Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Aνησυχία στα Χανιά με φαινόμενα νεοφασισμού

Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων η ύπαρξη πυρήνων νεοφασιστών ή εθνικιστών μέσα σε σχολεία. 

Ο αμετανόητος πολεμιστής Αρης Ταστάνης


Ο αμετανόητος πολεμιστής Αρης Ταστάνης
Η αναγνώριση του σημαντικού έργου του εξακολουθεί στην χώρα μας ζητούμενη ...
Μιά μυϊκή δυστροφία των άκρων, η αντιστασιακή δράση του πατέρα και οι διώξεις του εμφυλίου, έφεραν τον μυτιληνιό Αρη Ταστάνη στην Αθήνα εκεί λίγο πριν από τον ερχομό της μεταπολίτευσης. Τον Αρη που έμελλε να εξελιχτεί στον σημαντικότερο έλληνα ποιητή με αναπηρία της τελευταίας τριακονταετίας.

Περιβαλλοντικό παιχνίδι επανάχρησης για παιδιά

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 
σας προσκαλούμε στο περιβαλλοντικό παιχνίδι επανάχρησης για παιδιά που διοργανώνει η GreenAttack την Κυριακή 21/03, στις 12.00- 15.00μμ στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου).

Ζούγκλα» ακόμη και οι αυλές δημοτικών σχολείων!



Πριν από λίγες ημέρες, η μητέρα του μικρού Λευτέρη, μαθητή της Δ' τάξης δημοτικού σχολείου της δυτικής Θεσσαλονίκης, ειδοποιήθηκε στη δουλειά της ότι ο γιος της είχε χτυπήσει στο διάλειμμα. Εντρομη έσπευσε στο σχολείο και βρήκε το παιδί της χτυπημένο. Ο μαθητής είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα παιδιών της ΣΤ' τάξης, όταν αρνήθηκε να τους... χαρίσει ένα παιχνίδι του.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, μια συνεδρίαση ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συζητηθούν οι εξελίξεις για την αναπηρία, και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο φορέας εκπροσώπησης των 65 εκατομμυρίων Ευρωπαίων με αναπηρία, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

«Κουμπί πανικού» από το Facebook για τους παιδεραστές


Οι επικεφαλής του Facebook δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να εγκαταστήσουν «κουμπί πανικού» στην δημοφιλή ιστοσελίδα, για να διευκολύνουν τους χρήστες να καταγγέλλουν υπόπτους για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά ή σεξουαλικά εγκλήματα.

«Κάντε τα παιδιά σας ευτυχισμένα» Πειθαρχία και όρια


Οι σκληρές τιμωρίες ανήκουν ως μάλλον στο παρελθόν. Μήπως όμως οι γονείς το παρακάνουν; Μήπως φτάνουν να ανατρέφουν μικρούς τυράννους, ανικανοποίητα πλάσματα γεμάτα απαιτήσεις και τελικά δυστυχή;
Ειδικοί ψυχαναλυτές δίνουν τις συμβουλές τους στους ανήσυχους γονείς

Οι άλλοι πρωταγωνιστές "Τα όνειρα λένε αλήθειες που δεν μας συμφέρουν"

Ο 19χρονος τετραπληγικός ποιητής Αλέξανδρος Δαμουλιάνος μιλά για το αδιάκοπο βάσανο της τέχνης του