Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Κατασκευή: Πιγκουίνος... χαρτοβόμβα


Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Bραβεία Παιδικού Βιβλίου 2016

Η τρυφερή σχέση παππού και εγγονού, οι σχεδιασμένες εικόνες εμπνευσμένες από έργο του Λόρκα, μια αστυνομικού τύπου περιπέτεια για εφήβους, κι ένα graphic novel που φέρνει τον νεαρό αναγνώστη κοντά στην Ιστορία, είναι τα βιβλία που απέσπασαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2016 (πρόκειται για έργα που εκδόθηκαν το 2015 ).

Γιατί τα παιδιά θέλουν να πιστεύουν στο Θεό;

Η αλήθεια είναι πως στα παιδιά αρέσει η ιδέα του να υπάρχει Θεός. Και βέβαια υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Ακόμη κι αν ως άθεοι οι γονείς δεν τον έχουν ποτέ αναφέρει τα παιδιά θα βρουν από μόνα τους έναν τρόπο να τον ανακαλύψουν ή να τον «εφεύρουν». Ο Δόκτωρ Τζάστιν Μπάρετ ανώτερος ερευνητής του Κέντρου Ανθρωπολογίας και Νου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο βιβλίο του Born Believers: The Science of Children's Religious Belief, μας λέει ότι τα παιδιά έχουν την προδιάθεση να πιστεύουν σε ένα υπέρτατο ον, διότι θεωρούν ότι τα πάντα στον κόσμο δημιουργήθηκαν με ένα σκοπό. Σύμφωνα με τον δόκτορα Μπάρετ όλα τα μικρά παιδιά έχουν πίστη, ακόμη και εκείνα που δεν την έχουν διδαχθεί από την οικογένεια ή στο σχολείο! Ακόμη και εκείνα που μεγαλώνουν μόνα σε ένα έρημο νησί, κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πιστεύουν στο Θεό.

Στη Μοσούλη πολλές παιδικές ιστορίες δεν έχουν αίσιο τέλος

Ο Αμράν ήταν ο πρώτος ασθενής που εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Al Khansaa στην ανατολική Μοσούλη. Γεννήθηκε σε ένα άλλο νοσοκομείο της Μοσούλης και είχε αναπνευστικές επιπλοκές. Όταν η οικογένεια έφτασε στο Al Khansaa, έγινε εισαγωγή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. 

Γερμανία: Ξεκινά τις απελάσεις ασυνόδευτων ανηλίκων

Απελάσεις ασυνόδευτων ανηλίκων στο Μαρόκο θα ξεκινήσει η Γερμανία το προσεχές διάστημα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα δύο κέντρα φιλοξενίας που κατασκευάζει η γερμανική κυβέρνηση στο Μαρόκο.

Ο Λούις Χάμιλτον έβαλε τις φωνές στον ανιψιό του επειδή ντύθηκε με φόρεμα

Αποδέκτης έντονων αντιδράσεων έγινε ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1Λούις Χάμιλτον έπειτα από ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram στο οποίο φωνάζει στον ανιψιό του επειδή είναι ντυμένος με ένα φόρεμα πριγκίπισσας.

UNICEF: Παιδιά στρατιώτες και «ανθρώπινες ασπίδες» στις εμπόλεμες ζώνες

Δραματική έκκληση απευθύνει η UNICEF για τη σωτηρία των παιδιών στις εμπόλεμες ζώνες : εκτός από τον υποσιτισμό και τα ψυχικά τραύματα, γίνονται πλέον όλο και περισσότερο στόχος των συγκρούσεων. 

Γλωσσικές απορίες: Το τελικό -ν και η αναγκαιότητα της ευφωνίας

Το ζήτημα του τελικού -ν συγκαταλέγεται, ασφαλώς, σε εκείνα που έχουν αναλυθεί και εξεταστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με γλωσσολόγους, δασκάλους, καθηγητές και, εν γένει, ανθρώπους των γραμμάτων να καταθέτουν σε διάφορες χρονικές στιγμές τις δικές τους απόψεις και προτάσεις ως προς τη διατήρηση ή την απάλειψη τού ν από άρθρα, αντωνυμίες κ.λπ. στο γραπτό ή τον προφορικό λόγο.

Υγειονομική παρέμβαση σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα

Υγειονομική παρέμβαση θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου του δήμου της Πάτρας, με στόχο τον εμβολιασμό παιδιών και την υποβολή σε βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, ανδρών και γυναικών.