Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Προβολή: Το ταξίδι της Ηλεκτρικής Ενέργειας



Ημερίδα: Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη

Τον τελευταίο καιρό η αξιοποίηση των τεχνών για μαθησιακούς σκοπούς εφαρμόζεται σε πολλές ομάδες εκπαιδευομένων της τυπικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Εκδηλώσεις στη Ρόδο

Διαβάστε στη Ροδιακή για τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ξεχωρίζουμε την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας (18-03).

Διημερίδα: «Θέατρο στην Εκπαίδευση: Εξελίξεις, πρακτικές, παραδείγματα».

Διημερίδα Θεατρικής Παιδείας σεμινάρια, στρογγυλό τραπέζι, συζήτηση, δρώμενα

Αθήνα, 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου
τόπος: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών
(Τσόχα & Φιλήμονος, Αθήνα - πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, κοντινός σταθμός μετρό «Αμπελόκηποι»)
ώρες: Σάββατο 31/3: 9:00-17:00 & Κυριακή 1/4: 9:30-14:15

Πρόσωπο: Kyle Coleman

Ο 25χρονος Kyle Coleman, διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία τριών ετών και έκτοτε η ομιλία του έχει περιοριστεί σημαντικά. Ωστόσο, το ταλέντο και η αγάπη του για τη μουσική του έδωσαν τη δύναμη για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρό του και σύντομα θα κυκλοφορήσει ο πρώτος του δίσκος.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Συνδεδεμένη με την έκφραση της πρώτης κοινωνικότητας των ανθρώπων, όταν τα βράδια μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά για να διηγηθούν τις εμπειρίες της ημέρας τους, η αφήγηση είναι παλιά όσο ο λόγος. Ιστορίες, μύθοι, θρύλοι, λαϊκά παραμύθια έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής αφήγησης, η οποία εορτάζεται πλέον συστηματικά σε όλον τον κόσμο κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στις 20 Μαρτίου.

Έκθεση: "ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ" 2012

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους σας προσκαλεί στα διαδραστικά εγκαίνια της Έκθεσης «Αποτυπώματα» 2012

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 και ώρα 19.00 στο Μουσείο Βορρε

Ιστολόγιο: Gepiti's Blog

Ο γιος μου πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού και τρελαίνεται να κατασκευάζει πράγματα. Η ειδικότητά του είναι τα Lego αλλά δουλεύουμε και με meccano στα οποία όμως η κύρια δουλειά γίνεται από μένα με λίγη μόνο βοήθεια από το παιδί.

Να μη διδάσκεται στα σχολεία η Θεία Κωμωδία ζητάει ιταλική οργάνωση

Ακατάλληλη να διδάσκεται στα σχολεία κρίθηκε από ομάδα ακαδημαϊκών η Θεία Κωμωδία του Δάντη, που χαρακτήρισαν το διασημότερο ίσως έργο της ιταλικής λογοτεχνίας ως ρατσιστικό, αντισημιτικό και ισλαμοφοβικό.