Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Animated ASL Dictionary for Children

«Επιδημία» βαρηκοΐας στους εφήβους μάλλον οφείλεται στα ακουστικά

Τα περιστατικά ελαφράς βαρηκοΐας αυξάνονται ανησυχητικά μεταξύ των νέων τα τελευταία χρόνια, και πλέον ένας στους πέντε Αμερικανούς έφηβους αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής στις υψηλές συχνότητες. Σαφείς ενδείξεις για τα αίτια του φαινομένου είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν, ωστόσο οι ερευνητές στρέφουν τις υποψίες τους στα ακουστικά μουσικής.

Ευρωσχολείο

Επισκεφθείτε το "Ευρωσχολείο" και εξερευνήστε μια νέα σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλους: παιχνίδια, διαδραστικές εφαρμογές, δημοσιεύσεις και μια έκθεση. Τα παιχνίδια, για παράδειγμα, αποτελούν έναν θαυμάσιο συνδυασμό διασκέδασης και εξοικείωσης με τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ, καθώς και με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους, ενώ στις διαδραστικές εφαρμογές θα βρείτε λεπτομερείς περιγραφές και κοντινές εικόνες υψηλής ποιότητας των τραπεζογραμματίων και των κερμάτων ευρώ.

Γονείς, μαθητές και χρήση του Διαδικτύου

Να προσεγγίζουν τα εξαρτημένα στο διαδίκτυο παιδιά με ηρεμία, χωρίς επικριτική διάθεση και ν' ακούν με προθυμία τα όσα τούς λένε, ώστε να εγκατασταθεί ένα αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας, προτείνει στους γονείς, που εντοπίζουν πρόβλημα εθισμού των παιδιών τους στο διαδίκτυο, ο Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Για Οικονομολόγους Εκπαιδευτικούς

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές της και τις εξελίξεις στον κλάδο. Πολύ χρήσιμο είναι και το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό.
Επίσης, πολύ καλό είναι και το ιστολόγιο της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Μακεδονίας- Θράκης.

Παιδικά Χωριά SOS: Βιβλία της Λιλής Ζωγράφου

Από την ιστοσελίδα του σωματείου "Παιδικά Χωριά SOS":
Μία μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέας. Μια σημαντική κοινωνική προσφορά. Μια μοναδική ευκαιρία για τους ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο και συνδυάζουν μία κίνηση ευαισθησίας προς τα παιδιά.

'Ερευνα για τη σχέση των μαθητών Γυμνασίου με τα εξωσχολικά λογοτεχνικά βιβλία

Η φιλαναγνωσία είναι ένα χαρακτηριστικό που σιγά σιγά εγκαταλείπει τις νεότερες γενιές. Αν και η σχέση των νέων με τη λογοτεχνία δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά του σχολείου, οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στα βιβλία και τη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας, ιδιαίτερα στη βασική υποχρεωτική εκπαίδευση σε συνδυασμό φυσικά με συνολικότερες αλλαγές στον τρόπο ζωής (κυριαρχία της τηλεόρασης, γενίκευση της χρήσης υπολογιστών κ.ά.) φαίνεται ότι συμβάλλουν ώστε οι νέες γενιές να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τον έντυπο λόγο, την ανάγνωση, τη λογοτεχνία.

Ετήσιο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο 2010-2011 στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα, με έμφαση στη Διδακτική και τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας

Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.ΕΚ.) οργανώνει ετήσιο σεμινάριο ειδίκευσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα, με έμφαση στη Διδακτική και Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, διάρκειας 450 ωρών.