Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού



21ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών

Διήμερο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη Διοργανώτρια η Αθλητική Ένωση Τυφλών «Πυρσός», με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Οι γονείς είναι το πρότυπο των εφήβων

Όταν το παιδί είναι ακόμα πολύ μικρό, ο ρόλος σας περιορίζεται στο να του μάθετε πώς να συνεργάζεται και πώς να περιμένει τη σειρά του. Τώρα που μπαίνει στην εφηβεία, αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του. Παραμένετε όμως το πρότυπό του. Το πώς αντιμετωπίζετε εσείς όλη την γκάμα των συναισθημάτων επηρεάζει το παιδί σας στο πώς θα λειτουργεί με τα δικά του. Το ίδιο ισχύει και με το πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας και τη διατροφή σας. Το τι λέτε είναι επίσης σημαντικό. Τώρα που αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητές του, μπορείτε να συζητάτε με πιο σύνθετα παραδείγματα για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

«Και μην ξεχνάτε: σημαιοφόροι με κλήρωση!»

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας εν όψει των σχολικών εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιλογή των σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου θα γίνει και πάλι με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της κάθε τάξης. 

Δύο νέα παιδιά φτιάχνουν τα πιο cool ελληνικά εκπαιδευτικά παιχνίδια

My Greek games: Η Έφη και ο Χρήστος εμπνέονται από την ελληνική Ιστορία και το σύγχρονο design και φτιάχνουν παιχνίδια που, εκτός από τον νου, αποτελούν τροφή και για το μάτι.

Τα απλά μυστικά της φροντίδας των δοντιών του μωρού

Η φροντίδα ξεκινά από την πρόληψη και δεν έχει να κάνει μόνο με τα πρώτα δόντια, αλλά με τα ούλα και την προετοιμασία των μελλοντικών μόνιμων δοντιών. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι το μωρό λαμβάνει τη σωστή φροντίδα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εργαστήριο Τεχνολογίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εργαστήριο Τεχνολογίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει στις 20 και 27 Οκτωβρίου 2018 το Ίδρυμα Ευγενίδου. Με τίτλο «Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας» οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την γλώσσα περιγραφής υλικού (hardware) VHDL και τις δυνατότητες που παρέχει. Στόχος είναι να δημιουργήσουν μία εφαρμογή, που θα ελέγχει την κυκλοφορία σε μία διασταύρωση.

Υπηρεσία κινητικότητας για άτομα με προβλήματα όρασης

Η υπηρεσία κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων για την καθημερινή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία όρασης, διατίθεται πλέον δωρεάν προς τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας από την 1η Οκτωβρίου.

Μια διαφορετική ανάγνωση του Φινλανδικού συστήματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στην Ελλάδα οι περισσότερες αναφορές για το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, συνήθως προκαλούν πολιτική φόρτιση. Κατά την διάρκεια της βαθύτατης ελληνικής οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κρίσηςεπιχειρήθηκε η επίλυση των προβλημάτων (που αυτή προκάλεσε) με την ενεργοποίηση κοινωνικών αυτοματισμών οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την στοχοποίηση επαγγελματικών ομάδων (π.χ εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι κ.λ.π).