Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Google Science Fair 2012


Απευθύνεται σε άτομα 13 έως 18 ετών.
Καταληκτική ημερομηνία: 1 Απριλίου 2012.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Kamishibai- Θέατρο από χαρτί"

Κάθε Κυριακή από 29 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11:00 - 12:30 στο Μουσείο Ηρακλειδών, η Βασιλεία Βαξεβάνη χρησιμοποιώντας την τεχνική του kamishibai*, πρόδρομου των γιαπωνέζικων comics, ξεδιπλώνει ιστορίες από όλο τον κόσμο και καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν μαζί της το δικό τους “θέατρο από χαρτί”. 

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας "ζωντανά" στην Αθήνα

Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Βρετανική Πρεσβεία, παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά το NT Live (National Theatre Live), ένα πρόγραμμα του Royal National Theatre. Το NT Live συνδέει δεκάδες χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας δορυφορική σύνδεση επιλεγμένες παραγωγές της παγκοσμίου εμβέλειας θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. Σήμερα, οι παραγωγές του ΝΤ Live προβάλλονται σε περισσότερους από 300 επιλεγμένους κινηματογραφικούς, ή θεατρικούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Συνέδριο: «Επιχειρήσεις και social media: Πού θα πάει αυτή η σχέση;»

Tο Ινστιτούτο Επικοινωνίας, μετά τις δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις για τα Social Media, το 2009 και το 2010, διοργανώνει για 3η φορά Συνέδριο με θέμα «Επιχειρήσεις και social media: Πού θα πάει αυτή η σχέση;»
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Πρόσωπα: Arfa Karim Randhawa


Την τελευταία της πνοή άφησε η 16χρονη ιδιοφυΐα της Microsoft Αρφα Καρίμ Ραννταχάβα, μετά από επιληπτικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Ιστολόγιο: Αδαμαντία Φατσέα

Το ιστολόγιο της κ. Αδαμαντίας Φατσέα, σχολικής συμβούλου Φυσικής Αγωγής, περιλαμβάνει πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό και όχι μόνο  υλικό. Αξίζει να περιηγηθείτε στις ηλεκτρονικές του σελίδες!

Εργαστήρια για βρέφη 15-36 μηνών

“Παίζουμε μαζί;”
Δευτέρα και Τρίτη 18:00-19:30 
 
Το εργαστήριο έχει στόχο να εξοικειώσει τους γονείς και τα βρέφη αυτής της ηλικίας με το δημιουργικό παιχνίδι. Γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε οργανωμένα παιχνίδια και δραστηριότητες ειδικά προσαρμοσμένες στη βρεφική ηλικία.

Tο παιδί μου κάνει μουτζούρες

Έτυχε να παρατηρήσετε με προσοχή ποτέ τις ζωγραφιές του παιδιού σας ; Έχετε συγκρίνει τις ζωγραφιές που κάνουν τα αδέλφια ή παιδιά της ίδιας ηλικίας;

Μουσικοθεραπεία: Το καλύτερο αναλγητικό

Αναλγητική δράση φαίνεται ότι έχει στους ασθενείς η μουσική, διαπιστώνουν όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να μπορεί να αποδειχτεί πόσο έντονη μπορεί να είναι αυτή η δράση.

Σύγχρονα δεδομένα για την προεκλαμψία

Η προεκλαμψία είναι ένα κλινικό σύνρομο που παρατηρείται στο 5% των κυήσεων και σχετίζεται με αυξημένο ποσοστό μητρικής και εμβρυϊκής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Διαβάστε την ανασκόπηση των Μπουχλαριώτου Σ., Λιακόπουλου Β. και Στεφανίδη Ι. που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ελληνική Νεφρολογία.

Στο Facebook επικοινωνούν με παιδιά που έδωσαν για υιοθεσία

Αναστάτωση προκαλούν στις παιδικές ψυχές τα μηνύματα που αφήνουν πολλοί βιολογικοί γονείς στα παιδιά τους μέσα από το Facebook. Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν για το νέο αυτό φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αφού γονείς που έχουν δώσει τα παιδιά τους υιοθεσία ή τα ανέλαβε η Πρόνοια λόγω κακοποίησης, επικοινωνούν με τα παιδιά τους μέσω του Facebook.

Σκέψεις για τη μουσική στα σχολεία μας

Διαβάστε το άρθρο του Γ. Σακελλαρίδη (Διδάκτορα Μουσικής Παιδαγωγικής και διευθυντή χορωδιών) σχετικά με τη μουσική στα σχολεία. Δημοσιεύτηκε στη Ροδιακή.

Επικίνδυνα τα αντικαταθλιπτικά στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα όπως η φλουοξετίνη (πρόκειται για το γνωστό Prozac που στην Ελλάδα κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Ladose) θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του αγέννητου παιδιού τους: όπως δείχνει μια νέα μελέτη, η λήψη φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) κατά την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με επίμονη πνευμονική υπέρταση του νεογνού, μια σπάνια πνευμονική πάθηση η οποία δεν επιτρέπει στο αναπνευστικό σύστημα του βρέφους να προσαρμοστεί στις συνθήκες εκτός της μήτρας.