Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball 2013

Στο καππα2000, 5 - 7 Απριλίου, θα διεξαχθεί η Α΄φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball Ανδρών και Γυναικών 2013.
Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκήρυξε τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball 2013 που θα ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις. Η Β' φάση αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη του Ιουνίου.
Αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά τις 19 Μαρτίου, ημερομηνία λήξης των δηλώσεων συμμετοχής.
Πηγή: facebook

Ιστότοπος: YouSmile

«To Xαμόγελο του Παιδιού» θέλοντας να προάγει την ανάγκη των μαθητών για ενημέρωση και δημιουργία προχώρησε στην υλοποίηση μια νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας παιδιών σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, η οποία περιλαμβάνει:

ΕΚΤ: Εκδηλώσεις - Ζωντανή Μετάδοση

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσω Διαδικτύου (live streaming), τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ ή σε άλλους χώρους, με την υποστήριξη του ΕΚΤ.

Συζητήσεις στον ΙΑΝΟ

Τετάρτη 06.03.2013 / Ώρα 19:00 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας, οργανώνει συζήτηση με θέμα: "Ειδική Γλωσσική Διαταραχή: ο ρόλος του βιβλίου στον εντοπισμό και στην αντιμετώπισή της". Θα μιλήσουν οι: Σταύρος Μυλωνίδης, λογοπεδικός, Ευγενία Χοροζοπούλου, λογοπεδικός.

Το αιώνιο πρόβλημα με τις ψείρες στα μικρά παιδάκια.

Αναδημοσίευση από το GoldMum
Το αιώνιο πρόβλημα με τις ψείρες στα μικρά παιδάκια. H American Academy of Dermatology μάς ενημερώνει σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης.

Προβολή: "Δεν φοβάμαι δεν φοβίζω κερδίζω φίλους"

2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού
Το Γ2 της σχ. χρονιάς 2011-2012
Πηγή: youtube

"Ἐγεννήθην ἐν Σκιάθῳ, τῇ 4 Μαρτίου 1851"

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (4 Μαρτίου 1851 - 3 Ιανουαρίου 1911)

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Σκιάθος 4 Μαρτίου 1851 - Σκιάθος 3 Ιανουαρίου 1911), «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ. Π. Καβάφη, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, γνωστός και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων». Έγραψε κυρίως διηγήματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Ψυχολογική βία στα παιδιά..

Είμαστε εξοικειωμένοι με τους όρους «σωματική βία» και «σεξουαλική βία» και οι περισσότεροι από εμάς ανατριχιάζουμε στην ιδέα ότι κάποιος γνωστός ή άγνωστος θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη του για να επιβληθεί σε ένα παιδί.

Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά...

Έφηβος ανακάλυψε τεστ για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος...
Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας» είπε ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος ανακαλύπτοντας τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, που στοιχίζει πολύ λίγο και στηρίζεται σε μια ανάλυση αίματος. Αφορμή για την ενασχόληση του με αυτό αποτέλεσε ο θάνατος συγγενούς του από την ασθένεια αυτή.

Σχολική διαρροή και περιθωριοποίηση των νέων

Του Νίκου Φωτόπουλου, επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η οικονομική κρίση, η ύφεση και η ανεργία διαμορφώνουν αντικειμενικά δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης για όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται τόσο σε επίπεδο ποσοτικών δεικτών όσο και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής του σχολείου.

Παραμύθια του Κήπου

«Παραμύθια του Κήπου», είναι η δράση που ξεκινά το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, με ελεύθερη είσοδο, η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου. Οι αφηγήσεις των παραμυθιών γίνονται στις 11.30 το πρωί και στις 12.30 το μεσημέρι με τη συνοδεία κλασικής κιθάρας.