Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Παιχνίδι: Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί και... χούλα χουπ (Hoop Hop Showdown)


Το "Hoop Hop Showdown" είναι μία παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού "πέτρα, ψαλίδι, χαρτί" που συμπεριλαμβάνει χούλα χουπ. Μία ωραία ιδέα για την ώρα της γυμναστικής.

Καθαρισμός αέρα στη σχολική τάξη - Τι έδειξε πείραμα στη Θεσσαλονίκη

Η ποιότητα του αέρα που εισπνέουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα στην σχολική αίθουσα είναι ένα ζήτημα που αναδείχτηκε ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας. Μεγάλες διεθνείς μελέτες, όπως μια πρόσφατη στην Ιταλία, έχουν καταδείξει πως η χρήση τεχνολογιών μηχανικής ανανέωσης του αέρα μπορεί να μειώσει ως και κατά 82,5% τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ρομποτικό σύστημα μαθητών σώζει ζωές σε σιδηροδρομικές διαβάσεις

Το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα πλησιάζοντας την ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση τρένων στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Επιβάτες, δύο παιδιά ηλικίας οκτώ και δέκα ετών, οδηγός ο πατέρας τους, που πλησιάζοντας τις γραμμές των τρένων αν και βλέπει τον ερυθρό σηματοδότη να αναβοσβήνει, θεωρεί πως προλαβαίνει να περάσει και αντί για φρένο, πατάει γκάζι. Το τρένο σφυρίζει και κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σε κλάσματα δευτερολέπτων περνάει από μπροστά τους. Τρεις ζωές σώθηκαν, το όχημα δεν υπάκουσε τον οδηγό και ακινητοποιήθηκε, χάρη στο Wedoguard, το ρομποτικό σύστημα φύλαξης ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων, που δημιουργήσαν οι μαθητές της Στ΄ δημοτικού του 11ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς.

Τα Special Olympics Hellas αναγνωρίστηκαν ως Ομοσπονδία από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη!

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα Special Olympics Hellas χαιρετίζουν τη θεσμική αναβάθμισή τους από Αθλητικό Σωματείο σε Ομοσπονδία, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη νόμου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’ 52/11.03.2022)

Η σημαντική αυτή αλλαγή, με εξαιρετικά θετικό πρόσημο, έρχεται ως αναγνώριση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και όλη την Κυβέρνηση, της μεγάλης αποστολής που επιτελούν αδιάκοπα, εδώ και 34 χρόνια, για την υλοποίηση του οράματός τους για τη δημιουργία μίας ενταξιακής κοινωνίας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με νοητική αναπηρία.

Τροποποίηση της Y.A. με θέμα: «Εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και αυτών που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Γβάθμια εκπαίδευση.»

Τροποποίηση της Y.A. με θέμα: «Εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και αυτών που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Γβάθμια εκπαίδευση.»


Πηγή: ΥΠΑΙΘ

Γεράσιμος Κολαΐτης: «Για κάθε παιδί που δολοφονείται υπάρχουν εκατονταπλάσια θύματα κακοποίησης»

Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ, διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο γενικό νοσοκομείο παίδων «Η Αγία Σοφία» και διευθυντής Σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών & Εφήβων» Γεράσιμος Α. Κολαΐτης.

«Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες»: Νέο εκπαιδευτικό υλικό παρουσίασε η ΠΕΕΚΠΕ

Σε διαδικτυακή εκδήλωση το εκπαιδευτικό υλικό «Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες» από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 31/03/2022 σε διαδικτυακή εκδήλωση το εκπαιδευτικό υλικό «Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες», όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ).

Παιδική κακοποίηση: Ποια σημάδια την προδίδουν – Ποιο είναι το προφίλ των θυτών

Οι συχνές ειδήσεις που αφορούν παιδική κακοποίηση έχουν εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχει δίχτυ προστασίας της πολιτείας ώστε να προλαμβάνει τέτοια φαινόμενα αλλά και για το κατά πόσο ο κοινωνικός περίγυρος μπορεί να παίξει ρόλο για να μπει φραγμός στα περιστατικά βίας.

Μεγαλώνοντας vegan παιδιά

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν όσοι αποφασίζουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους βασισμένοι σε μια φιλοσοφία που ξεπερνά τα όρια της διατροφής και αποτελεί τρόπο ζωής; Υπάρχει κάτι εύκολο γι’ αυτές τις οικογένειες στην Ελλάδα; Μήπως θα δούμε σύντομα τη γενιά εφήβων που θα δίνει ραντεβού για χορτοφαγικά μπέργκερ και θα επιλέγει ρούχα από δεύτερο χέρι;

Από τη Ναύπακτο στο Χάρβαρντ, με πλήρη υποτροφία, διαβάζοντας μόνος στο σπίτι

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ο 17χρονος μαθητής της Γ' λυκείου Κωνσταντίνος Μαλιάρης συμπλήρωνε αιτήσεις για να γίνει δεκτός σε κάποιο αμερικανικό πανεπιστήμιο, είχε μέσα του την ελπίδα πως η απάντηση σε κάποια απ' αυτές θα ήταν θετική. Αυτό όμως που ίσως να μην φανταζόταν τότε ήταν πως όχι απλώς θα γίνει δεκτός στο Χάρβαρντ αλλά θα τού δοθεί και πλήρη υποτροφία!

