Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Χαρούμενα πρωινά στα ΔΕΠΥ νοικοκυριά.

Φτιάξτε τα πρωινά σας! Οι συμβουλές των ειδικών μας μπορούν να βοηθήσουν τους ενήλικες και τα παιδιά με ΔΕΠΥ καθώς και τις οικογένειές τους να σηκώνονται και να είναι έτοιμοι στην πόρτα κάθε μέρα στην ώρα τους. 

Όλοι ξέρουμε πώς θα θέλαμε να αρχίζουμε τη μέρα μας: μέσα στη ρόμπα μας, με έναν καφέ λάτε στο ένα χέρι και ένα καλό βιβλίο στο άλλο χέρι. 

7ος Διαγωνισμός Γραπτού Λόγου & 1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Για το σχολικό έτος 2014-2015 οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν διαγωνισμό γραπτού λόγου σε δύο θεματικές κατηγορίες καθώς και διαγωνισμό φωτογραφίας

Γραφείο Δωρεάν Νομικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης για Παιδιά

Παρέχονται πληροφορίες, νομική συμβουλευτική και υποστήριξη σε ανήλικους με στόχο την ενίσχυση τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Οι υποθέσεις που αναλαμβάνονται συνδέονται με όλους τους κλάδους του δικαίου.

Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.»

Ας ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, ότι στο δικτυακό τόπο:http://synedrio.edu.gr (http://synedrio.edu.gr/programma.pdf) αναρτήθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε», που θα γίνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2014.

Οι νέοι φωτογραφίζουν τη ζωή τους

Σε μια περίοδο αβεβαιότητας στην Ευρώπη, με πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα, η Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας συνεργάζεται με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 για την έκθεση «Having their say» (Με τον δικό τους λόγο) στόχος της οποίας η προώθηση της ταυτότητας των νέων ως ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.

Δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για κοινωνικά θέματα

Το υπουργείο Παιδείας καλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υλοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο». Ο συντονισμός των δράσεων θα γίνει από τους υπεύθυνους Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ενα παιδί στη φθινοπωρινή Αθήνα μαθαίνει τι σημαίνει η λέξη «μοναξιά»

«Θα ήθελα να αλλάζαμε σπίτι, γειτονιά, πόλη, δεν έχω φίλους εδώ. Είμαι οκτώ χρόνων και το πρώτο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα μετά τις διακοπές δεν έχω σταματήσει να κλαίω. Μου λείπει η φύση, ο ανοιχτός ορίζοντας, η παιδική χαρά που έσφυζε από κόσμο, η πλατεία όπου μπορούσα να παίζω δίχως να φοβάμαι, τα γατάκια και όλα τα άλλα ζώα που έγιναν φίλοι μου. Κυρίως, μου λείπουν οι παρέες, οι φίλοι που γνώρισα στις παραλίες, στις πλατείες, στις παραστάσεις, στα πανηγύρια που πήγαμε. Νιώθω τόση μοναξιά». Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που σφίγγεται στην αγκαλιά σου, η φθινοπωρινή Αθήνα, έτοιμη για μια όμορφη εκτονωτική καταιγίδα, ξαφνικά χάνει τη μαγεία της. Σταματάς να βλέπεις την κρυμμένη ομορφιά που ένιωθες πως υπήρχε ακόμη και στις πιο εγκαταλελειμμένες γειτονιές της και βλέπεις μόνο τη μοναξιά κάποιων ανθρώπων. Υπερβολικός συναισθηματισμός; Δεν νομίζω. Ενα μοναχοπαίδι που βρίσκεται στην Αθήνα το καλοκαίρι δίχως φίλους έχει αρκετά κοινά με έναν αντίστοιχο ηλικιωμένο που μένει μόνος του, αν και φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο καταστάσεις.

Το μπότοξ σε νεαρή ηλικία «εμπόδιο στην συναισθηματική ανάπτυξη»

Οι νεαροί ενήλικες που κάνουν μπότοξ για τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους θα πρέπει να ξέρουν ότι η θεραπεία μπορεί να εμποδίσει την συναισθηματική ανάπτυξή τους, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.