Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

15 στρατηγικές συμπεριφοράς για αυτιστικά παιδιά

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε 15 στρατηγικές συμπεριφοράς για αυτιστικά παιδιά. Κάποιες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτιστικούς ενήλικες, καθώς και σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά που δεν ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Όταν φροντίζει ένα παιδί με Αυτισμό ένας γονιός, ένας εκπαιδευτικός ή κάποιος ενήλικας μπορεί πραγματικά να αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του. Πολλές από τις προβληματικές συμπεριφορές αρχίζουν ξαφνικά, έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι δύσκολο να ελεγχθούν και μπορεί να αποτελούν πηγή φόβου ή ντροπής για τον ενήλικα.

Μητέρες με ΔΕΠ-Υ

Το ποσοστό των γυναικών που διαγνώστηκαν πρόσφατα με ΔΕΠ-Υ μεταξύ 23-29 και 30-49 ετών έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2020. Πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι μητέρες, που αγωνίζονται να μεγαλώσουν παιδιά και να αντιμετωπίσουν τη ΔΕΠ-Υ τους ταυτόχρονα. Η διαχείριση της καθημερινής πολυπλοκότητας της οικογενειακής ζωής μπορεί να παρουσιάσει μια ειδική σειρά προκλήσεων για τις μητέρες με ΔΕΠ-Υ, ειδικά εάν μεγαλώνετε επίσης ένα παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Ανωριμότητα ή ΔΕΠΥ: Προσέξτε τα μικρότερα παιδιά της τάξης

Η ΔΕΠ-Υ, η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ανήκει στην οικογένεια των παρεξηγημένων διαγνώσεων γιατί η συμπτωματολογία της μπορεί εύκολα να αποδοθεί σε λάθος αίτια.

Κάθε γονιός γνωρίζει ότι τα παιδιά αναπτύσσονται με πολύ διαφορετικούς ρυθμούς. Ωστόσο, νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Child & Adolescent Psychiatry, δείχνει ότι ο μήνας γέννησης ενός παιδιού μπορεί να στρέψει τις πιθανότητες εναντίον του όταν πρόκειται για μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαγνώσεις: τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Πώς η νευροδιαφορετικότητα έγινε υποκουλτούρα

Ποιες υποκουλτούρες υπάρχουν το 2023; Είναι δύσκολο να πούμε καθώς η διαχωριστική γραμμή μεταξύ mainstream και anti-mainstream είναι θολή. Η μάζα έχει ενσωματώσει το περίεργο και το διαφορετικό σε ένα συνονθύλευμα αισθητικής στο οποίο μπορεί να συμμετέχει ο καθένας. Η επιθυμία μας για μοναδικότητα κάνει το παράξενο ελκυστικό. Όμως, καθώς η πλειονότητα διεκδικεί αντιπολιτισμικές ταυτότητες, η προσπάθεια να είμαστε διαφορετικοί πέφτει στο κενό. Παραμένουμε νοσταλγοί των υποκουλτούρων του παρελθόντος, επειδή δεν είμαστε σε θέση να αναπαράγουμε τις συλλογικές τους ταυτότητες, που διαμορφώνονται σε κοινές ιδέες, ενδιαφέροντα και αγώνες, στα χέρια του υπερατομικισμού. Αντί να μοιραζόμαστε νόημα ή σκοπό, μοιραζόμαστε καλάθια αγορών, γράφει dazeddigital.

Ο καύσωνας αλλάζει τον παιδικό εγκέφαλο – Τι είναι η λευκή ουσία

Μελέτη δείχνει ότι οι ακραίες θερμοκρασίες -τόσο οι πολύ υψηλές όσο και οι πολύ χαμηλές- μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στη δομή της λευκής ουσίας του εγκεφάλου των παιδιών, ιδίως στα πρώτα έτη της ζωής τους.

Ο δήμος Παύλου Μελά συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα παιδιά απόρων οικογενειών

Σχολικές τσάντες ή άλλα σχολικά είδη, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες για τη νέα σχολική χρονιά ζητεί να προσφέρουν οι πολίτες ο δήμος Παύλου Μελά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν καινούρια ή μεταχειρισμένα είδη, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Σχολικές τσάντες, τετράδια, βοηθήματα, μολύβια, στυλό, σβήστρες, ξύστρες, ψαλίδια, διαβήτες, χάρακες, κασετίνες, ντοσιέ, μπλοκ ζωγραφικής, πλαστελίνες είναι ενδεικτικά κάποια από σχολικά είδη που συγκεντρώνονται. Η προσφορά μπορεί να γίνει στην έδρα του κοινωνικού παντοπωλείου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 152 & Γιάννη Ρίτσου, στη Σταυρούπολη.

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα – ” 1η Γιορτή Αγάπης ”

O Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των Πολιτών και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα διοργανώνουν την «1η Γιορτή Αγάπης» την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, από τις 10:00 έως 14:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Β. Γεωργίου Α1).

Σχολικές τάξεις υψικάμινοι

Το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι είχαμε συμβούλιο: να στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο ή όχι; Τελικά αποφασίστηκε να τα κρατήσουμε σπίτι, και παρόλο που αυτό το σενάριο καθόλου δεν βολεύει ένα γονιό που δουλεύει, ήταν μονόδρομος με τις θερμοκρασίες που διαβάζαμε ότι θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες. Τα λυπηθήκαμε, κοινώς.

Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης στέφθηκε με επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις

Χορευτικά σύνολα αποτελούμενα από επίλεκτους μικρούς χορευτές τους οποίους προετοίμασαν ακούραστοι και εξαιρετικά καταρτισμένοι χοροδιδάσκαλοι και συνόδευσαν λαμπροί μουσικοί, συνέθεσαν το πρόγραμμα του 5ου Παιδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Ν. Θεσσαλονίκης.

Ελληνικός Σύλλογος για την Αταξία του Φρίντριχ: Περιμέναμε πολλά χρόνια ένα φάρμακο

Ένα φάρμακο κρίσιμο για τη θεραπεία της σπάνιας ασθένειας Αταξία του Φρίντριχ, περίμενε πολλά χρόνια ο Ελληνικός Σύλλογος και οι ασθενείς. Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ενέκρινε την πρώτη εισαγωγή καινοτόμου φαρμάκου στην Ελλάδα για ενήλικες και παιδιά άνω των 16 ετών.