Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

1st Christmas Kids Festival

Το φεστιβάλ: Εκεί που οι ευχές, γίνονται πραγματικότητα!

Δύο ακριβώς ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το Εμπορικό Κέντρο Smart Park στα Σπάτα, υποδέχεται όλα τα παιδιά σ’ ένα ολοήμερο φεστιβάλ χαράς, παιχνιδιού, δημιουργικότητας, έκφρασης και δράσης.

2ο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες διοργανώνει το 2ο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 (10:00-16:00) στο Astir Palace στη Βουλιαγμένη. Δείτε περισσότερα στο facebook

Παιδί, ένα θέμα ταμπού

Ενας παιδαγωγός, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει τι έχει γίνει, βλέπει τον κόσμο του να διαλύεται όταν η κοινότητα όπου ζει και εργάζεται τον υποψιάζεται για παιδόφιλο: το «Κυνήγι» του Τόμας Βίντερμπεργκ ήταν μια από τις ταινίες που σόκαραν το κοινό του τελευταίου Φεστιβάλ Καννών. Γυρισμένο από έναν σκηνοθέτη που, όπως είχε φανεί από την «Οικογενειακή γιορτή» (1997), ανέκαθεν ενδιαφερόταν για τη μόλυνση των διαπροσωπικών σχέσεων, το «Κυνήγι» σχολιάζει την άγνοια, τη μισαλλοδοξία αλλά και την απώλεια της αθωότητας που μπορούν να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε τέρατα.

Ξεχασμένες φωτογραφίες αποκαλύπτουν ιδιαιτερότητες στον εγκέφαλο του Άινσταϊν

Ο εγκέφαλος του Άινσταϊν πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια μετά το θάνατο της μεγαλοφυίας -ακόμα και σήμερα, μεγάλα τμήματά του παραμένουν αγνοούμενα. Τώρα, όμως, φωτογραφίες που είχαν μείνει ξεχασμένες για δεκαετίες επιβεβαιώνουν ότι ο ιδιαίτερος Δρ Άινσταϊν είχε και ανατομικά ιδιαίτερο μυαλό.

Στην εντατική... οι θερμοκοιτίδες νεογνών

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν γιατροί και νοσηλευτές για τις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογέννητων βρεφών στη Θεσσαλονίκη. Οι θερμοκοιτίδες και τα «κουνάκια», όπως λέγονται τα μικροσκοπικά κρεβατάκια στη γλώσσα της εντατικής, αντί να αυξηθούν μειώνονται, παρόλο που η ζήτηση είναι υψηλή.

Αρχαία ελληνικά στα βρετανικά δημοτικά σχολεία από το 2014

Τα αρχαία ελληνικά είναι μία εκ των επτά ξένων γλωσσών από τις οποίες τα δημοτικά σχολεία στη Βρετανία θα επιλέγουν τουλάχιστον μία για υποχρεωτική διδασκαλία από το 2014, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας της χώρας. 

Μεγαλύτερη έμφαση στην πληροφορική και τις επιχειρηματικές δεξιότητες στα σχολεία, σύμφωνα με μελέτη

Η διδασκαλία της Πληροφορικής, των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και της αγωγής του πολίτη έχει θεμελιώδη σημασία για τη σημερινή αγορά εργασίας αλλά, γενικά, τα σχολεία δεν δίνουν επαρκή προσοχή σ’ αυτές τις οριζόντιες δεξιότητες σε σύγκριση με τις βασικές δεξιότητες στα πεδία της γλώσσας, των μαθηματικών και της φυσικής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Ε. Ε.