Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Υλικό για τον Αυτισμό

Στον ιστότοπο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας θα βρείτε πλούσιο και πολύ χρήσιμο υλικό για τον αυτισμό. Κατάλληλο και απαραίτητο όχι μόνο για γονείς αλλά και για τους εκπαιδευτικούς
Με απλό, κατανοητό αλλά επιστημονικό τρόπο παρουσιάζονται στοιχεία για τη φύση του αυτισμού, τα αδέρφια και γενικά τη οικογένεια των ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά στην επικοινωνία, τη συμπεριφορά, καθώς και τροποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε το άρθρο για τη "Διαχείριση της Συμπεριφοράς των Ατόμων με Αυτισμό" της κ. Τσιούρη.

Αναζητώντας χαρισματικά παιδιά...

Της Λένας Κισσάβου στην Ελευθερία

Στην Ελλάδα αυτό τον καιρό υλοποιείται μια μεγάλη εκστρατεία αναζήτησης χαρισματικών παιδιών. Από κάθε γωνιά της επικράτειας, καλούνται παιδιά προκειμένου να δώσουν συγκεκριμένες εξετάσεις, από τις οποίες θα αποδειχθεί αν πραγματικά και πόσα εξ αυτών, ανήκουν σε μια τέτοια κατηγορία.

Χιλιάδες παιδιά ταξιδεύουν στο άγνωστο

Η «Καθημερινή» ερευνά τους κινδύνους που διατρέχουν απροστάτευτοι ανήλικοι διασχίζοντας μόνοι τους τα ελληνικά σύνορα. Δείτε και διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.


Οταν το κράτος στέλνει τα παιδιά στα ιδρύματα

Τον δρόμο για το άσυλο δείχνει η κυβέρνηση σε 44 παιδιά με αναπηρίες, τα οποία παρ' ότι έχουν ενηλικιωθεί, μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Πρόκειται για ανθρώπους που λόγω των σοβαρών νοητικών και άλλων προβλημάτων υγείας, τα οποία συνήθως συνυπάρχουν, δεν μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν και συνεχίζουν να ζουν με την οικογένεια που τους μεγάλωσε. Μετά το καλοκαίρι η υπεύθυνη εκ του νόμου για την προστασία των εν λόγω παιδιών διοίκηση του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής - «Η Μητέρα» σταμάτησε να καταβάλλει το επίδομα αναδοχής με πρόσχημα την ενηλικίωση του παιδιού. Παράλληλα, δεν εγκρίνει τη δαπάνη για την παρακολούθηση ειδικών προγραμμάτων αποκατάστασης, αναγκάζοντας τους ανάδοχους γονείς να πληρώνουν οι ίδιοι τη σχολή, η οποία έχει δίδακτρα και μάλιστα «τσιμπημένα» ελλείψει δημόσιων σχολικών δομών για παιδιά άνω των 18 ετών. Στην περίπτωση που δεν αντέχει η τσέπη τους, τους λέει ωμά: «Βάλτε το στο ίδρυμα». Και αυτό τη στιγμή που η κυβέρνηση διαρρηγνύει… τα ιμάτιά της για τη λειτουργία των εναπομεινάντων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θέτει σε εφαρμογή σχέδιο για την κατάργηση του ασύλου το 2015.

Ταξίδι ζωής: Ενθάρρυνε παιδιά με την ίδια σπάνια πάθηση

Μέχρι την Αυστραλία ταξίδεψε ο 30χρονος Βρετανός Jono Lancaster για να συναντήσει παιδιά που πάσχουν από το ίδιο σπάνιο σύνδρομο Treacher-Collins.Έκανε το ταξίδι για να συναντήσει τον 2χρονο Zackary μετά από μήνυμα που του έστειλε η μητέρα του στο Facebook.

«Bookukoo»: Νέα ελληνική εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων

Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του αναγνωστικού κοινού αποτελεί η καινοτόμος ελληνική εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων «Bookukoo».. Μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας, οι χρήστες της εφαρμογής εντοπίζουν βιβλία που τους ενδιαφέρουν, προσφέρουν δικά τους που έχουν διαβάσει και προχωρούν σε ανταλλαγές. 

Καλλιτέχνες και μαθητές μεταμορφώνουν σχολείο στο Παγκράτι

Με όχημα την αστείρευτη φαντασία τους και εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα - πινέλα, χρώματα, ποδιές, μάσκες και γάντια - πενήντα μικροί μαθητές έβαλαν τις δικές τους πινελιές σε μια ξεχωριστή τοιχογραφία.

Υπουργείο Παιδείας: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα

Με έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2015. H 23η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, θα είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων για το τρέχον έτος.

Σταματούν την κατ΄ οίκον διδασκαλία σε παιδί με λευχαιμία στο Χορτιάτη

Με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης μαθητής με λευχαιμία που παρακολουθεί κατ΄ οίκον μαθήματα, θα μείνει χωρίς δάσκαλο. Κινητοποιήσεις στο δημοτικό σχολείο Χορτιάτη

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, συγκεντρώνουμε παιχνίδια και ρούχα για παιδιά που έχουν ανάγκη

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», τo Σάββατο 13 Δεκεμβρίου οργανώνουν σειρά δράσεων στην Αθήνα, την Πρέβεζα και τον Πύργο Ηλείας, με τίτλο «Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ Άϊ-Βασίλης».

UNICEF: Τουλάχιστον 15 εκατ. παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται

Το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, η UNICEF, κήρυξε τη Δευτέρα, το 2014 μια καταστροφική χρονιά για τα παιδιά, καθώς τουλάχιστον 15 εκατομμύρια παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν, στη Συρία, στην Ουκρανία και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Τροπολογία για επέκταση της κατ’ οίκον έκτισης ποινής για άτομα με αναπηρία 80%

Επέκταση της κατ’ οίκον έκτισης ποινής σε όσους έχουν αναπηρία 80% προβλέπει μεταξύ άλλων τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα κατασχεμένα χρήματα.