Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Φτιάχνουμε χάρτινους Άγιους Βασίληδες που κουνιούνται

 

«Αισθάνομαι ανέντιμη να πω στο παιδί μου ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης»

Πριν το τέλος κάθε έτους, πολλοί γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες ερωτήσεις, όπως: Πώς ένας άνθρωπος διασχίζει ολόκληρο τον κόσμο με αεροπλάνο μέσα σε μία μόνο νύχτα για να παραδώσει τα δώρα; Πώς χωράει μέσα από μια καμινάδα; Τρώει πραγματικά μπισκότα σε κάθε σπίτι;

Πανελλαδικές 2024: Γιορτές με πρόγραμμα για τους υποψηφίους

Η ατμόσφαιρα των ημερών, εορταστική. Τα σχολεία κλείνουν, οι ρυθμοί πέφτουν.

Ωστόσο, για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών, τα Χριστούγεννα δεν είναι «ανέμελες» διακοπές αλλά διακοπές «εργασίας». Η αξιοποίηση του δεκαπενθημέρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές της τρίτης λυκείου. Η οργάνωση της μελέτης τους, απαραίτητη. Αυτό που χρειάζονται τώρα τα παιδιά, είναι «Γιορτές με Πρόγραμμα».

Τι συμβαίνει με την επαιτεία παιδιών στους δρόμους της πόλης.

Το σχολείο κλείνει για τις γιορτινές εβδομάδες των Χριστουγέννων, τα παιδιά ξεχύνονται στις αλάνες και τα πάρκα, φωνές και γέλια ακούγονται στους δρόμους, γονείς ψωνίζουν παιχνίδια για να ζωντανέψουν τη μαγεία της εποχής το πρωί της Πρωτοχρονιάς. 

Οι κατά λάθος επιτρεπτικοί γονείς

Πολλοί νέοι γονείς δυσκολεύονται να επιβάλουν όρια στη συμπεριφορά και τις συνήθειες των παιδιών: πόσο χρόνο περνούν μπροστά σε οθόνες; Τι ώρα πάνε για ύπνο; Έχουν δικαίωμα να μην τρώνε ένα φαγητό και να «παραγγέλνουν» στους γονείς τους ένα άλλο; Έχουν δικαίωμα να βρίζουν; Οι σημερινοί γονείς, προσπαθώντας να είναι λιγότερο τιμωρητικοί από τους παλιότερους, ασκούν αυτό που ονομάζουν «ήπια ανατροφή»· είναι δηλαδή ευγενικοί, στοργικοί, συνειδητοί· ποτέ συγκρουσιακοί. Ωστόσο, αυτή η ήπια προσέγγιση δεν έχει απαραιτήτως τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τον Ιανουάριο ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα το πτυχίο

Μετά τις γιορτές αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που δημοσιεύει στο Facebook, σημειώνοντας ότι θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στον Ιανουάριο. 

Πρωτιά για την Ελλάδα και το Πειραματικό Λύκειο ΠΑΜΑΚ στον διαγωνισμό καινοτομίας Foodathon του JA Europe & Ja Africa


Την πρώτη θέση κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον διαγωνισμό καινοτομίας Foodathon που διοργανώνεται από το JA Europe, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EIT Food - European Institute of Innovation and Technology και το Junior Achievement Africa.

Ο γρίφος της εισαγωγής στα μη κρατικά ΑΕΙ

Επιλογή φοιτητών με κριτήρια που θα αποφασίζει το ίδιο το πανεπιστήμιο αφού περάσει το φίλτρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), και στο βάθος εθνικό απολυτήριο. Αυτός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο επιλογής των φοιτητών των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ. «Πρόκειται για μία πραγματικά ιστορική μεταρρύθμιση στην παιδεία και ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση της Ελλάδας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας το νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί σε διαβούλευση τον Ιανουάριο και θα περιλαμβάνει και διατάξεις που ικανοποιούν αιτήματα των δημόσιων πανεπιστημίων και ενισχύουν την εξωστρέφεια και την αυτονομία τους.

Εκπαιδευτικοί - Σχολεία: Ποιος θυμάται τα "καταραμένα" βιβλία Ιστορίας

Δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία οι ποικίλες παρεμβάσεις ή οι προσπάθειες παρεμβάσεων φορέων ή προσώπων στο περιεχόμενο των σχολικών γνώσεων, στο «τι», δηλαδή, μαθαίνουν ο μαθητές και οι μαθήτριες στο σχολείο.

Χιλιάδες κορίτσια σεξουαλικά θύματα του πιο αμφιλεγόμενου πρότζεκτ του Αμερικανικού Στρατού

Υποτίθεται μετατρέπουν την αμερικανική νεολαία σε «υποδειγματικούς» πολίτες εφοδιάζοντας τον Στρατό με φρέσκο αίμα. Αλλά οι άνθρωποι στους οποίους ανατέθηκε η δουλειά έχουν άλλη ατζέντα.

Εδώ και 100 και πλέον χρόνια επαίρεται ότι «παρακινεί τους νέους να γίνουν καλύτεροι Αμερικανοί πολίτες». Τι συμβαίνει όμως και αυξάνονται οι φωνές που απαιτούν να μπει λουκέτο σε ένα από τα ακριβότερα εκπαιδευτικά στις ΗΠΑ που υποτίθεται ενώνει σχολικά προαύλια και στρατώνες;