Η επιστροφή της παράστασης «ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ» στη Θεσσαλονίκη!

Ολοκληρώνοντας την ευρωπαϊκή περιοδεία της παράστασης Ερωτευμένα Άλογα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου, η ομάδα Εν Δυνάμει σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παρασταση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στη σκηνή Σωκρατης Καραντινος στη Μονή Λαζαριστών, εκεί όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018!

meallamatia: Συζήτηση για τον αυτισμό με εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος

Με αφορμή τον Μήνα Αυτισμού, θυμόμαστε τη σχετική εκπομπή του meallamatia.gr, που μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε και με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.

Προσκεκλημένοι του Βαγγέλη Αυγουλά ήταν εκπρόσωποι γονεϊκών συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδας: η κα. Ερασμία Μαρκοπούλου από τον πρωτοπόρο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό της Λάρισας, η κα. Ειρήνη Κλάδου μαζί με τον κ. Παύλο Μελισσινό από τον αντίστοιχο Σύλλογο του Ρεθύμνου, και ο κ. Γεώργιος Πάνος από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ στην Καστοριά. Σύλλογοι όπως αυτοί διαδραματίζουν σήμερα κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη και εκπαίδευση των οικογενειών ατόμων με αυτισμό στη χώρα μας, ελλείψει κρατικών πρωτοβουλιών που να εξυπηρετούν τις πολύπλευρες ανάγκες οι οποίες σχετίζονται με τη διάγνωση.

Δράση Στήριξης της Unicef από την Gravity the Newtons για τα Παιδιά της Ουκρανίας

Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι θεατές.

Τη μέρα της 24ης Φεβρουαρίου, ξυπνήσαμε σε ένα κόσμο διαφορετικό, σε έναν κόσμο που νομίζαμε ότι αφήσαμε πίσω μας, σε περασμένους αιώνες. Είδαμε τη μάχη του Δαβίδ και Γολιάθ να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας. Είδαμε τον εφιάλτη των όπλων να έρχεται στη ζωή ξανά. Τρομάξαμε, σωπάσαμε συγκλονισμένοι, μιλήσαμε με ένα τρέμουλο στη φωνή και υποκλιθήκαμε, και ακόμα υποκλινόμαστε, μπροστά στο μεγαλείο ενός ολόκληρου λαού. Τώρα, όμως, ήρθε η στιγμή να πάρουμε θέση, με λόγια, με πράξεις και με τις αξίες μας για οδηγό.

Ο Πολ Όκενφολντ γράφει την αυτοβιογραφία του

Ο Πολ Όκενφολντ ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ready Steady Go: My Unstoppable Journey In Dance» το φετινό καλοκαίρι.

Τα απομνημονεύματα του Άγγλου σούπερ σταρ DJ και δισκογραφικού παραγωγού αφορούν τη διαδρομή του από τη «βάπτισμά του στη μουσική» του στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980 και τις βραδιές σε κλαμπ στο Λονδίνο μέχρι την ίδρυση μιας από τις μακροβιότερες δισκογραφικές εταιρείες χορευτικής μουσικής, της Perfecto Records και «το θρυλικό ταξίδι» στην Ίμπιζα που τον μύησε στην trance και άλλαξε τη χορευτική μουσική για πάντα.

Το χαμόγελο του παιδιού: Ιατρικός εξοπλισμός για τον Χρήστο

Ο μόλις 11 χρονών Χρήστος το περασμένο καλοκαίρι επισκέφθηκε με την οικογένειά του μια όμορφη παραλία για να απολαύσει μερικές ώρες χαράς και παιχνιδιού στη θάλασσα. Ο μικρός έπαιζε με την αδελφή του στην ακροθαλασσιά όταν ο καιρός αγρίεψε και η θάλασσα φούσκωσε. Στην προσπάθειά του να βγει από το νερό ένα μεγαλύτερο κύμα τον έριξε κάτω και παρέμεινε χωρίς οξυγόνο για αρκετή ώρα παρά τις προσπάθειες των γονιών του αλλά και πλήθος κόσμου που βρίσκονταν εκεί.

Σε επιφυλακή το ECDC: Εμφάνιση σαλμονέλας σε προϊόντα σοκολάτας -150 κρούσματα σε 9 χώρες

Το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) συνεχίζει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση σαλμονέλας σε προϊόντα σοκολάτας και ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να είναι σε εγρήγορση για νέα κρούσματα, αλλά και να διερευνούν ανθρώπινες λοιμώξεις με στελέχη που έχουν προφίλ αντοχής σε πολλά φάρμακα.

Ψυχική υγεία: Πώς αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα οι ασθενείς

Η κρίση της πανδημίας έφερε στην επιφάνεια περιστατικά ψυχικής νόσου τα οποία κατακλύζουν την επικαιρότητα. Σύμφωνα με την έρευνα “Headway 2023 – Mental Health Index”η οποία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβρη του 2021, 84 εκατ. πολίτες της ΕΕ νόσησαν από κάποια ψυχική διαταραχή και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το νούμερο θα αυξηθεί αρκετά.

Το in απευθύνθηκε σε ειδικούς προκειμένου να γίνει μια καταγραφή της κατάστασης των δομών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο περιθάλπουν τους ανθρώπους με διαταραχές.