Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πώς τα άλογα θεραπεύουν τα τραύματα της νεολαίας των Αβορίγινων της Αυστραλίας

Ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες καλλιτέχνες με αναπηρία

29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορού: «48% των επαγγελματιών του θεάματος στην Ευρώπη δηλώνουν ότι η συχνότητα με την οποία παρουσιάζουν έργα καλλιτεχνών με αναπηρία είναι μικρότερη από μία φορά τov χρόνο».

Ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες καλλιτέχνες με αναπηρία - υποστήριξη στη συμπαραγωγή έργων

Η Λωξάντρα Λούκας επικοινωνεί με... χρώματα, όχι με λέξεις

Μια «βουτιά» στην πολύχρωμη φαντασία των ανθρώπων με σύνδρομο Down προσφέρει με την πρώτη της εικαστική έκθεση η Λωξάντρα Λούκας (LLoxy) η οποία εγκαινιάστηκε στις 23 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Τι αποφάσισε για το πρόγραμμα των εξετάσεων στα Λύκεια το υπουργείο Παιδείας

Κλείνουν σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία λόγω Πάσχα, με τους μαθητές να αναμένεται να πάρουν το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων, με την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαϊου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ ́ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους μαθητές το αργότερο την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό: Οδηγός για γονείς για μια ασφαλή μετάβαση

Βλέπετε το παιδί σας να σημειώνει καλή επίδοση στο άθλημά του και σκέφτεστε ότι έρχεται η ώρα να περάσει στο επόμενο επίπεδο; Η ενασχόληση με τον αθλητισμό προσφέρει ανεκτίμητες ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη, ανάπτυξη δεξιοτήτων και κοινωνική αλληλεπίδραση. Ωστόσο, καθώς το παιδί σας προχωρά και ανεβαίνει επίπεδο, μπορεί να αντιμετωπίσετε νέες ερωτήσεις, ανησυχίες και ευθύνες.

Παιδικός βήχας: Οι δύο τροφές που τον χειροτερεύουν

Ο βήχας μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα ενός κρυολογήματος ή γρίπης, μπορεί να είναι δείγμα αλλεργίας ή ακόμη και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, όποιος όμως και αν είναι ο λόγος ύπαρξης του, το βέβαιο είναι πως μας ταλαιπωρεί. Αν δε η διάρκεια του είναι μεγαλύτερη των 10ημερών τότε η επίσκεψη στο γιατρό για έναν ενδελεχή έλεγχο επιβάλλεται, καθώς έτσι μπορεί να προλάβουμε τις υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του αναπνευστικού οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν και σε χρόνια βρογχίτιδα.

Διαδραστικά Παιχνίδια και Παιδικά Βιβλία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της MOm

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και για τον λόγο αυτό η ΜΟm υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλη την παράκτια και νησιωτική Ελλάδα. Ο στόχος είναι τα παιδιά, οι μελλοντικές γενιές, να αποκτήσουν γνώσεις για τη μεσογειακή φώκια και τα θαλάσσια οικοσυστήματα μέσα από την παράλληλη ανάπτυξη των μαθησιακών τους ικανοτήτων και της κριτικής τους σκέψης. Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της MOm για παιδιά και νέους είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και μέχρι σήμερα, περισσότερα από 250.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα έχουν συμμετάσχει σε αυτά.

Ένθετο Προσβασιμότητα: Η ανεργία στην αναπηρική κοινότητα και ο ρόλος της σχολής επαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

Το ένθετο προσβασιμότητα αυτής της εβδομάδας αναδεικνύει ένα θέμα που απασχολεί διαρκώς την αναπηρική κοινότητα: την ανεργία.

Το ποσοστό των ατόμων με κάποιου είδους αναπηρία στην Ελλάδα φτάνει το 10%. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας, μόνο το 23,7% των ατόμων ηλικίας από 20 έως 64 ετών απασχολούνται.

Εννέα μαθήματα ευτυχίας από τα νήπια στον παιδίατρό τους

Ο Χασάν Μεράλι δουλεύει ως γιατρός σε παιδιατρική κλινική εδώ και 14 χρόνια. Εχει χρειαστεί πολλές φορές να αντιμετωπίσει μικρά παιδιά με στομαχόπονο, που μένοντας ώρες νηστικά, καλούνται να φάνε για πρώτη φορά. Οταν βρίσκεται μαζί τους στο δωμάτιο, τους βάζει μπροστά τους μερικά κρακεράκια. Σχεδόν πάντα, κοιτάνε τον –επίσης συχνά νηστικό για ώρες– παιδίατρο και παρόλο που είναι πολύ πεινασμένα, του προσφέρουν και εκείνου ένα κρακεράκι.

Αίτημα ένταξης των κοινωνικών λειτουργών στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Το υπόμνημα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος προς το Υπουργείο Εργασίας για την διεκδίκηση Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στους Κοινωνικούς Λειτουργούς

Θέμα: «Συμπερίληψη Κοινωνικών Λειτουργών στις κατηγορίες δικαιούχων επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας »