Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013
Εκδηλώσεις από το Μουσείο Πειραμάτων
«Πατατατί».Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα,τη φιλία και την αλληλεγγύη!
Ένα παραμύθι για την διαφορετικότητα, την φιλία και την αλληλεγγύη.
από 27/10
Μια φορά και έναν καιρό , ήταν δυο φίλες πατάτες πολύ αγαπημένες. Οι πατάτοφίλες ήταν αχώριστες, μέχρι που η Υπηρεσία Ελέγχου Πατάτας εντόπισε στο δέρμα της μίας … τρεις λακκούβες. Αυτό ήταν αρκετό ώστε να χαρακτηριστεί «δηλητηριώδης» και να εκδιωχθεί πίσω στην πατρίδα της, την Παταταγωνία.
Μικρός πρίγκιπας ή εγωϊστής γίγαντας;
Κακομαθημένο, ανασφαλές, παραχαϊδεμένο, αντικοινωνικό, ανταγωνιστικό, μοναχικό είναι μερικές από τις ετικέτες που συχνά κολλάμε σε ένα παιδί, μόνο και μόνο επειδή οι γονείς του δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να του χαρίσουν άλλο ένα αδελφάκι. Ξεχωρίστε την αλήθεια από την προκατάληψη γύρω από το μοναχοπαίδι και αφοσιωθείτε στο μεγάλωμά του χωρίς υπέρμετρες προσδοκίες αλλά και χωρίς ενοχές
Η διδασκαλία της ανθρώπινης γνώσης σε υπολογιστές
Συγγραφέας: Γιώργος Καρουζάκης
Tα τελευταία 50 χρόνια οι γλωσσολόγοι και οι επιστήμονες των υπολογιστών προσπαθούν να διδάξουν στους υπολογιστές την ανθρώπινη γλώσσα με ποικίλους τρόπους προγραμματισμού, όχι πάντοτε επιτυχημένους. Τον τελευταίο καιρό η Katrin Erk, ερευνήτρια γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, χρησιμοποιεί υπερυπολογιστές για να αναπτύξει μια νέα μέθοδο που θα βοηθήσει τους υπολογιστές να μάθουν σωστά μια φυσική γλώσσα.
Ανάπτυξη υποδομών στο Ρέθυμνο για προσβασιμότητα αναπήρων
Τη δυνατότητα ενίσχυσης αλλά και κατασκευής νέων υποδομών, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία καθιστώντας την πόλη φιλικότερη προς αυτούς, έχει πλέον ο Δήμος Ρεθύμνου, που εξασφάλισε σχετική χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδας-Κύπρου Προσβάσιμες πόλεις». Ο φάκελος με τις προτάσεις που κατατέθηκε, σε συνεννόηση με το τοπικό Σωματείο ΑμεΑ και την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ Ελλάδας εγκρίθηκε και το έργο βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης.
Από το μαυροπίνακα στο tablet
Η παρουσία της τεχνολογίας στην εκπαίδευση έχει υπάρξει ιδιαίτερα ισχνή στη χώρα μας. Από την πλευρά της τεχνολογίας, εκείνο που κυριαρχεί είναι το χαμηλής τεχνολογίας μέσο του πίνακα (αρχικά με κιμωλία και στη συνέχεια με μαρκαδόρους). Από κει και πέρα, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και άλλα μέσα, όπως ο προτζέκτορας, τα οποία, αν και λειτουργικότερα σε σχέση με τον πίνακα, κρίνονται μάλλον ανεπαρκή σε σχέση με τη διαθέσιμη τεχνολογία.
Καλύτερη η επίδοση των μαθητών σε σχολεία μετρίου επιπέδου
Ερευνητές του London School of Economics απέδειξαν με μια νέα έρευνα ότι τα παιδιά μπορούν να έχουν καλύτερη επίδοση σε ένα χειρότερο σχολείο από ό,τι σε ένα καλύτερο. Αν ένας μαθητής είναι πρώτος στην τάξη του, αλλά σε ένα σχολείο με χαμηλότερα στάνταρ, τότε η αυτοπεποίθησή του θα ανέβει και η απόδοσή του θα βελτιωθεί.
Τα μοναχοπαίδια κινδυνεύουν περισσότερο από την παχυσαρκία
Το να είναι κάποιος μοναχοπαίδι έχει τα υπέρ έχει και τα κατά του. Ωστόσο, νέα επιστημονικά στοιχεία από το Ινστιτούτο Προληπτικής Ιατρικής του Frederiksberg της Δανίας, δίνουν μια άλλη διάσταση στο να υπάρχει μόνο ένα παιδί σε μία οικογένεια.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)