Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Προτάσεις των εκπροσώπων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στην Επιτροπή Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του ΕΚΠΑ σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών με πρόβλημα όρασης.

Θέμα: Καταγραφή προτάσεων, σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών με πρόβλημα όρασης.

Με το παρόν έγγραφο σκοπείται η συστηματοποιημένη καταγραφή των προτάσεων μας, ως εκπροσώπων των φοιτητών με πρόβλημα όρασης στην Επιτροπή Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με τον τρόπο εξέτασης τους κατά την διάρκεια της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης.
Για την σύνταξη του παρόντος ελήφθησαν υπόψη:

Έτοιμη για το Παγκόσμιο η Εθνική ομάδα τζούντο των ΑμεΑ


Mε τέσσερις αθλητές και δυο αθλήτριες θα λάβει μέρος η χώρα μας στοΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο των ΑμεΑ που διεξάγεται 23-29 Μαρτίου 2010 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι: Ελευθέριος Ζερβάκης (60 κ), Ευστάθιος Σούλιος (66 κ), Ευάγγελος Έξαρχος (73 κ), Θεόκλητος Παπαχρήστος (+100 κ), Νικολέτα Φάσσα (57 κ), Μαρία Κεραμιδά (63 κ). Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Βασίλης Νικολάκαρος, βοηθός ομοσπονδιακού προπονητή ο Σταύρος Στραγάλης, συνοδός προπονητής ο Δημήτρης Αρβανιτίδης και ιατρός η Ιωάννα Παπαγιάννη.
Η ομάδα αυτή έχει τρία νέα πρόσωπα (Ζερβάκης, Φασσά, Έξαρχος) που αγωνίζονται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν όμως και οι έμπειροι τζουντόκα, όπως είναι η πέμπτη παραολυμπιονίκης του Πεκίνου Μαρία Κεραμιδά (που φέτος ανέβηκε κατηγορία) και προπάντων ο Θεόκλειτος Παπαχρήστος με τρεις συμμετοχές σε παραολυμπιακούς και ήταν πέμπτος στο Σίδνεϊ και 7ος στην Αθήνα.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Νικολάκαρος δήλωσε ότι: "Οι αγώνες αυτοί αποτελούν το πρώτο σταθμό μας στην πορεία για το Λονδίνο. Στόχος μας είναι η συγκομιδή βαθμών που δίνουν πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς του 2012".

Πηγή: contra.gr

Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας


Η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος, τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, διοργανώνει το πρώτο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Παλλήνης.
Το θέατρο Ολύμπια, μέσα σε μία μοναδική ημέρα από τις 10:00 μέχρι τις 22:00, θα ζήσει το ρυθμό των νέων. Τα δροσερά ταλέντα των μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αλίμου, Ιλίου, Πειραία και Παλλήνης, το Ελληνογαλλικό Λύκειο "Ευγένειος Ντελακρουά" και η Μαθητική Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου καλαμάτας θα πλημμυρίσουν την κεντρική σκηνή της Εθνικής Λυρικής δημιουργώντας μια εικοσιτετράωρη  πανδαισία μουσικής.
Παραστάσει όπερας, μουσικού θεάτρου και ροκ όπερας, συναυλίες ορχήστρας, χορωδίας, καθώς και μουσική του δρόμου θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά από μαθητές, στην κεντρική  σκηνή του λυρικού θεάτρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους νέους, γονείς και καθηγητές που θα θελήσουν να το παρακολουθήσουν.
Ακαδημίας 59-61, 
πληροφορίες 2103711392381

Νέο πρόγραμμα κατ' οίκον ιατρικής βοήθειας απο τον Δήμο Πολίχνης



Τη στήριξή του σε άτομα που χρήζουν κατ’ οίκον ιατρικής βοήθειας, προσφέρει για ακόμη μια φορά ο Δήμος Πολίχνης.
Άτομα ηλικιωμένα που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους και άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, τα οποία είναι ή αυτοεξυπηρετούμενα ή μερικώς αυτοεξυπηρετούμενα (Αμεα, κ.λ.π.), που χρήζουν κατ΄ οίκον βοήθειας, υποστηρικτικών, ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κατ΄ οίκον βοήθειας, που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013».

Δεν βλέπουμε με τα μάτια μας, αλλά με το μυαλό μας...

Συνεχώς δημοσιεύονται όλο και περισσότερα στοιχεία σχετικά με την νέα ανακάλυψη που επιτρέπει στα τυφλά άτομα να "βλέπουν" με τη γλώσσα. Ακολουθεί άρθρο από Τα Νέα, όπου περιγράφονται πολλά στοιχεία της νέας τεχνολογίας ...

«Η αίσθηση είναι σαν να γλείφεις μια μπαταρία των εννέα βολτ ή να τρως απ΄ αυτές τις καραμέλες που σκάνε στο στόμα σου», λέει ο 24χρονος Βρετανός δεκανέας Κρεγκ Λούντμπεργκ, ο οποίος τυφλώθηκε από έκρηξη χειροβομβίδας το 2007 στο Ιράκ και είναι σήμερα ο πρώτος τυφλός που «είδε» και πάλι χάρη στον μηχανισμό ΒrainΡort.

Περιοδικό Special Life για τον αυτισμό


Ένα νέο, τρίμηνο περιοδικό για τον αυτισμό και τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, με την ονομασία «Special Life», αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για τις οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από τις νευρολογικές αυτές διαταραχές. 

«Κακοί» βαθμοί λόγω… βιντεοπαιχνιδιών

Αρνητικές συνέπειες στην απόδοση των μαθητών στο σχολείο, αλλά και στη μαθησιακή λειτουργία έχουν τα βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.
Στη μελέτη των Robert Weis και Brittany C. Cerankosky, από το Πανεπιστήμιο Denison του Οχάιο, συμμετείχαν οικογένειες με αγόρια ηλικίας 6-9 ετών, οι οποίες δεν διέθεταν κάποιο σύστημα βιντεοπαιχνιδιού, αλλά σκέπτονταν να αγοράσουν ένα.