Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Βοηθώντας τα παιδιά με ΔΕΠΥ να θυμούνται και να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν - Προτάσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ συχνά παραπονιούνται στους γονείς και τους δασκάλου τους ότι ενώ έχουν διαβάσει μια σελίδα, δεν θυμούνται τίποτα απολύτως. Η δυσκολία τους να θυμηθούν αυτά που διάβασαν προκαλείται από ελλείμματα στην εκτελεστική λειτουργία. Οι ακόλουθες στρατηγικές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να θυμούνται και να κατανοούν περισσότερα σε ό,τι διαβάζουν. 

Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός βίντεο «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό»



Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2013 – Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2013Σε όλη την Ελλάδα
Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός βίντεο «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό»

Είσαι μαθητής από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου σχολείου στην Ελλάδα;

Σεμινάρια-εργαστήρια Μουσικοθεραπείας Οκτωβρίου

19/10/13 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας (Θεωρητικό)
20/10/13 Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας (Βιωματικό)
Χώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν. Ψυχικού) Αποστολοπούλου 64
Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052, Δευτέρα-Παρασκευή 12-8μμ
Εισηγήτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, ΜΑ, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια-Εκπαιδεύτρια GIM

74ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά.

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή του 74ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού (ΠΜΔ) στα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Συμμετέχω: Α21 Campaign

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Η εμπορία ανθρώπων είναι μια οργανωμένη εγκληματική βιομηχανία που επηρεάζει κάθε έθνος. Καθώς οι στατιστικές μπορεί να φαίνονται συντριπτικές, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε ένας αριθμός αντιπροσωπεύει τη ζωή ενός θύματος. Η Α21 Campaign έχει διακρίνει μια σημαντική ανάγκη για την περιοχή της Ευρώπης και έχει αφοσιωθεί στο να πολεμήσει αυτή την αδικία, διασώζοντας μία ζωή κάθε φορά.

Α,Β,Γ… ξεκινάμε και πάλι στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας!

Α,Β,Γ… ξεκινάμε και πάλι!
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Φθινόπωρο, εποχή για νέα ξεκινήματα, το σχολείο μόλις έχει αρχίσει και το μυαλό μας συνειρμικά μεταφέρεται στη γοητεία της Αλφαβήτας και των συμβολισμών της. Αυτά τα πανάρχαια σύμβολα, τα τόσο σημαντικά για τη ζωή μας, μάς εμπνέουν για μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Με τη Mουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Πολυχώρος Άγκυρα: Ξεκινάει το παιδικό στέκι

Κάθε Σάββατο, στις 11:00 π.µ. στον ειδικά διαµορφωµένο χώρο, τα παιδιά αποκτούν το δικό τους στέκι

Καλώς ήρθατε στο θεατρικό μας ταξίδι!

Μέσα στο παιδικό στέκι της Άγκυρας οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδεύουν για μια ώρα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και θεατροπαιχνίδιαβασισμένα σε γνωστά παιδικά βιβλία.

Νύχτα Τέχνης στην Θεσσαλονίκη

ΤΗΝ Πέμπτη 3 Οκτωβρίου γκαλερί και μουσεία θα αργήσουν να κλείσουν τις πόρτες τους. Θα το ξενυχτήσουν, προσφέροντας στους φιλότεχνους Θεσσαλονικείς, αλλά και στους φιλοξενούμενους της πόλης, την ευκαιρία να χαρούν ένα νυχτερινό εικαστικό περίπατο σε αίθουσες τέχνης αλλά και σε άλλους χώρους. Κριτικοί τέχνης και επιμελητές εκθέσεων, αναλαμβάνουν το ρόλο του ξεναγού στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο, όπως αυτό καθρεφτίζεται στην Θεσσαλονίκη των 48ων Δημητρίων. Θυμάσαι ποιά ήταν η τελευταία φορά που ξενύχτησες βολτάροντας στις γκαλερί και τα μουσεία της Θεσσαλονίκης;