Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Comic: That Deaf Guy

“Children see magic because they look for it.”
 ― Christopher Moore, Lamb: The Gospel According to Biff, Christ's Childhood Pal

Έρευνα: Το αυθόρμητο παιχνίδι παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Τα παιδιά στο Φούρνο (χωρίς πατάτες)

Ο «Φούρνος» είναι χώρος στον οποίο μπορούν να μυηθούν τα παιδιά στην τέχνη του θεάτρου. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένδειξη με τις ηλικίες, από 2,5, γίνονται δεκτά βρέφη και μωρά στο καρότσι τους. Τόσο οι παραγωγές του θεάτρου Φούρνος όσο και οι φιλοξενούμενες παραστάσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι διασκεδαστικές, διδακτικές και να μην κουράζουν. Οι ηθοποιοί, έμπειροι σε ζητήματα συμπεριφοράς των νηπίων, δεν διστάζουν να εντάξουν στην αφήγηση όσα λένε τα παιδιά που παρεμβαίνουν στην αφήγηση.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Νοέμβριος 2012)

Πρόγραμμα εκδηλώσεων- εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά έως τις 8 Δεκεμβρίου 2012.

Άποψη: Αποστόλης Δημητρόπουλος- Εκπαίδευση και ορθολογισμός

Το μισθολογικό κόστος του συνόλου των (170.000 περίπου) εκπαιδευτικών προσεγγίζει το 1/3 του μισθολογικού κόστους του στενού δημόσιου τομέα. Ο μισθός όμως των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί σε επίπεδα πολύ χαμηλά (650 ευρώ για τον νεοδιοριζόμενο, 950 ευρώ στα 10 χρόνια και 1.400 στα 35 χρόνια).

Επιθέσεις φασιστικής νεολαίας σε τέσσερα σχολεία στη Ρώμη

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των επιθέσεων σε σχολεία από μέλη της νεοφασιστικής νεολαίας της Ρώμης.

ARTiT: Ανάπτυξη καινοτομικών μεθόδων για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 16.30-21.00, στο αμφιθέατρο της ΟΤΕAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1, Μαρούσι, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης του Ευρωπαϊκού. Προγράμματος Grundtvig με τίτλο «ARTiT: Ανάπτυξη καινοτομικών μεθόδων για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών».

Εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ (11/2012)

Διαβάστε και μεταφορτώστε την προκήρυξη των εξετάσεων επάρκειας ΕΝΓ (Νοέμβριος 2012). Καλή επιτυχία σε όσους και όσες θα λάβουν μέρος!

Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

Το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) έχει ως στόχο τη διάσωση και καταγραφή της νεώτερης ιστορίας του ελληνισμού και την αξιοποίηση ιστορικών κειμηλίων και πρωτογενών πηγών. Η μακρόχρονη παράδοση της πολιτιστικής δραστηριότητας των ελληνικών συλλόγων και κυρίως το έργο του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως (Ε.Φ.Σ.Κ.) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. Το λογότυπο του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ., εμπνευσμένο από το ιστορικό λογότυπο του Ε.Φ.Σ.Κ., φιλοτεχνήθηκε από ομάδα συνεργατών του.