Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Δασκάλα ειδικής αγωγής απολύθηκε επειδή πέταξε παιδί με αυτισμό σε κάδο απορριμμάτων.

Ένα σχολικό συμβούλιο στην Georgia αποφάσισε να τερματίσει τη σύμβαση εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής που κατηγορήθηκε ότι έβαλε ένα παιδί Β’ Δημοτικού με αυτισμό σε κάδο απορριμμάτων. 

Η Mary Katherine Pursley, δασκάλα στο Mt.Bethel δημοτικό σχολείο στο Marietta, δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία ότι προσπαθούσε να ηρεμήσει το παιδί και όχι να του κάνει κακό. Ανέφερε ότι το παιδί ούρλιαζε και ήταν πολύ αναστατωμένο κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου και εκείνη προσπαθούσε να το κάνει να σταματήσει κρατώντας το πάνω από τον κάδο απορριμμάτων, «ταρακουνώντας τον γκρινιάρη», συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του με τη συμπεριφορά του Oscar Grouch στο Sesame Street. 

Πώς μεγαλώνουν στη Δανία τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον πλανήτη;

Όλοι όσοι είμαστε γονείς, περιμένουμε παιδί ή σκοπεύουμε να κάνουμε παιδί στο μέλλον, έχουμε ένα κοινό στόχο στη ζωή: να κάνουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα. Σίγουρα επιθυμούμε να είναι και ευγενικά, έξυπνα, πετυχημένα και άλλα πολλά υπέροχα πράγματα, όμως εάν μπορούσαμε να περιορίσουμε όλες τις προσδοκίες που έχουμε για εκείνα σε μία λέξη, σίγουρα θα ήταν «ευτυχισμένα».

Η μοίρα των παιδιών που γεννήθηκαν στην κρίση

Δύσκολο προμηνύεται το μέλλον για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2007-2008, στην απαρχή της κρίσης των οικονομιών της Ευρώπης, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης. Αν και η Ελλάδα και η Ιταλία ανήκουν στην ίδια νομισματική ένωση με τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οικονομικές συνθήκες σε αυτές τις δύο χώρες δεν αναμένεται να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα πριν τα παιδιά τους διανύσουν, τουλάχιστον, το 17ο έτος της ηλικίας τους. Ενα παιδί στη Γερμανία, αντίθετα, που γεννήθηκε το 2007-08 δεν θα γευθεί καμία επίπτωση από τη χρηματοπιστωτική κρίση ή τη συνακόλουθη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Και αυτό διότι η οικονομία επανήθλε στα προ κρίσης επίπεδα ήδη στο 3ο έτος της ηλικίας του.

ΟΑΕΔ: Έως 31/7 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΝΕΕ Ατόμων με Αναπηρίες

Ορισμός ημερομηνίας λήξης υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος επιχορήγησης ΝΕΕ Ατόμων με Αναπηρίες του ΟΑΕΔ, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων, ηλικίας 18-64 ετών και Προγράμματος Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες.