Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Προβολή ταινίας και συζήτηση τη συνεκπαίδευση και τα δικαιώματα της Αναπηρίας


Από το Noesi.gr
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος», (Λ. Συγγρού 106) στην προβολή του βραβευμένου φιλμ του Νταν Χαμπίμπ "Συνεκπαιδεύοντας τον Σάμιουελ", το οποίο εξετάζει τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποκλεισμό νέων με αναπηρίες. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα χρονογράφημα των προσπαθειών της οικογένειας Χαμπίμπ να ενταχθεί ο Σάμιουελ σε κάθε έκφανση της ζωής τους, όπως επίσης και τις εμπειρίες τεσσάρων άλλων οικογενειών με διάφορες εμπειρίες ένταξης, καθώς και συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς, γονείς, και ειδικούς στα δικαιώματα της αναπηρίας. 

Τσιλίκι, πεντόβολα και τζαμί “διδάσκουν” ηλικιωμένοι στη νέα γενιά

Τι θα λέγατε αν αντί για "call of duty" παίζαμε "πόλεμο και ειρήνη" ή αντί για fifa - ποδοσφαιράκι, τζαμί; Τα παιδιά που αποφάσισαν να διαλέξουν τη δεύτερη επιλογή έκλεισαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξασκήθηκαν, με τη βοήθεια των παλαιότερων γενιών, σε παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια που παίζονται στη γειτονιά και όχι μέσα στο σπίτι, με μια πάνινη μπάλα, δύο λάστιχα από ρόδες, λίγα καρύδια και μερικά πετραδάκια, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Σωστές διατροφικές επιλογές στην εφηβεία

Η περίοδος της εφηβείας είναι μία ομολογουμένως δύσκολη ή καλύτερα ιδιαίτερη ηλικία, τόσο για τον ίδιο τον έφηβο όσο φυσικά και για τους γονείς. Για το λόγο αυτό και οι χειρισμοί, όσον αφορά τη διατροφή ενός εφήβου, θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και διακριτικοί.

Παιχνίδια και παιδικά ρούχα μοιράζει το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" Ευόσμου

Παιχνίδια και Ρούχα για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών διανέμει στους εγγεγραμμένους δημότες του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Η διάθεση των ειδών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου από τις 10 π.μ. – 3 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου με Σωκράτους, στον Εύοσμο.

Άρθρο: Στάσεις, Γνώσεις και Πρακτικές Εκπαιδευτικών Τάξης και Φυσικής Αγωγής ως προς την Ετερότητα και την Πολιτισμική Παιδαγωγική και Διδακτική

Η πολιτισμική παιδαγωγική και διδακτική στοχεύουν στην ικανοποίηση των ακαδημαϊκών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα. Επομένως, η πολιτισμική επάρκεια των εκπαιδευτικών γενικά και των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής (ΕΦΑ) ειδικότερα θεωρείται απαραίτητη.

Σεμινάριο: «Δημιουργικό παιχνίδι για την ενεργοποίηση των αισθήσεων».

Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων με θέμα «το παιχνίδι», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ο.Μ.Ε.Ρ. Θεσσαλονίκης συνεχίζει με το εργαστήριο «Δημιουργικό παιχνίδι για την ενεργοποίηση των αισθήσεων». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, ώρα 10:00–13:00, στο Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni, Λυκούργου 3, Λαδάδικα.

Καλλιτέχνες με ειδικές ανάγκες στέλνουν μηνύματα περιφερειακής ειρήνης

Η Ρόζα Μοϊσόβσκα από την πΓΔΜ και ο Μπόικο Γκασπέρουτ από τη Σλοβενία έχουν ειδικές ανάγκες, ωστόσο δεν επέτρεψαν σε αυτό να τους εμποδίσει να εκφράζονται καλλιτεχνικά. Μπορεί κανείς να δει έργα τους στα γραφεία πολλών πολιτικών, προέδρων και πρωθυπουργών ανά τον κόσμο.