Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εκπομπές για την αναπηρία

Αν σας ενδιαφέρουν οι ενημερωτικές εκπομπές για την αναπηρία ή ο τρόπος που τα άτομα με αναπηρία προβάλλονται μέσα από σειρές και ταινίες στην ελληνική τηλεόραση, μην χάσετε αυτή την εβδομάδα (από Δευτέρα 4/7/2011 μέχρι και Πέμπτη 7/7/2011): 

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για απολυτήριο Λυκείου χωρίς πανελλήνιες

Κανένα συνταγματικό κώλυμα, ούτε προβλήματα νομιμότητας δεν διαπιστώθηκαν στις «ενδοσχολικές» εξετάσεις που καθιερώθηκαν για το σχολικό έτος 2010-2011, προκειμένου οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων να μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου, χωρίς να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις όπως έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο απέρριψε την αίτηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Καλαμαριά: Φεστιβάλ για τα άτομα με αναπηρία

Η Ομάδα Δράσης Νέων με Αναπηρία διοργανώνει αυτή την Τετάρτη 6 Ιουλίου, φεστιβάλ μέσω του οποίου θέλει να μεταδώσει μηνύματα ισότητας με στόχο την καταπολέμηση της προκατάληψης και του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται συμπολίτες μας με αναπηρία.

Τα γλυκά δεν παχαίνουν τα παιδιά

Νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να δώσει ελπίδα στους απανταχού λιλιπούτειους λάτρεις της ζάχαρης, καθώς καταρρίπτει το ενοχλητικό αξίωμα που θέλει τα γλυκά να προκαλούν παιδική παχυσαρκία. Αμερικανοί ερευνητές από το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα υποστηρίζουν ότι τα γλυκά, όταν καταναλώνονται τακτικά από παιδιά και εφήβους, όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά έχουν θετική επίδραση στο σωματικό τους βάρος.

Πάρκο παράδεισος στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου

Καταλαμβάνει έκταση περίπου 450 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τεχνητή λίμνη, λόφο με παρατηρητήριο της άγριας φύσης, καθώς και χώρους υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως παιδική χαρά και χώρου πικνίκ, με περιβαλλοντικά παιχνίδια και εκθέματα.

Κλείνει η Νέα Ελεούσα - Στόχος η πλήρης αποϊδρυματοποίηση των παιδιών

Το ίδρυμα που φιλοξένησε για 34 χρόνια παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση, σε λίγο καιρό θα ανήκει στο παρελθόν

Διαγωνισμός viral βίντεο με θέμα "Πολυμορφία στην Ευρώπη"

Μοιραστείτε τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα, δημιουργήστε το δικό σας viral βίντεο και κερδίστε ένα από τα τρία εκπληκτικά βραβεία!

Παγκόσμια αξιολόγηση για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Η διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, με σκοπό την τήρησης των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στη λειτουργία, τις υποδομές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Γεωπάρκων, ώστε να ελεγχθεί αν πληρούν τα κριτήρια ποιότητας λειτουργίας του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων υπό την αιγίδα της UNESCO.

Χυμώδεις πειρασμοί

Φρέσκοι, εμφιαλωμένοι ή σε κουτιά, οι χυμοί αποτελούν πηγή θρεπτικών συστατικών, ευεργετικών για τον οργανισμό. Μπορεί να ισοδυναμούν με την κατανάλωση φρούτων, απαιτούν ωστόσο μέτρο, καθώς χαρακτηρίζονται από υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και κρύβουν θερμίδες. Οι πολλοί χυμοί μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και διάρροια_ ορισμένοι εμπεριέχουν σορβιτόλη, είδος σακχάρου, που δεν απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό και ενδέχεται να προκαλέσει αυτή την παρενέργεια. Ο χυμός μήλου είναι μάλιστα ο πλέον επίφοβος.

Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για άσυλο, τριετείς σπουδές και "αιώνιους" φοιτητές

Η αστυνομία, θα επεμβαίνει στο χώρο των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ακόμη και αν ειδοποιηθεί από έναν περαστικό που βλέπει να γίνονται έκτροπα, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Βαριές ποινές για εκπαιδευτικούς που ασελγούν σε παιδιά

Βαριές καμπάνες που ισοδυναμούν με απόλυση προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων για όσους τελούν αξιόποινες πράξεις.
 
Με την παραπομπή ενός υπαλλήλου σε δίκη, η υπηρεσία, ο Οργανισμός ή η ΔΕΚΟ θα τον θέτει άμεσα σε αργία, λαμβάνοντας ένα μικρό ποσοστό του μισθό του και θα επανέρχεται στην εργασία του, μόνο εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση που θα τον αθωώνει.
 

Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παγωτά

Το παγωτό αποτελεί την πλέον αγαπημένη καλοκαιρινή λιχουδιά των παιδιών, γεγονός που - όπως οι περισσότεροι ίσως θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία - οδηγεί και σε ένα άτυπο «συναγωνισμό» για το ποιο έχει καταναλώσει τα περισσότερα.

Το νέο απελευθερωτικό περιοδικό της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών

Η τρίμηνη περιοδική έκδοση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών (ΠΟΤ) υπό τον μάλλον ιδιόρρυθμο τίτλο ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο κυπριακό δημοσιογραφικό στερέωμα γενικά και στις τάξεις του Κυπριακού κινήματος των ατόμων με αναπηρία ειδικότερα.

Πρόσληψη αναπληρωτών-ωρομισθίων ΕΕΠ & ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ & ΚΕΔΔΥ

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2011-2012.

Ύποπτα για σύνδρομο Ντάουν τα φάρμακα της εξωσωματικής

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για εξωσωματική γονιμοποίηση στις μεγάλης ηλικίας γυναίκες, ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο αποκτήσεως μωρού με σύνδρομο Ντάουν, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.

Ενημερωτική ημερίδα και δωρεάν τεστ ΠΑΠ στον Λαγκαδά

Ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, θα διοργανώσει ο δήμος Λαγκαδά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 10:00, στο Λαχανά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ξυλόπολης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες από το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, ενώ σε όσες γυναίκες, δημότισσες Λαγκαδά, το επιθυμούν, θα δοθούν ειδικές, ατομικές προσκλήσεις για να κάνουν δωρεάν το τεστ ΠΑΠ στο κέντρο υγείας του Λαγκαδά.
Πηγή: thestival.gr via newsssalonika

Πρόσωπα: Χρήστος Ταμπαξής

Ακόμη μία φορά, το όνομα του Χρήστου Ταμπαξή εμφανίστηκε στις ελληνικές επιτυχίες κολύμβησης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον αθλητή, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του. Εμείς παραθέτουμε το σύντομο βιογραφικό που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ημερησίων & Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Νέο Τεχνολογικού Λυκείου, από τη σχολική χρονιά 2012-2013, ορίζονται φέτος (2011-2012), μεταβατικά ωρολόγια προγράμματα για την Α’ τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ. Στα νέα μεταβατικά ωρολόγια προγράμματα, αντί των κύκλων σπουδών θα υπάρχουν τρία αντίστοιχα μαθήματα επιλογής, από τα οποία οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά ένα από αυτά. Στόχος είναι οι μαθητές που φέτος θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ, να επακολουθήσουν το πρόγραμμα του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ

Δύο ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο, όλα στα 50 μέτρα ελεύθερο, κατέκτησαν οι Έλληνες κολυμβητές στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αθλητών με αναπηρία που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Θεραπευτικός Τουρισμός έτους 2011

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού 2011. Σημειώνεται πως οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας εξαιρούνται του κριτηρίου της ηλικίας.
Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

Προβολή: Ευγένιος Τριβιζάς "Επιστήμη και Φαντασία"



Τα πρώτα 15 λεπτά από την εναρκτήρια διάλεξη του συγγραφέα και καθηγητή εγκληματολογίας Ευγένιου Τριβιζά στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Αθήνα, 30-11-2007). Διάρκεια 1 ώρα και 6 λεπτά.