Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ακριβέστερο τεστ για το σύνδρομο Down

Ένα τεστ υψηλής ακρίβειας για τη διάγνωση του συνδρόμου Down μπορεί να διενεργείται πλέον στα πρώτα στάδια της κύησης παρέχοντας ασφαλή αποτελέσματα, ανακοίνωσε ο καθηγητής του King's College του Λονδίνου Κύπρος Νικολαΐδης σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Ultrasound in Obstetrics and Gynaecology.

Τι μαθαίνουμε από τις ζωγραφιές των παιδιών

Οι παιδικές ζωγραφιές εκτός από δημιουργική έκφραση αποτελούν κι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διερεύνηση της συναισθηματικής, ψυχικής και νοητικής κατάστασης των παιδιών.

Τα παιδιά -κυρίως στην προσχολική ηλικία- ζωγραφίζουν πολύ, κι αυτό επειδή οι ζωγραφιές τους είναι ένας από τους κύριους τρόπους έκφρασης. Οι εικόνες αυτές είναι πολύ χρήσιμες για να εκτιμήσουμε τη νοητική και τη συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού, να καταλάβουμε τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, όσα το προβληματίζουν, ή απλώς όσα βλέπει και παρατηρεί γύρω του. 

Μπρεχτ για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη"

Μπρεχτ για παιδιά; Κι όμως ναι! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου και η Αστική Πολιτιστική Εταιρεία "la Melena del Huachinango" παρουσιάζουν τον"ΚΑΥΚΑΣΙΑΝΟ ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ" του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στοΔημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη". 

Τρόφιμα για μείωση της χοληστερίνης και παιδί

Η υψηλή χοληστερίνη στα παιδιά δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Ωστόσο με βάση τις επιστημονικές αναφορές που έχουμε σήμερα είναι ένα πρόβλημα με ολοένα αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης. 

Μάλιστα πληθώρα επιστημονικών εργασιών κατέδειξε ότι η στεφανιαία νόσος και η αθηρωμάτωση αρχίζουν να αναπτύσσονται από την παιδική ή εφηβική ηλικία.

Ενισχύοντας την εκπαίδευση μέσω της πληροφορικής

Στο σύγχρονο κόσμο, η εκπαίδευση προσλαμβάνει όλο και πιο πολλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Από τη ρομποτική μέχρι τα tablets, σε όλο τον κόσμο οι εκπαιδευτικοί αναβαθμίζουν τα εργαλεία τους για να εφοδιάσουν τους μαθητές τους με τις απαραίτητες δεξιότητες.

Μια αγκαλιά τραγούδια για τα παιδιά-Για το ίδρυμα Άγ.Δημήτριος(Πανόραμα Θεσ/νίκης)

Όταν ο αθλητισμός νικά την αναπηρία

Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα στη ζωή. Αυτό απέδειξαν και αυτή τη φορά οι μαθητές από το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της ΕΛΕΠΑΠ, που έγιναν μια παρέα με τους μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία του Ασβεστοχωρίου.