Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger και Αθλήματα

Επειδή τα άτομα στα Φάσμα του Αυτισμού έχουν σημαντικές δυσκολίες στο συντονισμό, πολλοί υποθέτουν ότι αποκλείονται από τα αθλητικά επιτεύγματα. Ωστόσο, αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη, καθώς: 

- Δεν έχουν όλα τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού τέτοιες δυσκολίες (υπολογίζεται ότι ο φτωχός κινητικός συντονισμός εμφανίζεται στο 50-90% των περιπτώσεων). 

- Τα άτομα με φτωχό κινητικό συντονισμό μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά στο συγκεκριμένο τομέα αν συμμετέχουν σε θεραπευτικά προγράμματα κίνησης ή σε αθλητικές δραστηριότητες που επιλέγουν τα ίδια. 

- Πολλά αθλητικές δραστηριότητες απαιτούν περισσότερο δύναμη και αντοχή και λιγότερο κινητικό συντονισμό. 

- Η έντονη εστίαση και η προσκόλληση σε ρουτίνες- στοιχεία κοινά στα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού – καθιστούν τα άτομα αυτά κατάλληλα για συγκεκριμένα αθλήματα. 

Βαλκανιάδα Φυσικής για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Η Balkan Physical Union (BPU) και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη την πρώτη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, από τις 14 έως τις 18 Ιουλίου 2019.

Για πρώτη φορά 10 βαλκανικές χώρες συμμετέχουν σε μια κοινή διοργάνωση , τη Βαλκανική Ολυμπιάδα που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών και η πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για διεξαγωγή της στη Θεσσαλονίκη, έγινε αμέσως δεκτή.

Γιατί θέλει να του διαβάζετε ξανά και ξανά το ίδιο παραμύθι;

Έχετε δημιουργήσει μια μικρογραφία της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας για το μικρό σας, κι όμως όταν έρχεται η ώρα να επιλέξει τι θα διαβάσετε πριν κοιμηθεί, εκείνο επιλέγει ξανά και ξανά τα ίδια ένα – δύο βιβλία. Ξέρουμε ότι δεν αντέχετε να το πιάσετε στα χέρια σας ούτε μια φορά ακόμη, όμως πριν πετάξετε τα «Τρία μικρά λυκάκια» από το παράθυρο, δείτε τα πλεονεκτήματα αυτής της κατάστασης.

Ένας χρόνος χωρίς τον Νικόλα

Εννέα κατηγορούμενοι. Ένας αθώος, τρεις ανήλικοι με ποινή κοινωνικής εργασίας εκατόν πενήντα ωρών, πέντε ενήλικοι με ποινή φυλάκισης τριάντα έξι μηνών. Με αυτό το σκεπτικό έκλεισε η πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από την Κρήτη, δίνοντας τη σκυτάλη σε μια άλλη, σε αυτήν του δεκαπεντάχρονου Νικόλα Φιλίππου από την Αθήνα, ο οποίος τερμάτισε τη ζωή του τον Ιούλη του 2018. Άγνωστο ποιοι αριθμοί θα κλείσουν τη δική του υπόθεση. Εκατόν πενήντα ώρες κοινωνικής εργασίας, τριάντα έξι μήνες χωρίς αναστολή. Άγνωστο…

Πώς θα παραμείνει ενυδατωμένο το παιδί στο κατακαλόκαιρο

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για διασκέδαση, μπάνιο και παιχνίδια, πολλά παιχνίδια. Ωστόσο η αυξημένη θερμοκρασία αλλά και η αυξημένη σωματική δραστηριότητα των μικρού σας το καλοκαίρι μπορεί να οδηγήσει εύκολα και γρήγορα σε αφυδάτωση. Τι πρέπει να κάνετε για να το αποφύγετε αυτό και εντέλει πόσο νερό χρειάζεται ένα παιδί το καλοκαίρι;

Π.Ε. Ημαθίας : Έκδοση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2019

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας ανακοινώνεται ότι κατόπιν της αριθμ. Δ12α/ΓΠοικ.30754/822/05-07-2019 και με ΑΔΑ: Ψ866465Θ1Ω-ΨΕΩ) εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκινάει η έκδοση και ανανέωση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ (πάσο) για το έτος 2019.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουλίου 2019 και ημερομηνία λήξης η 31η Οκτωβρίου 2019.

Μαθητές είχαν την πρώτη τους επαφή με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας στο ΠΑΜΑΚ

Τα πρώτα τους βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες, έκαναν 39 μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που έλαβαν μέρος στο 4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool», που διοργάνωσε το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας (Εξωϊδρυματικό)

ια τους όρους και τις γενικότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος στους παραπληγικούς ή τετραπληγικούς ασθενείς ή σε άλλους ασθενείς με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%, μας ενημερώνει ο Γιάννης Σωπασής, οικονομολόγος, πρώην διευθυντής ΙΚΑ και σύμβουλος εργασίας και ασφάλισης. Μέσα από το Grtimes.gr και τη στήλη του, «Κοινωνία με τον Γ.Σωπασή», μπορείτε να μαθαίνετε σημαντικές πληροφορίες γύρω από καίρια ζητήματα που απασχολούν εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Σημαντικές διακρίσεις για το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε τη φετινή χρονιά το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Το σχολείο βραβεύτηκε με έπαινο στα “3rd YouSmile Awards” που διοργάνωσε το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα «YouSmile Awards» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Πώς θα πείσετε τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους;

Τα περισσότερα παιδιά αντιπαθούν το βούρτσισμα των δοντιών τους και, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, φταίμε εμείς για αυτό. Αν και έχουμε τις καλύτερες προθέσεις, όταν επιμένουμε στο «γράμμα του νόμου» και επιχειρούμε να τα πείσουμε περιγράφοντας τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν αν αμελούν αυτή την καλή συνήθεια, τα ωθούμε στο να γίνονται αντιδραστικά. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικούς τρόπους να μετατρέψετε το βούρτσισμα από αγγαρεία σε διασκέδαση!

2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος διοργανώνει το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πάτρα, στις 8-9 -10 Νοεμβρίου 2019
Τελική ημερομηνία υποβολής εργασιών: 20 Ιουλίου 2019.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Έτσι βλέπουν τον κόσμο τα παιδιά μεταναστών που κρατούνται στο Τέξας των ΗΠΑ

Την περασμένη εβδομάδα οι κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται στο Catholic Charities Humanitarian Respite Center στο Τέξας των ΗΠΑ ζήτησαν από τρία παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών, τα οποία ζουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, να ζωγραφίσουν. Όχι όμως ό,τι ήθελαν, αλλά μια εικόνα από την περίοδο κρατούνταν στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων.