Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Brad Fremmerlid, ένας άντρας με αυτισμό που έχει τη δική του επιχείρηση συναρμολόγησης επίπλων από το ΙΚΕΑ

Η συναρμολόγηση επίπλων από το ΙΚΕΑ μπορεί να είναι πραγματικά πονοκέφαλος. Πολύπλοκες οδηγίες, διαγράμματα που προκαλούν σύγχυση και κομματάκια που δεν φαίνεται να ταιριάζουν πουθενά, μπορούν σε οδηγήσουν στην απόγνωση. Όχι όμως και τον Brad Fremmerlid που δεν αντιμετωπίζει καμία απολύτως δυσκολία στο συγκεκριμένο τομέα.

Let’s code!

Χιλιάδες παιδιά, νέοι, έφηβοι, ενήλικοι, γονείς, εκπαιδευτικοί συμμετέχουν για άλλη μία χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, που γιορτάζεται από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου σε όλη την Ευρώπη.

Η ομάδα Girls Go Coding *, μια πρωτοβουλία επαγγελματιών και ερευνητών της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των ψηφιακών μέσων που έχουν σκοπό να φέρουν τις Ελληνίδες κάθε ηλικίας πιο κοντά στο δημιουργικό κομμάτι του προγραμματισμού, μας εξηγεί με απλά λόγια τι είναι ο προγραμματισμός.

Τι θα γίνει για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στα σχολεία

Έγγραφο προς τα σχολεία απέστειλε ο υπουργός Παιδείας ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Σε αυτό αφού γίνεται παράθεση της σχετικής νομοθεσίας αναφέρεται ότι η 28η Οκτωβρίου είναι αργία για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της εθνικής επετείου, δηλαδή στις 27 Οκτωβρίου. 

Θόρυβος και η επίδρασή του στην υγεία του παιδιού

Διαβάστε το άρθρο της κ. Αντωνίας Χατζηευτυχίου, μουσικοθεραπεύτριας, σχετικά με το θόρυβο και την επίδραση που έχει στην υγεία του παιδιού. Δημοσιεύτηκε στο paidiatros.com

Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις παιδικές φωτογραφίες που δημοσιεύουν

Η γερμανική αστυνομία προειδοποιεί τους γονείς να προσέχουν όταν δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook. 

"Οι εικόνες των παιδιών μπορούν εύκολα να αντιγραφούν και να παραποιηθούν από παιδεραστές ή απλά να αποδειχθούν ενοχλητικές για το μέλλον των παιδιών τους", όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία στην ιστοσελίδα της στο Facebook. 

Τεχνητό δέρμα που ανιχνεύει την πίεση

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα πλαστικό «δέρμα», το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πόση πίεση ασκείται πάνω του και ανάλογα να στείλει ένα ηλεκτρικό-αισθητηριακό σήμα στα αντίστοιχα κύτταρα του εγκεφάλου.

«Υιοθέτησε ένα πρωτάκι» κατά του σχολικού εκφοβισμού

«Στέλλα, σ’ αγαπώ! Δεν θέλω να φύγεις, θέλω να μείνεις. Θέλω να μείνεις μαζί μου. Μείνε μαζί μου. Σε αγαπώ! Δεν θέλω να πας στην Πρώτη Γυμνασίου. Μείνε σε παρακαλώ! Σε αγαπώ πολύ! Με αγάπη, η Εβίτα». Διαβάζοντας την κάρτα, γραμμένη έτσι με τα παιδικά ορθογραφικά και κάθε φράση με άλλο χρώμα μαρκαδόρο, είναι αδύνατο να μη χαμογελάσεις. Η Εβίτα είναι πρωτάκι και η Στέλλα εκτάκι από το ίδιο σχολείο. Δεν είναι αδέρφια, αλλά για μία χρονιά έγιναν οικογένεια.