Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κατασκευή: Κετσεδοκοτοπουλάκια (felt)

Για να κατασκευάσετε με την τεχνική felt (γνωστή και ως γλυπτική μαλλιού ή κετσές) τα κοτοπουλάκια της φωτογραφίας, μεταβείτε εδώ και δείτε τι χρειάζεται να προμηθευτείτε καθώς και αναλυτικές οδηγίες κατασκευής (με εικόνες). Η εικόνα προέρχεται από το Design Mom

Θεατρολογικό συνέδριο

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) διοργανώνει το Β΄ Θεατρολογικό συνέδριο με θέμα «Μετανάστες και πρόσφυγες στη σύγχρονη δραματουργία και τη σκηνική πράξη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28,29,30,31 Μαρτίου 2012 στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Φωτογραφίζουμε για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη»

«Φωτογραφίζουμε για ν' αλλάξουμε την Ευρώπη - Αειφόρος διαβίωση σε μία μεταβαλλόμενη οικονομία» ονομάζεται ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας, που διοργανώνει το έργο CITY_SEC του προγράμματος Intelligent Energy Europe. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει την «αλλαγή» προς έναν πιο αειφόρο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής στην Ευρώπη .

31ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (Ε.Η.Σ.)

Σας γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών διοργανώνει τον 31ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό (58ος Πανευρωπαϊκός) Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων με γενικό θέμα «Ενεργή Τρίτη Ηλικία και συνεργασία μεταξύ των γενεών».

"Ομοφυλοφιλία, η ποικιλομορφία της σεξουαλικότητας" στο ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ομάδα Good As You(th), Κοινότητα Lgbtiq νέων Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 9 Μαρτίου ημερίδα με θέμα "Ομοφυλοφιλία, η ποικιλομορφία της σεξουαλικότητας".

ISME Commission Seminar Music in Special Education, Music Therapy and Music Medicine

Το Commission Seminar Music in Special Education, Music Therapy and Music Medicine θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Ιουλίου 2012 στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με την κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της ISME αλλά και με την πρόεδρο του Commission έχουν εξασφαλισθεί 15 θέσεις παρακολούθησης για μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε., (οικονομικά τακτοποιημένα για 2011 και 2012 ή 2012 και 2013) που επιθυμούν να συμμετέχουν ως παρατηρητές στο συγκεκριμένο Commission.

Ημέρα κατά της βίας στα Σχολεία [Εκπαιδευτικό Υλικό]


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα κατά της σχολικής βίας, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση της σχολικής βίας.

Εκδηλώσεις Μαρτίου για παιδιά από τις εκδόσεις Κέδρος

Οι εκδόσεις Κέδρος καλούν τους μικρούς τους φίλους σε παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Μάρτιο. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Διάλεξη: «Ψηφία και τέρατα: Ελληνικές ταυτότητες, ψηφιακές γλώσσες και διαδίκτυο»

Εκδήλωση με θέμα «Ψηφία και τέρατα: Ελληνικές ταυτότητες, ψηφιακές γλώσσες και διαδίκτυο» διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Ζήστε την «Άνοιξη στο Μουσείο»

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζει το πολύπτυχο πολιτισμικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους τα Σαββατοκύριακα (10 Μαρτίου – 10 Ιουνίου). Το πρόγραμμα «Άνοιξη στο Μουσείο» επιφυλάσσει εκπλήξεις και μοναδικές εμπειρίες.

Ο πόνος της ωτίτιδας

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πάρετε είδηση αμέσως. Η ωτίτιδα έχει πόνο, είναι πιθανό να προκαλέσει πυρετό, ναυτία και ενδεχομένως εμετό, απώλεια της ισορροπίας, ενίοτε και έκκριση υγρού από το αυτί, σε συνδυασμό με μείωση της ακοής. Η μέση ωτίτιδα - που εκδηλώνεται την περίοδο αυτή, σε αντιδιαστολή με την εξωτερική ωτίτιδα, του καλοκαιριού - είναι φλεγμονή του αυτιού που θέλει προσοχή, και θεραπευτική αγωγή από ιατρό. Χτυπάει ενήλικες αλλά και παιδιά, ιδίως αυτά της προσχολικής ηλικίας.

Πάτρα:Ταξί για αναπήρους

Ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που επιτρέπει τη μεταφορά ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα διαθέτει πλέον η Πάτρα. Ο Μεταφορικός - Τουριστικός Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Πάτρας 18300 ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας του ειδικά διαμορφωμένου οχήματος, το οποίο ανήκει στον Σύλλογο Αναπήρων νομού Αχαΐας, όπως αναφέρει η "Πελοπόννησος".

Το «παιχνίδι των λέξεων»

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3/2012)
Εναρκτήρια Εκδήλωση Εαρινών Ημερών Βιβλιοθηκών

Scrabble, ή αλλιώς: Ποιητική Νοημοσύνη στο Κουτί.
Ένα διαδραστικό παιχνίδι με εγκιβωτισμένες λέξεις.
Δέκα κυνηγοί λέξεων σε ένα ποιητικό Scrabble

Προβολή: ΘΚΕ "41 μέρες"



«Το Πηγάδι των Αγίων» στο Μεταξουργείο


Για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 9 Μαρτίου και για δέκα μόνο παραστάσεις, μια τραγική κωμωδία «Το Πηγάδι των Αγίων» του Τζόν Μίλλινγκτον Σύνγκ ανεβαίνει στο Θέατρο Μεταξουργείο.

Δωρεάν online μαθήματα από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ


Πέντε νέα μαθήματα προσφέρει online, αυτόν το μήνα, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, μετά το επιτυχημένο πείραμα των δωρεάν μαθημάτων εξ΄ αποστάσεως, στο οποίο ανταποκρίθηκαν 350.000 άτομα απ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Εκθεση παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους

Τα παιχνίδια δεν μαγεύουν μόνο τα παιδιά. Με τον τρόπο τους, τα χρώματα και τα υλικά τους, με τις μνήμες που ξυπνούν, αιχμαλωτίζουν και τους μεγάλους. Τόσο ώστε κάποιοι - συνήθως εκείνοι που όταν έπεφταν στα χέρια τους όταν ήταν παιδιά έφταναν στο σημείο να τα διαλύσουν για να δουν πως λειτουργούν - να τα συλλέγουν μανιωδώς και να τα φροντίζουν με ιδιαίτερη επιμέλεια.