Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αποκριά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας!

Ο Φεβρουάριος, μήνας αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους… Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να κάνουμε κατασκευές… Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Ημερίδα Boccia

Το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιλίου διοργανώνει αθλητική ημερίδα Boccia την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 ,ώρα 10- 12 π.μ. στο Β΄Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γ΄Κακούρης».
Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης μαθητές από το  ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ιλίου, το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών, καθώς και επίλεκτοι αθλητές του Βoccia.

Πλατφόρμα Open Science Resources

Η Πλατφόρμα Open Science Resources περιέχει διαμοιραζόμενο εκπαιδευτικό υλικό που αφορά τα μαθήματα της Επιστήμης (Science) (φυσική, χημεία, βιολογία, μελέτη περιβάλλοντος, αστρονομία κλπ) σε διάφορες γλώσσες και στα ελληνικά.

«Δώστε χρόνο στο παιδί σας, όσο αυτό είναι ακόμα παιδί»

Το ελληνικό πρότυπο οικογένειας, έχει αποτυπωθεί σε ταινίες, σε διαφημίσεις αλλά κυρίως στη συνείδηση μας. Γονείς που «πνίγουν» τα παιδιά τους, τα μπουκώνουν με φαγητό, που τα ευνουχίζουν και δεν τους επιτρέπουν να ενηλικιωθούν ακόμα και αν έχουν πατήσει τα πρώτα –άντα. Μητέρες οι οποίες «νταντεύουν» τα παιδιά τους μέχρι εκείνα να καταφέρουν να σπάσουν τα ασφυκτικά δεσμά που τους έχουν περάσει και να απογαλακτιστούν.

Νίκος Σαραντάκος: Από το κύριο όνομα στο ουσιαστικό

Οι λέξεις τoυ λεξιλoγίoυ μας πoυ έχoυν την αφετηρία τoυς σε κύρια oνόματα, oνόματα πρoσώπων ή λαών ή γεωγραφικά oνόματα (πόλεων, πoταμών, κτλ.) είναι πoλύ περισσότερες απ’ όσες θα υπέθετε κανείς. Γιατί λέξεις με πρoέλευση από κάπoιo κύριo όνoμα δεν βρίσκoυμε μόνo στην oρoλoγία των φυσικών επιστημών με τα βατ, τα βoλτ, τα αμπέρ και τα διάφoρα φαινόμενα Ντόπλερ, όπου η ορολογία είναι κατά μέγα μέρoς βασισμένη στα oνόματα επιστημόνων και εφευρετών, oύτε μόνo στoυς πoλυπoίκιλoυς -ισμoύς. Πoλλές ακόμα είναι oι λέξεις πoυ έλκoυν την καταγωγή από κάπoιoν άνθρωπo ή κάπoιoν τόπo, μόνo πoυ αυτό δεν φαίνεται με πρώτη ματιά.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ανίχνευση του αυτισμού από τους 6 μήνες ζωής

Τα σημάδια του αυτισμού μπορούν να ανιχνευθούν σε βρέφη έξι μηνών μέσω της μέτρησης της εγκεφαλικής δραστηριότητάς τους, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ανακάλυψη δίνει σύμφωνα με τους ειδικούς υπόσχεση για πρώιμη διάγνωση της διαταραχής.

"Το Ολοκαύτωμα": Παράσημα, προνόμια αλλά και... θάνατο στους αναπήρους!

O 'Αγγελος Κουτουμάνος (Κοινωνικός λειτουργός - Εκπαιδευτικός και Εκδότης NOESI.gr) γράφει με αφορμή την Επέτειο της ημέρας του Ολοκαυτώματος, στις 27 Ιανουαρίου...

Τα εγκεφαλικά δεν απειλούν μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά

Τα εγκεφαλικά δεν απειλούν μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Μία από τις 10 κυριότερες αιτίες θανάτου κατά την παιδική ηλικία παγκοσμίως, είναι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, η γενική συχνότητα των οποίων αυξήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια.

