Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

OPEN Τουρνουά Προετοιμασίας κάτω των 12 ετών | Ο.Α.Καλαμάτας

OPEN Τουρνουά Προετοιμασίας κάτω των 12 ετών (Αγόρια-Κορίτσια) υπό την αιγίδα της ΣΤ' Ένωσης, Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα 7 game με tie-break.
Ημιτελικοί-τελικοί στα δυο set με tie-break.

Βιβλίο: Μια φλόγα στο σκοτάδι

της Ράνιας Μπουμπουρή στο diastixo
Η συγγραφέας και ακτιβίστρια Έλεν Κέλερ (1880-1968) είναι παγκοσμίως γνωστή για το κουράγιο και την αποφασιστικότητά της, αφού ήταν το πρώτο άτομο με τύφλωση και κώφωση που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο. Την πραγματικά συγκλονιστική ιστορία της μας παρουσιάζει στο βιβλίο Μια φλόγα στο σκοτάδι η Μαρία Ρουσάκη.

Εγκυμοσύνη και κατοικίδια

Είστε ζωόφιλη και ανακαλύψατε ότι...είστε έγκυος. Αρχίζετε να αγχώνεστε για το πόσο ασφαλές είναι να έχετε το ζώο σας μέσα στο σπίτι όσο περιμένετε το μωρό σας αλλά και όταν γεννηθεί.

Κατασκευή: Παιχνίδι για την μπανιέρα

Οι μικροί μας φίλοι τρελαίνονται για παιχνίδια με το νερό. Φτιάξτε μόνοι σας παιχνίδια για την μπανιέρα, με σχετικά χαμηλό κόστος. Οι μόνες απαιτήσεις που έχει η κατασκευή αυτή είναι να έχετε τις βασικές δεξιότητες με το τρυπάνι και πολλή φαντασία. Θα χρειαστείτε επίσης σωλήνες (κυρίως γωνίες και "τ") σε διάφορα μεγέθη, καθώς και βεντουζάκια. Οδηγίες (στα αγγλικά με φωτογραφίες σε κάθε στάδιο κατασκευής) θα βρείτε στο The Brooding Hen. Καλό πλατσούρισμα!

«Μάθε για τον Διαβήτη» και μέτρησε δωρεάν το σάκχαρό σου

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), με σύνθημα «Μάθε για τον Διαβήτη». Στόχος η σωστή πληροφόρηση των ασθενών, των γονέων παιδιών με τη νόσο, αλλά και του κοινού.

"Blobterre": εργαστήρι για παιδιά

Μια εικαστική εγκατάσταση σχεδιασμένη από την εφευρετική γαλλίδα ντιζάινερ Ματαλί Κρασσέ.
Η καλλιτέχνις δημιουργεί ένα φανταστικό κόσμο και μας καλεί να κάνουμε μια βόλτα σε έναν κήπο διαφορετικό μέσα στο κτίριο του Μεγάρου!

Ποιος είναι ο ιδανικός αναγνώστης;

«Να τ’ ακούσουμε», είπε ο Χάμπτυ Ντάμπτυ. «Μπορώ να εξηγήσω όλα τα ποιήματα που έχουν γραφτεί ως σήμερα –  και πολλά απ’ αυτά που δεν έχουν γραφτεί ακόμα.»
Λιούις Κάρολ, Μες στον καθρέφτη και τι βρήκε η Αλίκη εκεί
(μτφ. Σωτήρη Κακίση)

Συνταγή από το Δίκτυο μαμάδων: Κουλουράκια µε πολτό φρούτων

Η µικρή Δέσποινα, αν και µόλις 21 µηνών, ξέρει πολύ καλά τι θέλει: κουλουράκια. Η Γεωργία, η µητέρα της, τα φτιάχνει στη θρεπτικότερη εκδοχή τους.

111 θέσεις εργασίας στο 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το «ΦEΣTIBAΛ KINHMATOΓPAΦOY ΘEΣΣAΛONIKHΣ» ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως δύο (2) μηνών, συνολικά εκατόν έντεκα (111) ατόμων για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών των υπηρεσιών των παράλληλων προγραμμάτων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του αναφερόμενου παρακάτω, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων με τα αντίστοιχα καθήκοντα και τα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.