Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συμπόσιο «Προσβασιμότητα των Δημόσιων Χώρων»

Συμπόσιο με θέμα 'Προσβασιμότητα των Δημόσιων Χώρων' διοργανώνουν στις 12 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το ΤΕΕ, ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων) και το Ελληνικό Τμήμα της UIA (Union Internationale des Architectes - Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων).

Εγγραφές νηπίων σε νηπιαγωγεία

1. Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται νήπια που συμπληρώνουν την νόμιμη ηλικία. 
Η προσκόμιση των δικαιολογητικών για εγγραφή γίνεται από 1 μέχρι 15 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους.
Προσκόμιση των δικαιολογητικών γίνεται και μετά την ημερομηνία αυτή, αν δεν έχει συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός νηπίων κατά τμήμα.

"Παρακολούθηση" ανηλίκων με κάμερες και τι ισχύει στα σχολεία

Τι ισχύει με τη λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε σχολεία, φροντιστηριακές μονάδες και εκπαιδευτήρια, με αφορμή την «ασφάλεια των μαθητών και εργαζομένων ή την αποφυγή κλοπών και βανδαλισμών»; Μπορούν τα σχολεία να εγκαταστήσουν κάμερες οι οποίες μάλιστα να λειτουργούν διαρκώς, ακόμα και τις ώρες λειτουργίας και να λαμβάνουν εικόνα; Διαβάστε τι αποφάνθηκε σε πρόσφατη απόφασή της ο αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.).

1ο Μικρό Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

O Μικρότοπος σας προσκαλεί στο 1ο Μικρό Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στις 24,25 και 26 Μαίου στο χώρο του Μικρόπολις. Μέσα στο τριήμερο αυτό θα πραγματοποιηθούν καθημερινά παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.
Στο πρόγραμμα περιλαμβανεται επίσης σεμινάριο κατασκευής επιτραπέζιας μαριονέτας με την Miglena Metodieva του κουκλοθεάτρου του Blagoevgrad.
(Ενημερωθείτε για το κόστος συμμετοχής και δηλώστε ενδιαφέρον στο τηλέφωνο 6939343001 (Χρήστος Πατσαρασλής).

Αποτίμηση των Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διεξάγει έρευνα για την ποιότητα λειτουργίας των δομών ειδικής αγωγής στη χώρα μας. Η συμβολή των εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής κοινωνίας, σχολικών συμβούλων, προιστάμενων και ειδικοτήτων ΚΕΔΔΥ, στην καλή λειτουργία της ειδικής αγωγής είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Άποψη: Γιώργος Γραμματικάκης "Έδωσα και εγώ εξετάσεις"

Την Παρασκευή το πρωί, έδωσα κι εγώ εξετάσεις στην Εκθεση. Πανελλαδικές, εννοώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της τρόικας, που καταγράφει τους μελλοντικούς ανέργους, ήμουνα ο τελευταίος από τους 109.313 υποψηφίους. Είχα αριθμό 109.314. Καθώς έτσι, ήμουνα ο τελευταίος υποψήφιος, και έφτασα με καθυστέρηση, θεωρήθηκα εκτός συναγωνισμού.

Εκδήλωση των Δημοτικών Σχολείων Αφρατίου, Μύτικα και Φύλλων

Τα Δημοτικά Σχολεία του Αφρατίου, του Μύτικα και των Φύλλων, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θεμα: «Ο ελληνικός χορός από το χθες στο σήμερα. Eισαγωγή του στο Δημοτικό Σχολείο».

Τα Δημοτικά Σχολεία Αφρατίου, Μύτικα και Φύλλων συνδιοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα: «Ο ελληνικός χορός από το χθες στο σήμερα. Eισαγωγή του στο Δημοτικό Σχολείο» την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 και ώρα 20:30 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αφρατίου.

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης: Θερινά προγράμματα

Σας γοητεύει το διάστημα; Ελάτε να το γνωρίσουμε στο astrocamp, στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκη αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, από 17 Ιουνίου ως 28 Ιουλίου το short ή ως τις 5 Ιουλίου το long πρόγραμμα, στον καταπράσινο κήπο των Εκπαιδευτηρίων μας, των οκτώ στρεμμάτων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά από 5 έως 12 ετών. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται στα Αγγλικά από αγγλόφωνες, έμπειρες εκπαιδευτικούς!! Ελάτε για ολοκληρωμένα μαθήματα κολύμβησης, πίστα αναρρίχησης, τοξοβολία, αθλητικές δραστηριότητες, σκάκι, ρομποτική, μαγειρική, μουσικοκινητική, θεατρική αγωγή, εικαστικά παιχνίδια, διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο ΝOESIS και ….Βραδιά με astroparty για όλους!!! Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και επιπλέον πληροφορίες στο www.protypa.gr

Παραλία για άτομα με προβλήματα όρασης

Στη Λετονία, όπου υπάρχουν 7.000 άτομα με προβλήματα όρασης, για πρώτη φορά δημιουργείται τέτοιου τύπου παραλία.

Πρόκειται για μια παραλία με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, ένας από τουςστόχους της οποίας είναι η αποφυγή του σοκ για τους ανθρώπους που βλέπουν όταν έρχονται σε επαφή με τυφλούς.

Άποψη: Τάκης Θεοδωρόπουλου "Ο φον Γερμανούχτεν στο λύκειο"

Αναγνώστης μού αφηγήθηκε, ευτυχώς περιληπτικά, το θεατρικό έργο στο οποίο καλείται να συμμετάσχει ο γιος του στο 4ο λύκειο του Βόλου για να εορτάσει με συμμαθητές και καθηγητές το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για ένα δράμα, όπου ο «Φον Γερμανούχτεν» παραπέμπει στο δικαστήριο την Ελλάδα κατηγορώντας την ως τεμπέλα, διεφθαρμένη και τα λοιπά γνωστά.