Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Μια Νότα Μού Χτυπά Το Τζάμι



Πώς εγκρίνονται οι θεραπείες από τον ΕΟΠΥΥ - Οι αλλαγές του 2018

Αλλαγές στη θεώρηση των ιατρικών γνωματεύσεων και των παραπεμπτικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ έφερε το 2018, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης για την περιστολή των δαπανών μέσω εξορθολογισμού των διαδικασιών παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως προβλέπονται από τον Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού.

ΚΕΑΤ: Ενημέρωση για το πρόγραμμα Discovering Hands

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Discovering Hands που στόχο έχει την εκπαίδευση γυναικών με αναπηρία όρασης σε ένα νέο επάγγελμα, αυτό του ιατρικού απτικού εξεταστή (ψηλαφίστριας μαστού). Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από τον Γερμανό γυναικολόγο Frank Hoffman, και απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με αναπηρία όρασης, οι οποίες εξαιτίας των ιδιαίτερα ανεπτυγμένων αισθητηριακών τους ικανοτήτων, μπορούν να ανιχνεύσουν τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού.

ActionAid: Μαθητική Eβδομάδα Δράσης 2018

Άραγε πώς θα είναι ο πλανήτης μας το 2030 όταν σχεδόν όλοι οι σημερινοί μαθητές θα είναι ενήλικες; Πόσο βιώσιμος θα είναι ο κόσμος μας; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τον κάνουμε όμορφο και ειρηνικό πάλι; Και ποιος είναι ο δικός σας ρόλος ως εκπαιδευτικοί αλλά και των μαθητών σας ως μελλοντικοί πολίτες σε αυτό το σχέδιο; 

Ευρωπαϊκή πρωτιά για το Δημοτικό Ξηροκαμπίου: Ξεχώρισε ανάμεσα σε 1.264 σχολεία

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε 1.264 δημοτικά σχολεία της Ευρώπης κατέλαβε το δημοτικό του Ξηροκαμπίου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών, που εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό για να προστεθεί μεγαλύτερη αξία στην Ημέρα. Έτσι όποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα της μπορεί να ψηφίζει ό,τι θεωρεί ως την πιο καινοτόμο δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

''Στηρίζουμε...Παίζοντας'' την Κυριακή 11/02/2018

Τo 8o ''Στηρίζουμε...Παίζοντας'' έρχεται την Κυριακή 11/02/2018 από τις 11.00 έως τις 20.00 στον πολυχώρο WE (Λεωφόρο 3ης Σεπτέμβρη & Γρ.Λαμπράκη Θεσσαλονίκη) πιο ξέφρενο και αποκριάτικο από ποτέ!
Εθελοντικά και αφιλοκερδώς μαζί μας θα είναι ο Γιώργος Χρανιώτης!

Καταργούν το επίδομα στα παιδιά με αυτισμό

Στην κατάργηση επιδομάτων αναπηρίας για παιδιά με αυτισμό, οδηγεί ο νέος κανονισμός προσδιορισμού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.

Ενώ όσοι ανήκαν στο φάσμα του αυτισμού είχαν ως κατώτατο ποσοστό αναπηρίας το 67% (από το οποίο ξεκινούν να δίνονται επιδόματα), πλέον το κατώτατο ποσοστό μειώθηκε στο 50%, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Γ.Παπαπροδρόμου: «Δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό δίχτυ προστασίας γύρω από τα παιδιά μας»

«Το διαδίκτυο είναι ένα υπέροχο εργαλείο και αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Ωστόσο σε αυτό υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι, που ιδιαίτερα οι ανήλικοι είναι δύσκολο να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν. Εμείς δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό δίχτυ προστασίας γύρω από τα παιδιά μας και είμαστε δίπλα τους όλο το 24ωρο», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Παπαποδρόμου. Μιας νευραλγικής Διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ που είναι στο πλευρό, όχι μόνο των ανηλίκων, αλλά όλων των πολιτών. Ο κ.Παπαπροδρόμου δίνει, μεταξύ άλλων, πολύτιμες συμβουλές για τους χρήστες του διαδικτύου, ενώ επισημαίνει ότι η επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους αποτελεί το σημείο κλειδί.

Σχολεία-πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη σημασία της ενημέρωσης των μαθητών για τους στόχους και τη φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την ενεργοποίησή τους, ώστε να συμμετέχουν στις διαδικασίες της, ανέδειξε η επιμορφωτική ημερίδα των καθηγητών των σχολείων-πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Σεράφειο, του δήμου Αθηναίων.

Ναύπλιο: Μουσικό πρόγραμμα για ΑμεΑ στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Κάθε Παρασκευή ταξιδεύουμε «Με τα Φτερά της Μουσικής» στο νέο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής, που απευθύνεται σε ΑμεΑ 6-12 ετών.

Ελάτε να παίξουμε με τη μουσική, τους ρυθμούς και τις δημιουργικές νότες της φαντασίας μας!

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2018

«Τρίτη χρονιά όλοι μαζί στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για παιδιά 2018 στη Θεσσαλονίκη. Με την υποστήριξη, για 2η συνεχόμενη χρονιά, της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ο διαγωνισμός διατηρεί τον παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του χαρακτήρα.