Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Αυτισμός και δίπλωμα οδήγησης

Μολονότι η πλειοψηφία των νεαρών ατόμων με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας επιλέγουν να μην οδηγούν, νέα μελέτη υποδεικνύει ότι ένας σημαντικός αριθμός αναζητά την ανεξαρτησία που του προσφέρει η οδήγηση. 

Στη πρώτη μεγάλη μελέτη όσο αφορά τα ποσοστά των ατόμων με Αυτισμό που παίρνουν δίπλωμα οδήγησης, οι ερευντές διαπίστωσαν ότι το 1/3 περίπου όσων ήταν στο φάσμα και δεν είχαν νοητική καθυστέρηση έπαιρναν δίπλωμα όταν ήταν 21 ετών. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου 2017 στο περιοδικό Autism διεσταύρωσε τα αρχεία περισσότερων από 52.000 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ του 1987 και του 1995 και έμεναν στο New Jersey με τα κρατικά αρχεία για τα διπλώματα οδήγησης. 

8 τρόποι που οι μαμάδες ισορροπούν μεταξύ δουλειάς και οικογένειας

Η μάχη ισορροπίας πάνω στο σκοινί που ενώνει τη διαδρομή δουλειά-οικογένεια είναι μια απ' τις πιο στρεσογόνες στη ζωή ενός εργαζόμενου γονέα. Σήμερα, όσο ποτέ, η μητρότητα δεν μεταφράζεται σε απουσία εργασίας. Αντίθετα, ο αριθμός των εργαζόμενων μητέρων έχει αυξηθεί κατακόρυφα και μαζί του έχει πάρει την ανιούσα το καθημερινό άγχος για την εξισορρόπηση των αντίροπων δυνάμεων. Κι όμως, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ζωή σου θα είναι εύκολη έχοντας τόσα καρπούζια κάτω από μία μασχάλη, γίνεται αν μη τι άλλο να νιώσεις καλύτερα και να βρεις τη χρυσή τομή.

Γαλλικές εκλογές: Και ψηφοδέλτια με τη μέθοδο Μπράιγ

Για πρώτη φορά φέτος, στις γαλλικές εκλογές πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικά η χρήση ψηφοδελτίων σε σύστημα Μπράιγ.

Το εγχείρημα δοκιμάστηκε στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού και όπως ήταν επόμενο επικροτήθηκε από όλους

Πηγή: TheTOC

Παιδικό φεστιβάλ με το βλέμμα στα προσφυγόπουλα

Από παραστάσεις μεσαιωνικής ξιφομαχίας μέχρι θέατρο στα ρωσικά και από εργαστήρια ρομποτικής μέχρι υπαίθρια μαθήματα για τις εκτοξεύσεις και τη βαρύτητα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 4ου ευρωπαϊκού παιδικού φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίζεται σε... ερείπια

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε πάντα τις ανακοινώσεις με τις αξιολογήσεις διεθνών οργανισμών, όταν αυτές μάλιστα συμπεριλαμβάνουν κάποιο ελληνικό ίδρυμα, στις λίστες που δημοσιεύουν κατά καιρούς με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Μέρα Μαγιού 2017

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει και φέτος τη "Μέρα Μαγιού", μια μοναδική γιορτή της Άνοιξης την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της.

Γνωρίστε τη Σχολή, ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και παρακολουθήστε δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα: συναυλίες με μικρά και μεγάλα μουσικά σχήματα, χορούς, περιβαλλοντικά και παραδοσιακά παιχνίδια, αυλή ζώων, εκθέσεις και πολλά άλλα. 

Die Welt: Η Κομισιόν εξετάζει καθιέρωση μερικής απασχόλησης των γονέων

Oι γονείς θα πρέπει στο μέλλον να έχουν το δικαίωμα της προσωρινής, μερικής απασχόλησης και της επιστροφής στην πλήρη απασχόληση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το δικαίωμα αυτό θα είναι εγγυημένο για δώδεκα χρόνια σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Die Welt, η οποία επικαλείται σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παιδιά απο 5 γονείς και με τη βούλα του νόμου

Αν ρωτούσατε έναν γονιό πόσους απογόνους θα επιθυμούσε υπό φυσιολογικές -«εξωμνημονιακές»- συνθήκες να έχει, δεν αποκλείεται να σας σιγοτραγουδούσε: «Θα ήθελα να είχα ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά»...

Ωστόσο, αν η τέχνη σταματά στο «4», όσον αφορά την επιθυμία για παιδιά, η ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης έχει περιπλέξει τα πράγματα, τουλάχιστον όσον αφορά τους γονείς, καθώς ξεπερνώντας το συγκεκριμένο αριθμητικό «πλαφόν» (και χωρίς να ρωτήσει καν ένα παιδί για τις δικές του επιθυμίες), θα μπορούσε να το «προικίσει» ακόμα και με πέντε «γονείς»!