Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

4 ασκήσεις με τη χρήση παιδικών βιβλίων στα αγγλικά

Πολλές φορές φτάνουν στα χέρια μας παιδικά (και όχι μόνο) βιβλία στην αγγλική γλώσσα που δεν κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα ελληνικά. Για να μπορούμε να τα διαβάσουμε με όλα τα παιδιά του ΚΕΑ (και να τα δανειστούν εάν επιθυμούν), κάνουμε τις δικές μας μεταφράσεις (ερασιτεχνικές), τις οποίες μεταφέρουμε σε post-its στις αντίστοιχες σελίδες του βιβλίου. Ειδικά όταν υπάρχει εικονογράφηση και το κείμενο δεν είναι ξεχωριστά από τις εικόνες, το γεγονός ότι τα post-its μπορούν να αποκολληθούν όσο χρειάζονται τα παιδιά να απολαύσουν την εικονογράφηση είναι πολύ βολικό. 

Πάσχα για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Βιβλιοθήκη μας προετοιμάζεται για τον ερχομό του Πάσχα και της άνοιξης. Δραστηριότητες για παιδιά, βιβλία, παραμύθια, χειροτεχνίες, ζωγραφική, ρομποτική, πηλοκατασκευές. Δηλώστε συμμετοχή τώρα, ελάτε με τους γονείς και τους φίλους σας.

Δράσεις για παιδιά
Εγγραφές από Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Όταν τα παιδιά δεν αισθάνονται καλά με το σώμα τους

Μήπως κάποια από αυτά τα έχετε ξανακούσει; «Είμαι πάρα πολύ ψηλή», «Είμαι πάρα πολύ κοντή», «Είμαι πάρα πολύ χοντρός / αδύνατος», «Εάν θα είχα σγουρά μαλλιά / ίσια μαλλιά / μια μικρότερη μύτη / μακρύτερα πόδια, θα ήμουν χαρούμενος». Εάν έχετε παιδιά στην εφηβεία σίγουρα τα έχετε ακούσει.

Το skype έλυσε τον γόρδιο δεσμό της επιμέλειας

Την επικοινωνία μέσω Skype ενός δεκάχρονου αγοριού με τον διαζευγμένο και μετανάστη πατέρα του αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγαν οι γονείς του, λόγω των έντονων προστριβών που είχαν μετά τον χωρισμό τους! Στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης ενός πρώην ζευγαριού βρέθηκε το ανήλικο παιδί τους.

Μια «δεύτερη ευκαιρία» για τη γαλλική νεολαία

Εδώ και χρόνια η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της εκτεταμένης νεανικής ανεργίας στη χώρα, η οποία στο μεταξύ κυμαίνεται γύρω στο 25%. Όλες οι προσπάθειες όμως μέχρι στιγμής ήταν ατελέσφορες.

Φεστιβάλ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Νεάπολη

"Ευκαιρία για το περιβάλλον, πρόκληση για την εκπαίδευση". Αυτό αποτελεί το κύριο μήνυμα του φεστιβάλ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται μέχρι και αύριο στο κλειστό δημοτικό θέατρο Νεάπολης, γνωστοποιώντας ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί πρωταρχικό τομέα δράσης που προσφέρει σύγχρονα εργαλεία γνώσης και εξασφαλίζει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα μέσω της συγκεκριμένης οδού, προβάλλει όλες εκείνες τις δεξιότητες, τις τάσεις και τις αξίες για την συγκρότηση μιας περιβαλλοντικής συνείδησης.

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση: σύγχρονες τάσεις και προοπτικές»

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο 27-29 Μαΐου 2016 το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση: σύγχρονες τάσεις και προοπτικές».

Χαμόγελο του Παιδιού: Γιορτή για τα παιδιά στη ΔΕΘ από 22-24 Απριλίου

Τα παιδιά γιορτάζουν στη Θεσσαλονίκη και διασκεδάζουν στη γιορτή που διοργανώνει, για δεύτερη χρονιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από τις 22 έως τις 24 Απριλίου, στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ HELEXPO «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει την μεγάλη γιορτή για τα παιδιά από τις 10:00-21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Σχολεία με πράσινες ταράτσες στην Αθήνα

Πράσινες στέγες απέκτησαν 13 σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινα Δώματα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισκέφθηκε την Τρίτη ένα από αυτά: το 172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη, όπου κατασκευάστηκε ένας κατάφυτος ταρατσόκηπος.

Ολες οι λεπτομέρειες για τις διπλές πανελλαδικές εξετάσεις

Την ιδιαιτερότητα των διπλών εξετάσεων, μια για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα και άλλη μια για όσους επιλέξουν το παλαιό, θα έχουν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Στις 16 Μαΐου οι 103.000 υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα κάτσουν στα θρανία των εξεταστικών κέντρων για να διεκδικήσουν μια θέση από τις μία από τις 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα μαθήματα στα σχολεία θα τελειώσουν την Τετάρτη 11 Μαΐου.