Θα χρειαστείτε κακάο σε σκόνη, διαφανή κωνικά σακουλάκια, άσπρα ζαχαρωτά (εκτός και αν θέλετε κάτι διαφορετικό), κόκκινο χαρτί, βαμβάκι, μάτια και κόκκινο πομπομ. Φυσικά, για να σας βγει πιο οικονομικό και άμεσο, μπορείτε να βρείτε ένα μαρκαδόρο που γράφει πάνω στα σακουλάκια και να τα ζωγραφίσετε (και πιο δημιουργικό!). Ιδέα και φωτογραφία από το Sun Scholars

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων

Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων:

Χριστούγεννα στα ελληνικά αναγνωστικά της περιόδου 1920-1980

Η βιβλιοθήκη του Ι.Ε.Π. έχει αναρτήσει στη νέα της ιστοσελίδα αφιερώματα για τα "Χριστούγεννα" και  "τα Χριστούγεννα στα ελληνικά αναγνωστικά της περιόδου 1920-1980".  Απολαύστε τα εδώ. Υπάρχει η δυνατότητα μεταφόρτωσης των κειμένων (δωρεάν!). Πολύ καλή δουλειά που μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία νέα πονήματα!
 

Μάγνητες Τυφλοί: "Πρόσκληση για παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή"

Το σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» καλεί όλα τα μέλη του με παιδιά στην γιορτή που οργανώνετε στη λέσχη maty.gr την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. σε ένα εορταστικό απόγευμα με επίκεντρο τα παιδιά. Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στη γραμματεία του συλλόγου 2421027464.

Για τους Μάγνητες Τυφλούς
O Γενικός Γραμματέας,Γεώργιος Ντότας Ο Πρόεδρος,Λάμπρος Παρασκευάς

Πηγή: Μάγνητες Τυφλοί

Κατασκευή: Ταρανδούλης πενταδάκτυλος!

Φτιάξτε με τις παλάμες σας ταρανδούληδες όπως αυτός της εικόνας και στολίστε το δέντρο σας (ναι, ναι κάποιοι δνε έχουμε στολίσει ακόμα), το παιδικό δωμάτιο, μετατρέψτε τα σε καρτούλες, ή απλά περάστε ευχάριστα την ώρα σας. Θα χρειαστείτε χαρτόνι ή χαρτί, χρώματα (ποιος είπε ότι πρέπει αν περιοριστείτε στο καφέ;), σύρματα πίπας για τα κέρατα (μπορει να γίνει και με χαρτί ή καλαμάκια) και βαμβάκι (ή γκοφρέ χαρτί) για τη μύτη. Αν είστε πλήρως εξοπλισμένοι, βάλτε αγοραστό μάτι, αλλιώς ζωγραφίστε το ή αυτοσχεδιάστε! Καλή διασκέδαση! Η ιδέα και η φωτογραφία πάρθηκαν από το Happy Go Lucky!

Αξιολόγηση στα Πειραματικά Σχολεία

Νέα σελίδα φαίνεται να γυρίζει ένα κομβικής σημασίας κομμάτι της ελληνικής εκπαίδευσης. Μετά περίπου τέσσερις δεκαετίες, αρχίζει η αξιολόγηση στα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ). Παρότι οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αντιδρούν στη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, η πλειονότητα των εκπαιδευτικών στα ΠΠΣ έχουν καταθέσει φάκελο για την αξιολόγησή τους.

«Φιλοτελισμός και παιδί»

«Φιλοτελισμός και παιδί» είναι ο τίτλος της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης γνωριμίας των παιδιών με το γραμματόσημο και τον φιλοτελισμό που διοργανώνουν ο Δήμος Στυλίδας & τα ΕΛΤΑ Στυλίδας με την στήριξη των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ της Περιφερειακής Δ/νσης Στερεάς Ελλάδας.

Βρέθηκε άγνωστο πρωτόλειο παραμύθι του Άντερσεν

Μια μέχρι σήμερα άγνωστη ιστορία του δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ανακαλύφθηκε στη γενέτειρά του, πόλη Οντένσε, από τον ιστορικό Έσμπεν Μπράγκε.