Τρίτη 14 Μαΐου 2013

7 μαθήματα ευτυχίας για παιδιά

Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε μόνο ένα πράγμα για τη ζωή του παιδιού μας, σίγουρα αυτό θα ήταν η ευτυχία. Διδάσκεται όμως; Οι ψυχολόγοι μας λένε πως ναι, αρκεί να τη γνωρίζουν και οι ίδιοι οι γονείς. 

Όχι απλά ένα κορίτσι ("NOT just a girl")

Όταν η κόρη της, Emma, έγινε 5 χρονών, η Jaime C. Moore που είναι φωτογράφος θέλησε να απαθανατίσει το γεγονός φωτογραφικά. Ψάχνοντας για ιδέες στο διαδίκτυο, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πληθώρα μικρών κοριτσιών ντυμένων σαν πριγκίπισσες. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει κάτι διαφορετικό και, μαζί με την κόρη της, επέλεξαν 5 πραγματικές γυναίκες (Susan B. Anthony, Coco Chanel, Amelia Earhart, Helen Keller,  Jane Goodall) και αναπαρήγαγαν τα πιο γνωστά τους πορτρέτα. Το εγχείρημα ονομάστηκε "NOT just a girl" και αποσκοπεί να αποτελέσει έμπνευση για τις νέες γυναίκες. 

Προβολή: Παιδιά δοκιμάζουν για πρώτη φορά στέρεη τροφή

Μία «Πρώτη Γεύση» από την ενήλικη ζωή πήραν τα παιδάκια του βίντεο «The First Taste» αφού δοκιμάζουν on camera διάφορες τροφές για πρώτη φορά στη ζωή τους και οι αντιδράσεις τους είναι πραγματικά ξεκαρδιστικές.

Στις 14 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου λήγουν φέτος τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία, αντί στις 15 όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα , δεδομένου ότι είναι Σάββατο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις εγγραφές, μετεγγραφές και χορήγηση ενδεικτικών και απολυτηρίων.
Πηγή: esos

Εθελοντική συλλογή από πλαστικά καπάκια νερού και αναψυκτικών

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το πραγματοποιήσουν. 

Μέσα όμως από την κρίση, κάποιες φορές βγαίνουν και θετικά ερεθίσματα που μπορούν να δώσουν λύσεις!

Δωρεάν συγγράμματα από την online πλατφόρμα μαθημάτων Coursera

Ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα πέτυχε η Coursera, η δωρεάν ιντερνετική υπηρεσία μαθημάτων πανεπιστημιακού επιπέδου, καθώς ανακοίνωσε πως από τις 20 Μαΐου θα παρέχει στους χρήστες της και συγγράμματα χωρίς αντίτιμο.

Τα βιβλία αυτά θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή και είναι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, καθώς προέρχονται από εκδοτικούς οίκους όπως οι Cengage Learning, Macmillan Higher Education, Oxford University Press, Sage, και Wiley.

Μέσα στον Μάιο οι αιτήσεις για το ενιαίο επίδομα τέκνων

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ.

Τα παιδιά θέλουν γονείς, όχι συνυποψηφίους

«Προετοιμαζόμαστε χρόνια γι’ αυτήν τη στιγμή, τόσο το παιδί όσο κι εμείς, που στεκόμαστε δίπλα του σε αυτήν την προσπάθεια». Η δήλωση της μητέρας ενός 17χρονου μαθητή, υποψηφίου για τις Πανελλαδικές (στη χθεσινή «Κ»), αποδίδει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ό,τι βιώνει η ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες.

Συνάντηση στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα παιδάκια του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» στο Φίλυρο προσκαλούν όλους τους φίλους και συμπαραστάτες σε μια γιορτινή Πασχαλινή συνάντηση την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, από τη 1 το μεσημέρι, στο Παιδικό μας Χωριό στο Φίλυρο. Σας προσφέρουμε ένα ωραίο γεύμα, γλυκό, αυγό, τσουρέκι και πολλή ανοιξιάτικη χαρά. Τη γιορτή πλαισιώνoυν παραδοσιακά συγκροτήματα.