Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Microγραφή 2011" - Διαγωνισμός σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους



2ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ - Πονγκ) Α.Π.Θ.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ σας προσκαλεί να λάβατε μέρος και να ψυχαγωγηθείτε στο 2o τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ - Πονγκ), για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11. Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου καθημερινά από τις 09:00-14:00 & 15:00-20:00 στο τηλέφωνο 2310-992672 και στοinfogymnasium@ad.auth.gr έως και στις 11/4/2011.

Τα παιδιά του « Υφάδι» μάς περιμένουν στην έκθεση των πασχαλινών συνθέσεων τους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καθώς πλησιάζει το Πάσχα, τα παιδιά από το «Υφάδι» ετοιμάζουν στο Εργαστήρι τους Πασχαλιάτικες συνθέσεις και πανέμορφες πρωτότυπες λαμπάδες. Λαμπάδες για βαφτιστήρια, για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου , εφήβους, μητέρες, πατέρες γιαγιάδες, παππούδες, ΟΛΕΣ φτιαγμένες από τα χεράκια τους με μεγάλη αγάπη και σε πολύ χαμηλό κόστος.Φέτος προσφέρθηκαν και βοηθούν εθελοντικά στην όλη προσπάθεια κυρίες του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ και μαθήτριες του τμήματος Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του ΙΕΚ Νάουσας.

Οι κατευθύνσεις και τα μαθήματα στο νέο Λύκειο

Τρεις παραμένουν οι επιστημονικές κατευθύνσεις στη Γ΄ Λυκείου, μία εκ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές προκειμένου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι σημερινές θετική και τεχνολογική κατεύθυνση συγχωνεύονται, η θεωρητική κατεύθυνση διατηρείται με αλλαγές, ενώ δημιουργείται η νέα κατεύθυνση των Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών. Στη Β΄ Λυκείου οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο κατευθύνσεων (των θεωρητικών και των θετικών επιστημών), ενώ στην Α΄ Λυκείου δεν υπάρχουν κατευθύνσεις και δίνεται βάρος στα μαθήματα γενικής παιδείας. Αυτό είναι το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη νέα δομή του Λυκείου, το οποίο προβλέπει λιγότερα μαθήματα και ενίσχυση της εξειδίκευσης των μαθητών όσο προχωρούν οι τάξεις.

Gregory A. Petsko: Μια συμφωνία με το διάβολο για την παιδεία

Αγαπητέ πρόεδρε Φίλιπ,
Υποθέτω πως το τελευταίο πράγμα που θέλετε αυτή τη στιγμή είναι τα παράπονα κάποιου, που δε σχετίζεται με το πανεπιστήμιο, σχετικά με την απόφασή σας. Αν υποστηρίξετε πως δεν μπορώ να γνωρίζω πραγματικά όλες τις πτυχές του ζητήματος, από τη στιγμή που δεν έχω καμία σχέση με το State University, δε θα διαφωνήσω. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω κάτι τέτοιο να περάσει έτσι, απλά, χωρίς να διατυπώσω τη γνώμη μου. Τουλάχιστον πιστεύω πως, όταν τελειώσω, θα είστε σε θέση να καταλάβετε το γιατί.

Πώς οι μητέρες μπορούν να βοηθήσουν τις κόρες τους χωρίς ένταση στη σχέση τους

Συχνά φαντάζει ευκολότερο να συνεννοηθείς με τον τοίχο παρά με μια κόρη στην εφηβεία! Ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα όπως το βάρος και η διατροφή τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Μπορεί τα νεαρά κορίτσια να τα απασχολεί το θέμα του βάρους, αλλά περισσότερο το συζητούν με φίλες παρά με την μητέρα τους.

Παιδικό βιβλίο: «Λιλιπούτεια» γιορτή

Ένα δεκαήμερο αφιερωμένο στο παιδί και το βιβλίο οργανώνει από σήμερα έως τις 10 Απριλίου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, όπως έχει οριστεί η 2α Απριλίου.

Η Θεσσαλονίκη ακούει τους δημότες της...

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι «ακούει» τους πολίτες, ο δήμος Θεσσαλονίκης τοποθετεί έξι γλυπτά – εγκαταστάσεις, έξι εικαστικά «αυτιά», σε ισάριθμα κεντρικά σημεία της πόλης.

Πασχαλινά ταξίδια στην Ελλάδα του Μουσείου Μπενάκη

Αυτό το Πάσχα ταξιδεύουμε και πάλι με το Μουσείο Μπενάκη απ’ τη Μακεδονία στην Κρήτη κι απ’ τα Δωδεκάνησα στα Επτάνησα, για να γνωρίσουμε τόπους, ανθρώπους και τις παραδόσεις τους μαζεύοντας εμπειρίες μοναδικές! Σήμερα έχουν προτεραιότητα οι μικροί.
Περισσότερα εδώ.

Εφηβοι… Ευρωβουλευτές συνεδριάζουν στην Αθήνα

Διακόσιοι Ευρωβουλευτές ηλικίας δεκαέξι ως δεκαεννέα ετών θα συναντηθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή. Στόχος τους να συμμετάσχουν σε μία Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλιώτικη από τις άλλες, καθώς θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από μαθητές. 

Σχολή Γονέων στην "Πυξίδα"

Νέους δρόμους πρωτοπορίας ανοίγει το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης-Συκεών. 
Ζώντας μέσα στην κοινωνία και ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της, η «Πυξίδα» θέτει, αυτή τη φορά, σε λειτουργία δυο νέες ομάδες συμβουλευτικής για γονείς στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων. Πρόκειται για την ομάδα «Μπαμπά σ’ αγαπώ γιατί…», που αποτελεί μια αναγνώριση του ρόλου του σύγχρονου πατέρα, και την ομάδα για γονείς διδύμων. 

Ημερίδα:" Η Πρόκληση της Αξιοποίησης των Τ.Π.Ε.στη διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων"

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων της Β΄Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας, κ. Μαρία-Παρθένα Αλεξοπούλου και κ. Βενετία Μπαλτά, σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα: "Η Πρόκληση της Αξιοποίησης των Τ.Π.Ε.στη διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων", στις 2 Απριλίου 2011 και ώρα 9.00 π.μ. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Δαΐς ( Μεσογείων 151, Μαρούσι). Πρόγραμμα ημερίδας.