Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Προβολή: Ας φανταστούμε... (Ευγένιος Τριβιζάς)


Γιατί είναι προτιμότερο τα Χριστούγεννα να αγοράσετε στα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια και όχι ψηφιακά για δώρα

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς ζουν έντονα τις γιορτινές ημέρες με φίλους και οικογένεια. 

Τα παιδιά περιμένουν πως και πως δώρα από τους γονείς και τους νονούς. Μάλιστα, είναι προτιμότερο να επιλέξουν παραδοσιακό παιγνίδι έναντι του ψηφιακού, καθώς σύμφωνα με έρευνες βοηθούν τη σωστή ανάπτυξη των μικρών παιδιών. 

Όταν το μαθησιακό στιλ του παιδιού είναι σωματικό

Τα παιδιά που μαθαίνουν μέσα από την πράξη ανακαλύπτουν καλύτερα τον κόσμο όταν χρησιμοποιούν τα χέρια ή το σώμα τους. Κατά κάποιο τρόπο, όλα τα παιδιά είναι έτσι γιατί ξεκινά από όταν είναι βρέφη όπου χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους. Όταν έχουν φτάσει πλέον στο δημοτικό, έχουν υιοθετήσει και διαφορετικά στιλ μάθησης, κάποια όμως εξ αυτών διατηρούν τη ροπή προς τη σωματική μάθηση. Υπάρχουν τα παιδιά που θέλουν να πιάνουν τα πράγματα με τα χέρια τους, όπως να φτιάχνουν κολάζ και να κατασκευάζουν πράγματα. Υπάρχουν όμως και εκείνα που θέλουν να συμμετέχουν με όλο τους το σώμα προκειμένου να μάθουν. Έτσι είναι τα αθλήματα.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Είμαι ένας νέος επιστήμονας με βαριά κινητική αναπηρία

Πολλές φορές αναρωτιόμουν, τα προηγούμενα χρόνια, το πώς μπορούσαν και επιβίωναν οι άνθρωποι μέσα στην κακουχία, τον πόλεμο και τον εξευτελισμό του σώματος και της ψυχής, κατά το πρόσφατο κυρίως, παρελθόν.

Μου φαίνονταν σα μακρινές ιστορίες χαμένες σε σειρές βιβλίων, έτοιμες ώστε να γίνει η αναβίωση στα μυαλά όσων κοιτάζουν την ιστορία και το παρελθόν.

Μήπως το παιδί έχει δυσανεξία στη λακτόζη;

Καταρχάς, τι είναι η δυσανεξία στη λακτόζη; Είναι αυτό που συμβαίνει όταν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, επειδή το παιδί δεν διαθέτει αρκετά ένζυμα λακτάσης. Η λακτόζη είναι παρούσα στα γαλακτοκομικά προϊόντα και αποτελεί το 7% του μητρικού γάλακτος και του βρεφικού γάλακτος του εμπορίου. Είναι ένα μεγάλο ποσοστό της ενέργεια που χρειάζεται και το βοηθά να απορροφά το σίδηρο και το ασβέστιο. Τα τρία είδη της δυσανεξίας στη λακτόζη είναι τα εξής: η μη επίμονη.

Νοσοκομείο Παίδων με e-Προτεραιότητα

Προχθές το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εφημέρευε. Νωρίς το απόγευμα, λίγο μετά τις 4 μ.μ., έξω από το ιατρείο ΩΡΛ περίμεναν πέντε μικροί ασθενείς και ο χρόνος που θα χρειαζόταν για την εξυπηρέτησή τους υπολογιζόταν στη μία ώρα και 4 λεπτά. Αντίστοιχα, έξω από το Παιδιατρικό Β΄ περίμεναν 10 μικροί ασθενείς. Ο ενδέκατος –που θα ερχόταν– θα εξεταζόταν ύστερα από μία ώρα και 45 λεπτά. Από τον περασμένο Ιούλιο, οι γονείς που θέλουν να απευθυνθούν στο νοσοκομείο για πρόβλημα υγείας του παιδιού τους δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.paidon-pentelis.gr, να επιλέξουν την πλατφόρμα e-Προτεραιότητα και να ενημερωθούν για τους εκτιμώμενους χρόνους αναμονής στα ιατρεία.

Δήμος Αθηναίων: Μαθήματα ελληνικών, πληροφορικής και συμβουλευτική εργασίας για πρόσφυγες

Στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων πρόσφυγες και μετανάστες θα έχουν την δυνατότητα από τον Ιανουάριο να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, πληροφορικής ή επαγγελματική συμβουλευτική για την πρόσβασή τους στην εργασία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δράσεις έχουν σκοπό την κοινωνική ένταξη και πραγματοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου - ΕΣΠΑ 2014-2020.

Θεσσαλία: Τα σχολεία στηρίζουν ιδρύματα της περιοχής

Γάλατα, τρόφιμα και άλλα είδη συγκεντρώνουν τα σχολεία για να τα μοιράσουν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης αλλά και άλλους φορείς που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο. Παράλληλα άλλα σχολεία κινήθηκαν στη συγκέντρωση χρημάτων για την προμήθεια λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές από το Εργαστήριο ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου.
Μέρες Χριστουγέννων που ήδη διανύουμε και η τόνωση της ανάγκης και της επιθυμίας για αλληλεγγύη και προσφορά γίνεται όλο και πιο έντονη. Στα σχολεία διεξάγονται αυτές τις ημέρες πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις για τη στήριξη των άπορων, των ιδρυμάτων και άλλων φορέων.

Πώς θα προμηθευτούν οι γονείς το εμβόλιο για τον συγκυτιακό ιό

Πρόκειται για το εμβόλιο synagis, το οποίο ενδείκνυεται για τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή όσα γεννήθηκαν πρόωρα ή λιποβαρή, όσα είναι κάτω από 2 ετών και έχουν χρειαστεί αγωγή για βρογχοπνευμονική δυσπλασία μέσα στους τελευταίους 6 μήνες, καθώς και τα παιδιά κάτω των 2 ετών και συγγενή καρδιοπάθεια.

Απόψεις: Ν. Σαλτερής "Εκπαιδευτικοί και Καταλήψεις"

Ο λόγος που ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε αμήχανοι ή στηρίζουμε κατά περίπτωση τις καταλήψεις σχετίζεται με συγκεκριμένο στοιχείο της ιδεολογία μας, ανεξάρτητα από τις επιμέρους πολιτικές μας απόψεις

Αλχημείες με τις πανελλαδικές : Το κόλπο με τις «πράσινες» και «κόκκινες» σχολές

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επανήλθε χθες, στο θέμα των πανελλαδικών και το σύστημα που θα ισχύσει από το 2020 υποστηρίζοντας ότι οι σχολές στο μηχανογραφικό δελτίο θα χωρίζονται εφεξής σε «πράσινες» και «κόκκινες»