Άποψη: Το ελληνάκι "Ο φασισμός της μιζέριας"

Η είδηση διαδόθηκε στο διαδίκτυο τάχιστα. Κάποια αόριστη καταγγελία για κάποια άγνωστη άστεγη που ξυλοκοπήθηκε από έναν σουβλατζή. Συγκεκριμένα blogs αναμετέδωσαν την είδηση με τα στοιχεία του σουβλατζή και κυκλωμένα με κόκκινο το τηλέφωνο και η διεύθυνση σε περίπτωση που έχεις τυφλωθεί από το πάθος για εκδίκηση και δεν τα βρίσκεις με την πρώτη ματιά. Όποιος θέλει, είναι ελεύθερος να μαζέψει δυο τρεις τραμπούκους για να πάνε και να του κάνουν ότι γουστάρουν. Η καταγγελία ενδεχομένως να είναι πραγματική, ενδεχομένως και ψεύτικη.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις 28 Ιανουαρίου, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό κόμβο για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. 
 

Μαθητικό πάσο και στους μαθητές των ΕΠΑΛ που έχουν ξεπεράσει το 18ο έτος

Νομοθετικές αλλαγές προκειμένου να επιτραπεί και στους ανέργους να φοιτούν στα νυχτερινά επαγγελματικά Λύκεια, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Είναι το παιδί σας επιλεκτικός καταναλωτής γευμάτων;

Η διατροφολόγος Φανή Πρεβέντη δίνει 3 συμβουλές για να εντάξετε νέες τροφές στο διαιτολόγιο των παιδιών στο queen.gr.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τα παιδιά τους είναι και αυτό του φαγητού. Πολλά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αρέσκονται στο να καταναλώνουν συγκεκριμένες τροφές. Στην πλειοψηφία τους, τα παιδιά που καταναλώνουν τροφές επιλεκτικά προτιμούν τα λευκά ή υποκίτρινα σε όψη τρόφιμα όπως το ψωμί από αλεύρι σίτου, τα μακαρόνια, τις πατάτες, το ρύζι και το κοτόπουλο. Τρεις βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε νέες τροφές στο διαιτολόγιο το παιδιού σας.

Θέατρο Κωφών Ελλάδος: 41 μέρες

"Φίλοι" με τα παιδιά τους το 92% των γονιών!

Στο σύγχρονο κόσμο που όλη η ζωή μας κυριεύεται από τη μανία του Ίντερνετ, είναι πολύ λογικό να γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για το κατά πόσον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Τwitter, το Google + επηρεάζουν και τις ζωές των παιδιών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευάλωτα στην τερηδόνα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Χαλασμένα δόντια από πολύ μικρή ηλικία έχουν τα παιδιά, τα οποία ξεχνούν ή και δεν ξέρουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους. Μάλιστα η χώρα μας βρίσκεται πολύ μακριά από το στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρει ότι το 90% των παιδιών πρέπει να μην έχουν τερηδόνα.

Περιστέρι: Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μαθητών

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» μετά τις συναντήσεις με το διοικητή του ΙΚΑ Περιστερίου, και τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου σχετικά με τους ανασφάλιστους μαθητές μας ενημερώνει ότι:

Σχεδίασε μια αφίσα για την Κινητικότητα στην Ευρώπη!

Το πρόγραμμα Youth on the Move (Νεολαία σε κίνηση), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στη βελτίωση της μόρφωσης και των προοπτικών εργοδότησης των νέων ατόμων, θα εκπροσωπηθεί στην 19η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση στη Λευκωσία, Κύπρος, από τις 17 έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2012. Ενόψει της Έκθεσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε ένα διαγωνισμό αφίσας με θέμα την κινητικότητα των νέων, με σκοπό να δοκιμάσει τα δημιουργικά ταλέντα των νέων Ευρωπαίων.

Κέντρα ή Σύλλογοι όπου μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δεν σας είναι απαραίτητο

Αν θέλετε να προσφέρετε είδη, πολύτιμα για κάποιους ανθρώπους που ζουν σε δύσκολες συνθήκες, μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες. Κρατήστε τες, μπορεί να σας χρειαστούν, ή στείλτε τις σε κάποιον, μπορεί να τις χρειάζεται τώρα! Τις ιδέες... :)

Εκδήλωση στην Παιδική Βιβλιοθηκη "Μίμης Βασιλόπουλος"

Η Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου, η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» και οι εκδόσεις Susaeta καλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια διασκεδαστική συνάντηση με την παιδαγωγό-ηθοποιό-συγγραφέα Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου για να γνωρίσουν το νέο της βιβλίο "Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών".