Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011
Τοποθετούνται φύλακες και στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης!
Σχολικούς φύλακες θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Παιδείας Αντώνη Καρούμπη, τη σχολική χρονιά 2011-2012 «το μέτρο φύλαξης των σχολείων, που ίσχυε για τα Γυμνάσια-Λύκεια, αναπροσαρμόστηκε και επεκτείνεται και σε Δημοτικά και των έξι Δημοτικών Κοινοτήτων, ύστερα από ανακατανομή του προσωπικού».
Σχολές Γονέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Οι τελευταίες ομάδες Σχολών Γονέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης της προηγούμενης περιόδου ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο. Συνολικά, κατά το διάστημα Φεβρουάριος - Ιούνιος 2011 ολοκληρώθηκαν περίπου 40 ομάδες γονέων στις περιοχές ευθύνης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Ενημερώνονται οι συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα ότι θα παραλάβουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής και τα βιβλία μες το Σεπτέμβριο, στο χώρο συναντήσεων της ομάδας από τον αρμόδιο συντονιστή.
Τα 150 παιδιά ενός αόρατου πατέρα
Πριν από επτά χρόνια, η Σίνθια Ντέιλι και ο σύντροφός της κατέφυγαν σε δωρητή σπέρματος. Ηλπιζαν πως μια μέρα ο γιος τους θα μπορούσε να γνωρίσει μερικά από τα ετεροθαλή αδέλφια του και να σχηματίσει ένα είδος σύγχρονης διευρυμένης οικογένειας, έτσι η Σίνθια αναζήτησε μέσω του Ιντερνετ άλλα παιδιά που είχαν γεννηθεί από τον ίδιο δωρητή. Και διαπίστωσε πως, στη διάρκεια των ετών, ο αριθμός των παιδιών αυτών δεν έπαψε να αυξάνεται.
Ριψοκίνδυνη σεξουαλικά η ελληνική εφηβεία
Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές παρουσιάζουν οι ελληνίδες έφηβες σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε 20 γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας.
Άποψη: Άννα Διαμιανίδη "Σχολείο χωρίς βιβλία;"
Ευκαιρία να τα αγαπήσουμε! Αν ήμουνα δασκάλα θα ήμουν πολύ χαρούμενη φέτος που το υπουργείο καθυστερεί τη διανομή βιβλίων. Θα είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω μαθήματα χωρίς αυτά τα τόσο μελετημένα και τόσους πολλούς υπογεγραμμένα (έχετε προσέξει πόσους πολλούς συγγραφείς έχει το καθένα;) σχολικά βιβλία. Την πρώτη μέρα, αν υποθέσουμε ότι είχα την Πρώτη Δημοτικού, θα είχα πάρει μαζί μου το βιβλιαράκι της Παυλίνας Παμπούδη που λέγεται «Με το άλφα και το βήτα». Ίσως και το αλφαβητάρι που είχαμε στη δεκαετία του 60, το οποίο τόσο αγαπήθηκε ώστε κυκλοφόρησε ξανά κι έχει γίνει καλτ. Τα παιδιά μου πριν πάνε στο Δημοτικό το αντέγραφαν σελίδα- σελίδα, τόσο τους άρεσε. Θα το έδειχνα στους μαθητές και θα ζητούσα να το αγοράσουν. Ναι, να πάνε στα μαγαζιά και να δώσουν πέντε ή δέκα ευρώ, τόσο κάνουν αυτά τα βιβλία. Όσο τρεις τυρόπιτες ή τέσσερα κρουασάν. Υπολογίζοντας έτσι, θα κάναμε και την αριθμητική μας.
Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής Παίδων
Άρχισαν οι εγγραφές για το εργαστήρι της Αρχιτεκτονικής Παίδων στο χώρο του Εν Κινήσει Χορός -Θέατρο -Εικαστικά.
Μέρες και ώρες εργαστηρίων: Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 με 19:00.
Εκπαιδευτικά - ψυχαγωγικά προγράμματα από την "ΑΡΓΩ"
Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στον Πειραιά, του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", πρόκειται να δεχθεί 20 Άτομα με Νοητική Υστέρηση ώστε να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά - ψυχαγωγικά προγράμματα του Κέντρου κατά τις απογευματινές ώρες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)