Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αδέρφια παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Συμβουλές προς γονείς)

Οι αντιδράσεις ενός παιδιού όταν ο αδερφός ή η αδερφή του έχει κάποια αναπηρία εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η προσωπικότητα, η σειρά γέννησης, το φύλο, η συμπεριφορά των γονέων, οι διαθέσιμες επίσημες και ανεπίσημες πηγές υποστήριξης και πληροφόρησης. Είναι προφανές ότι οι γονείς δεν μπορούν να ελέγξουν την πλειοψηφία αυτών των παραγόντων. Επηρεάζουν, ωστόσο, το παιδί με την συμπεριφορά τους. Μια έρευνα της Debra Lobato έδειξε ότι τα αδέρφια των παιδιών με αναπηρία όταν περιέγραφαν τις εμπειρίες τους συνεχώς αναφέρονταν στις αντιδράσεις των γονέων, την αποδοχή της αναπηρίας του παιδιού τους και τις προσαρμογές που έκαναν ως τους πιο σημαντικούς παράγοντες που διαμόρφωσαν τις αντιλήψεις τους σχετικά με την αναπηρία του αδερφού/ της αδερφής τους (Lobato, 1990). 

Παιδαγωγική σημασία του παραμυθιού

Η μαγεία των παραμυθιών έγκειται στο γεγονός ότι, αν και η πλοκή τους είναι απλή και λιτή, έχουν την ικανότητα να μαγεύουν και να διδάσκουν πολλά στα παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές θέλουν να τα διαβάζουν ξανά και ξανά, δίνοντάς τους κάθε φορά μια άλλη, νέα ερμηνεία, ανάλογα με το πως νιώθουν εκείνη τη στιγμή.

Mingoville

Μία ολοκληρωμένη online σειρά μαθημάτων αγγλικών του κόσμου για παιδιά . Εγγραφείτε δωρεάν για να μάθετε αγγλικά μέσα από το διασκεδαστικό περιβάλλον της δωρεάν ηλεκτρονικής εκμάθησης της Mingoville με ασκήσεις, τραγούδια και παιχνίδια.

•Τα αστεία φλαμίνγκο που μιλάνε μόνο αγγλικά
•Τις συναρπαστικές αποστολές
•Τα παιχνίδια αγγλικών και τα παιδικά τραγούδια

Διατροφικά «κόλπα» κόντρα στο τζανκ φουντ

Μέσα σε έξι µήνες πολλοί από τους µαθητές του 3ου Δηµοτικού Σχολείου Αισωνίου - Σέσκλου στη Μαγνησία περιόρισαν τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες στο σχολείο. Ελάττωσαν σηµαντικά την κατανάλωση τυποποιηµένων σνακ και ακολουθούν τα πρότυπα της µεσογειακής διατροφής. Η απάντηση στο ερώτηµα πώς µαθητές και εκπαιδευτικοί κατάφεραν να δώσουν... αποβολή στο τζανκ φουντ από το σχολείο τους βρίσκεται στο πρόγραµµα που υλοποιήθηκε την περασµένη χρονιά.

Σέρρες: Εγγραφές για τα θεατροπαιχνίδια

Ξεκίνησαν από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών οι εγγραφές για τα τμήματα Θεατρικού Παιχνιδιού που θα λειτουργήσουν από την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του θεάτρου 2321054585 & 2321054268 εργάσιμες μέρες και ώρες.

Πηγή: ΕΡΤ

Δρομολογείται η πρόταση για την δημιουργία ειδικού γυμνασίου στην Κοζάνη

Δρομολογείται η πρόταση για την δημιουργία ειδικού γυμνασίου στην περιοχή της Κοζάνης, μετά την συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Κοζάνης «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Ζυγούρη. Στην ίδια συνάντηση, διαπιστώθηκε ότι φέτος έχουν ήδη καλυφθεί τα περισσότερα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που απαιτούνται στα σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία, όπως και στα τμήματα ένταξης της γενικής εκπαίδευσης κα υπήρξε η διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, προβλέπεται να καλυφθούν και τα υπόλοιπα κενά.

Πηγή: ΕΡΤ