Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Προβολή: Κάνοντας όνειρα...



Ο Alpha δίνει πρόσβαση στην ενημέρωση σε κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, ο Alpha πρωτοστατεί και κάνει μία ουσιαστική κοινωνική τομή στην ενημέρωση. Από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, η ενημέρωση στον Alpha θα είναι διαθέσιμη και στη νοηματική γλώσσα, καθιστώντας την προσβάσιμη στους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές. 

Τα παιδιά που παίζουν έξω έχουν καλύτερη όραση

Πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάθουν μυωπία έχουν τα παιδιά που παίζουν για αρκετή ώρα σε εξωτερικούς χώρους, από ό,τι τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες παίζοντας στον υπολογιστή και άλλες συσκευές.

Rowheels: Μηχανικός της NASA με τετραπληγία (ξανα)ανακαλύπτει τον τροχό!


Κινείσαι με χειροκίνητο αναπηρικό κάθισμα; Ξέχνα ό,τι ήξερες μέχρι σήμερα!

Πρόσωπο: Πάτρικ Άγουα

Θα μπορούσε να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Δούλευε σε μία εταιρία κολοσσό. Στον τραπεζικό λογαριασμό του είχε εκατομμύρια. Και κυρίως, είχε κάνει πολλά βήματα προόδου από τότε που άφησε πίσω του την Γκάνα και έφτασε στις ΗΠΑ. Κι όμως, ο Πάτρικ Άγουα, αφού άλλαξε τη δική του ζωή, ονειρευόταν να κάνει το ίδιο και με τις ζωές των συμπατριωτών του. Και τα παράτησε όλα για να γυρίσει πίσω!

Ανεβαίνουν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη πέντε ελληνικά ΑΕΙ

Μια από τις κορυφαίες σχολές Πολιτικών Μηχανικών στον κόσμο διαθέτει το Πολυτεχνείο της Αθήνας καθώς βρέθηκε φέτος στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με μια από τις πλέον έγκυρες διεθνείς μετρήσεις! Εκτός από το Πολυτεχνείο, ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της μέτρησης και για άλλα ελληνικά πανεπιστήμια, πέντε από τα οποία κατέλαβαν εξέχουσες θέσεις στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα για το 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Μαθητής δημοτικού απεβλήθη επειδή απείλησε με μολύβι συμμαθητή του

Σχολείο στο Σάφολκ των ΗΠΑ αποφάσισε να αποβάλει δύο μαθητές δημοτικού, επειδή κρατούσαν μολύβια, και προσποιούμενοι ότι είναι όπλα... έβγαζαν πολεμικούς ήχους. 

Η υστερία στα αμερικανικά σχολεία φαίνεται ότι έχει χτυπήσει «κόκκινο» μετά το μακελειό στο Νιουτάουν των ΗΠΑ.

Αναπηρικό αμαξίδιο κινούμενο με τη σκέψη

Η Toyota παρουσίασε ένα αναπηρικό αμαξίδιο κινούμενο με τη σκέψη, το οποίο όμως έχει πολύ γρηγορότερη απόκριση σε σχέση με προηγούμενες απόπειρες που είχαν γίνει στο παρελθόν και χρειάζονταν αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να αναγνωρίσουν την κάθε εντολή.

Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο Riken και άλλα ιδρύματα.

Φιλανθρωπική εκδήλωση από τις Σερραίες μανούλες την Κυριακή

Μουσική, χορός, τραγούδι, χειροτεχνίες, facepainting, bazaar, γλυκίσματα και άλλες εκπλήξεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η 2η Γιορτή της Μητέρας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου από το Σύλλογο «Σερραίες Μανούλες».

Από την ιστορία των Γραμματικών της νέας ελληνικής

Στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα, στη θεματική Θεωρία & Ιστορία δημιουργήθηκε νέα ενότητα με τίτλο Από την ιστορία των Γραμματικών της νέας ελληνικής (http://www.greek-language.gr/greekLang/studies/grammar_books/ind...).

Μια αγκαλιά από τα παιδιά για τα Παιδικά Χωριά SOS

Μια διεθνής καμπάνια με την ονομασία «Τα παιδιά για τα παιδιά» για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013. Στόχος της εκστρατείας, η οποία γίνεται μέσω της ελληνικής πλατφόρμας χρηματοδότησης Groopio, είναι η συγκέντρωση του ποσού των 60.000 ευρώ για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης, για έναν χρόνο, των 230 παιδιών που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Η γρίπη της εγκύου, κίνδυνος για μανιοκατάθλιψη στο παιδί

Αν η έγκυος μητέρα κολλήσει γρίπη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνεται ο κίνδυνος να γεννήσει παιδί, το οποίο αργότερα στη ζωή του θα εμφανίσει διπολική διαταραχή (γνωστή στο παρελθόν ως μανιοκατάθλιψη), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής "JAMA Psychiatry", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τις περιπτώσεις 814 εγκύων και διαπίστωσαν ότι η γρίπη της εγκύου σχεδόν τετραπλασιάζει κατά μέσο όρο τον κίνδυνο το παιδί κάποια στιγμή να αναπτύξει την εν λόγω ψυχική διαταραχή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.