Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Τι (παραπάνω) μπορούν να κάνουν οι τράπεζες για τους αυτιστικούς πελάτες τους

Για αυτιστικούς ενήλικες όπως ο Μπρους Πάθερικ, η οικονομική ανεξαρτησία μπορεί να φαντάζει άπιαστη. «Δεν θα συναλλαγόμουν ποτέ στην τράπεζα χωρίς κάποιον άλλο δίπλα μου», λέει ο κ. Πάθερικ, 59 ετών, συνήγορος στο Autism Canada, όπου διευθύνει προγράμματα υποστήριξης της οικογένειας. «Η γυναίκα μου είναι το στήριγμά μου. Δεν παίρνω ποτέ μια απόφαση που περιλαμβάνει επενδύσεις, τραπεζικά στοιχεία κλπ χωρίς να είναι εκεί».

Τα εμπόδια του πηγάζουν από αυτό που αποκαλεί «άγραφους κοινωνικούς κανόνες» των τραπεζικών εργασιών – ποιες πληροφορίες πρέπει να μοιράζεστε και να αποκρύπτετε, πώς να γνωρίζετε εάν παραπλανηθείτε και πώς να αναλύσετε την τεχνική γλώσσα σε χρήσιμες πληροφορίες.

Ανοιχτό για το κοινό από τις 23 Μαΐου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Κ.Α.) του Δήμου Θέρμης ανοίγει για το κοινό στις 23 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτό έως τον Οκτώβριο 2023. Το κοινό μπορεί να το επισκέπτεται απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά και μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το Π.K.A. θα παραμένει ανοιχτό για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων. Τα τελευταία χρόνια το Π.Κ.Α. έχει κερδίσει του δημότες της Θέρμης, κι όχι μόνο, οι οποίοι το επιλέγουν συνειδητά για τον εκπαιδευτικό ρόλο που επιτελεί αλλά και για τις ασφαλείς ποδηλατοβόλτες των παιδιών τους. Η χρήση ποδηλάτων και εξοπλισμού είναι δωρεάν για τους μικρούς επισκέπτες που δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο ή κράνος.

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι μαθητές διάβασαν 24% περισσότερα βιβλία πέρυσι

Αισιόδοξα μηνύματα για τη φιλαναγνωσία των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει η ετήσια έκθεση What Kids Are Reading, σύμφωνα με την οποία κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 οι Βρετανοί μαθητές διάβασαν αθροιστικά πάνω από 27 εκατομμύρια βιβλία, αριθμός αυξημένος κατά 24% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

My AΙ – Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του Snapchat και τι κινδύνους «κρύβει» για τα παιδιά

Οι χρήστες του «My AI» μπορούν να το προσθέτουν σε ομαδικές συνομιλίες και να απευθύνονται στον εικονικό βοηθό προκειμένου να τους λύσει οποιαδήποτε απορία προκύπτει. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μάλιστα, οι χρήστες θα μπορούν επί πληρωμή, στο άμεσο μέλλον να στέλνουν φωτογραφίες στον εικονικό βοηθό και εκείνος να τους στέλνει πίσω εικόνες που έχουν δημιουργηθεί πλήρως ή μερικώς από αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης. Παρόμοια με το ChatGPT, οι χρήστες μπορούν να κάνουν πραγματικές ερωτήσεις, να ζητούν δημιουργικό περιεχόμενο και να έχουν συνεχείς συνομιλίες με την υπηρεσία.

«Θέλω να προσφέρω βοήθεια σε όποιον την έχει ανάγκη!»

Η Μαρία έφτασε από την Αίγυπτο στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2022 μαζί με την οικογένειά της. Λιγότερο από έναν μήνα μετά, είχε γραφτεί στο σχολείο και ξεκίνησε τη φοίτησή της στην 1η τάξη του 42ου Γενικού Λυκείου Αθηνών. Οι γονείς της φρόντισαν να μη χαθεί χρόνος από την εκπαίδευση των παιδιών τους, γιατί το σχολείο και η μόρφωσή τους είναι πολύ σημαντικά για αυτούς.

Seatrac: Το μηχάνημα που κάνει προσβάσιμες τις παραλίες σε ΑμεΑ - Πού και πόσα υπάρχουν σε Μακεδονία-Θράκη

Ούτε μία ούτε δύο αλλά... 194 είναι σε όλη τη χώρα οι προσβάσιμες παραλίες για άτομα με κινητική αναπηρία χάρη στο Seatrac και οι 24 από αυτές βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα. Το μηχάνημα, που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και αλλάζει τα δεδομένα για την προσβασιμότητα στις παραλίες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και... πόλο έλξης για τους τουρίστες από το εξωτερικό.

Ο Ισπανός που έκανε την ελληνική μυθολογία δημοφιλή στο TikTok

Αγαπημένη ταινία των παιδικών του χρόνων ήταν ο Ηρακλής της Disney. Μεγαλώνοντας όμως, διαπίστωσε ότι αυτή δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τους άθλους του ήρωα, όπως παρουσιάζονται στην ελληνική μυθολογία. Τότε, ο Πόλ Γκισέ άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να ερευνήσει τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και να καταλάβει πόσο πραγματικά πολύπλοκη ήταν η προσωπικότητα των αρχαίων θεών.

Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος: Πρόσκληση συνοδών

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος απευθύνει πρόσκληση στα άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως συνοδοί στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που συμμετέχει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους στο cv@down.gr 

Το ΥΓΕΙΑ Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στον «Κόσμο των Σπορ»

Στην καθημερινή απογευματινή αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ3 « Ο Κόσμος των Σπορ» έγινε αναφορά στο ΥΓΕΙΑ Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που φιλοξενήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, 11 και 12 Μαΐου. 

Τα παιδιά που "χάσαμε" βρίσκουν το δικό τους πανεπιστήμιο στις φυλακές Αυλώνα

Η έννοια του σωφρονισμού, δηλαδή της βελτίωσης της διαγωγής ενός ατόμου που έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, με επιβολή κάποιας ποινής και συνηθέστερα με στέρηση της ελευθερίας του, είναι σίγουρα πολύ σχετική. Και αυτό γιατί οι φυλακές όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πηγές και φωλιές τραυμάτων που τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να επουλωθούν.