Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

21η Μαρτίου Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού

Σημείωση: Πολύ πλούσιο υλικό για τη Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού  θα βρείτε στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων ΔΔΕ Βοιωτίας.

Η 21η Μαρτίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Η Ημέρα αυτή θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για την εκπαίδευση να ενισχύσει τις δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα. Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να διαμορφώνει συνθήκες που να προάγουν τις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ελευθερίας.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου). Με τη χορηγία του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «Νηπιακός Κήπος» θα συνδιοργανωθεί ολοήμερη εκδήλωση με παράλληλες δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών.

Δωρεάν ενημέρωση ζητούν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο

Μερικούς μήνες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ουάσινγκτον αποφάσισε κι αυτή πώς η επιστημονική γνώση θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε ιδρύματα που χρηματοδοτούνται με δημόσια κονδύλια, ένα χρόνο μετά τη δημοσίευσή τους. Στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως ως προς τις υποδομές.

29 παιδιά απ' όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται με τα παιχνίδια τους

Δείτε στη LIFO από τη σειρά Toy Stories του Gabriele Galimberti, 29 παιδιά απ' όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται με τα παιχνίδια τους

Σειρά Δωρεάν Ξεναγήσεων - Άνοιξη 2013

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει κύκλο δωρεάν ξεναγήσεων με τίτλο «Γνωρίζω την Πόλη μου μέσα από τα μουσεία και τα μνημεία της».

Φραγμό βάζει η Ντίσνεϊ στην είσοδο παιδιών στα θεματικά πάρκα όταν αυτά δεν συνοδεύονται

Το "μαγικό, παραμυθένιο βασίλειο" της Ντίσνεϊ είναι έτοιμο να κλείσει τις πύλες του για ασυνόδευτα παιδιά κάτω από την ηλικία των 14 ετών, έγινε γνωστό μέσω του γραπτού τύπου και επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο διαχείρισης των θεματικών πάρκων.

Προβολή: Οι περιπέτειες μιας κούτας


Έρευνα: Φιλία, σχέσεις και επικοινωνία των εφήβων

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας έρευνας στους μαθητές εφηβικής ηλικίας, για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία (HBSC/WHO).
Τα στοιχεία της έρευνας βρίσκονται στο σύνδεσμο: στοιχεία

Πηγή: kidsweb.gr via xenesglosses

Διοίκηση στην Εκπαίδευση – Δίκτυα Συνεργασίας μέσα στη Σχολική Κοινότητα – Βιωματικό Εργαστήρι

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τη Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς διά των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, του Σχολικού Συμβούλου ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεωργίου Μανωλίδη προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Δίκτυα Συνεργασίας Μέσα στη Σχολική Κοινότητα». 

Στατιστικά Στοιχεία Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας – Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών 2011-2012

Ιστολόγιο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

Το 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου βρίσκεται στο λιμάνι της Σκιάθου και λειτουργεί με 14 τμήματα, ενώ συστεγάζεται με το 2/θέσιο Ειδικό Σχολείο «Αλ. Παπαδιαμάντης». Ανήκει στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα.
Το ωράριο λειτουργίας , σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο Πρόγραμμα είναι 8.10π.μ.-2.00μ.μ .Από τις 2.00μ.μ. μέχρι στις 4.15μ.μ. λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα του σχολείου.

Θεατρική παράσταση «Ρόουζ»για το Κέντρο Αυτισμού SOS

Τρεις τελευταίες παραστάσεις στις 24/25/26 Μαρτίου
Για τον αγώνα της γυναίκας, για τον αγώνα του κάθε αδύναμου, η Ζωή Λάσκαρη επέλεξε και ερμηνεύει το μονόλογο "Ρόουζ" του Μάρτιν Σέρμαν, σε...σκηνοθεσία του Άντολφ Σαπίρο.