Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Άποψη: Κατερίνα Μπακογιάννη "Έχουν οσμή τα χρήματα;"

Η ιστορία πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων αλλά αντανακλά ένα ιστορικό ηθικό δίλημμα: Μυρίζουν τα χρήματα;

Οίκος ανοχής προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, κατόπιν, μάλιστα, αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά η δωρεά δεν έγινε τελικά δεκτή ύστερα από αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ – 6ος Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού (Χριστούγεννα 2012-2013)

Για όλα τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά:

…..Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ’ της κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει.…….

Βιβλίο: Napoleon Xylophone

Την έλλειψη παιδικών και εφηβικών βιβλίων με ήρωες άτομα με αναπηρία αποφάσισε να αντιμετωπίσει ένας πατέρας παιδιού με σπαστική παραπληγία. Ο Ο Frank Lambert, 50 ετών, έγραψε ένα μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή έναν έφηβο με κινητική αναπηρία, όταν έγινε αποδέκτης παραπόνων από μια ομάδα παιδιών με κινητική αναπηρία σχετικά με την έλλειψη υπερηρώων με αναπηρία στα παιδικά βιβλία.

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Μαθησιακές δυσκολίες -«Διαφοροποιημένη διδασκαλία»

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο 2012
Μαθησιακές δυσκολίες: «Διαφοροποιημένη διδασκαλία»
1-2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 9.30-15.00
Αμφιθέατρο Νέου Δημαρχείου Πανοράματος

Χειροποίητοι κουμπαράδες για τη στήριξη του Παιδικού Χωριού SOS

Το παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ομάδα Ελληνίδων Blogger, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης "Χειροποίητων κουμπαράδων" που θα πραγματοποιηθούν στο Φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30.

Βοηθήστε το Πηνελόπειο Ίδρυμα

To Πηνελόπειο Ίδρυμα φιλοξενεί παιδιά εργαζόμενων μητέρων, ηλικίας από 9 μηνών έως 5 χρονών που προέρχονται από οικογένειες άπορες ή πολύ χαμηλού εισοδήματος. Λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούλιο καθημερινά από τις 7:00-16:00.

Δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο: "The Pest Detectives"

Το βιβλίο The Pest Detectives είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, χρηματοδοτημένο από την National Pest Management Association, για να μπορεί κάθε παιδί ελεύθερα να ανακαλύψει τον εκπληκτικό κόσμο των εντόμων, της εντομολογίας, καθως και της διαχείρισης παρασίτων. Μπορείτε να το μεταφορτώσετε δωρεάν σε διάφορες μορφές (για ηλεκτρονικό αναγνώστη, σε αρχείο .pdf, κλπ) από εδώ.

Adele Enersen: Ερμηνεύοντας τον ύπνο ενός νεογέννητου

Η καλλιτέχνις Adele Enersen, γνωστή από το ιστολόγιο ‘Mila’s Daydreams’ εμπνεύστηκε από τον ύπνο του νεογέννητου γιου της, με αποτέλεσμα να προκύψουν σκίτσα που "ερμηνεύουν" τις στάσεις του μικρού, όταν κοιμάται. Επισκεφτείτε το ιστολόγιο και περιηγηθείτε για να δείτε -μεταξύ άλλων -τον μικρό Vincent σε διάφορες περιπέτειες. Εδώ παίζει τσέλο... (η φωτογραφία προέρχεται από την ίδια πηγή).

Bazaar Φάρου Τυφλών και Ελληνικού Κέντρου «Σκύλοι οδηγοί Ελλάδος»

Ελάτε στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου 45, απέναντι από το Ηρώδειο Θέατρο (Στάση Μετρό Ακρόπολη) για να διαλέξετε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας από το Εργαστήρι Κεραμικής, το Τμήμα Κομποδετικής και το Τμήμα Πλεκτού του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

«Σχολεία Μαλάλα» για φτωχά παιδιά

Οι πακιστανικές αρχές επιθυμούν να τιμήσουν τη νεαρή μαθήτρια Μαλάλα Γιουσουφζάι, που μάχεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και δέχθηκε επίθεση πριν από ένα μήνα από τους Ταλιμπάν, χτίζοντας σχολεία με το όνομά της για τα φτωχά παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Πακιστάν.

Πεθαίνει ένα παιδί κάθε 25'' από πνευμονία

Η πνευμονία αποτελεί τη μοναδική κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως και είναι αιτία για το 18% των περίπου 6,9 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών ετησίως ή περίπου 1,3 εκατομμύρια παιδιά.

Απαγόρευσαν σε ΑΜΕΑ να πετάξει με την Ολυμπιακή

Απίστευτο και όμως αληθινό. Όχι μόνο δεν δέχθηκαν να εξυπηρετήσουν ένα ανήλικο κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα, αλλά απαγόρευσαν και στο ίδιο και τη μητέρα του να πετάξει, επειδή δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλειά της. Ο λόγος για την Ολυμπιακή και συγκεκριμένα την πτήση 766 από Χίο προς Αθήνα. Όλα έγιναν παραμονή της 11ης Νοεμβρίου όταν η μητέρα και το ανήλικο κορίτσι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από Χίο προς Αθήνα.

Ομάδα χοροθεραπείας για Ενήλικες

Ο χορός και η ψυχανάλυση, αν και πεδία διαφορετικά, βρίσκουν κοινά σημεία συνάντησης στο σώμα. Διάφοροι θεωρητικοί όπως ο Φρόυντ και ο Γουίνικοτ έχουν μιλήσει για το σώμα και τη σχέση του με τον ψυχισμό, καταλήγοντας στο ότι το Εγώ είναι πάνω απ’ όλα μια σωματική ενότητα, και η ανθρώπινη φύση είναι ένα συνεχές, μία ολότητα.