Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Από το μολύβι στο πληκτρολόγιο



Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η τεχνολογία δίνει κίνητρο σε μαθητές για διάβασμα, και ειδικά σε αυτούς με μαθησιακές δυσκολίες!

Δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» αναφέρει ότι ένας στους δύο μαθητές θεωρεί ότι το γράψιμο είναι ανιαρό και προτιμούν να διαβάζουν μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Προτιμούν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι παρά το μολύβι.

Αλλαγές στα σχολεία




Συνολικό σχέδιο για το «νέο σχολείο» προωθεί το υπ.Παιδείας. Πιλοτικές αλλαγές τον Σεπτέμβριο στα νηπιαγωγεία, σταδιακά θα συνεχιστούν σε δημοτικά και γυμνάσια.

Μέχρι το τέλος του μήνα, η πολιτική ηγεσία θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για το σχολείο που οραματίζεται, ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να εφαρμοστούν οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο και να επεκταθούν σταδιακά στα δημοτικά και στα γυμνάσια.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" αναφέροντει εννέα βασικοί άξονες του σχεδιασμού:

Αυτισμός: οι οικογένειες απαιτούν άμεσες λύσεις

Ενα τεράστιο σκάνδαλο καλυμμένο από πέπλο σιωπής διαπράττεται τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας. Θύματα του σκανδάλου είναι 50.000 και πλέον ελληνικές οικογένειες οι οποίες - σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα/έγκυρα επιστημονικά τεκμήρια - έχουν στους κόλπους τους αυτιστικό μέλος ή μέλη.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο "Το μέγα σκάνδαλο του αυτισμού", όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία

9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Κωφών



Από τις 14 Μαϊου μέχρι τις 22 Μαΐου 2010 θα διεξαχθεί στα Σπάτα Αττικής το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Κωφών. Αθλητές, αθλήτριες, παράγοντες και φίλαθλοι από τις ευρωπάϊκές χώρες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και φιλοξενούνται στα Σπάτα. Κωφοί και ακούοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στη διοργάνωση εθελοντικά και με θέληση, έτσι ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας


"Κοινωνικές Επιδημίες" είναι το θέμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας, που θα γίνει στην Αθήνα από 15-17 Μαρτίου, 2010, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας αναδεικνύει εφέτος τις κοινωνικές, κοινοτικές και οικονομικές επιπτώσεις των γνωστών ή λιγότερο γνωστών νοσημάτων που η εξάπλωση τους έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στην εποχή μας. Έτσι μεγάλη ποικιλία νοσημάτων και καταστάσεων όπως π.χ. η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η φυματίωση επιδρούν, με την μεγάλη συχνότητα που εμφανίζονται αλλά και με την σοβαρότητα που τα χαρακτηρίζει, στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή και γενικά στην λειτουργία των κοινωνιών σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η αντιμετώπισή τους πάλι απαιτεί συχνά πολιτικές αποφάσεις και κοινωνικές δεσμεύσεις που προφανώς προϋποθέτουν την κατανόηση των προβλημάτων τόσο στο ιατρικό - επιστημονικό πεδίο όσο και στο πολιτικό κοινωνικό επίπεδο.